Uretrit: orsaker, symptom, behandling av sjukdomen | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Uretrit: orsaker, symptom, behandling av sjukdomen

Urinrörets inflammation anses vara en av de mest obehagliga och samtidigt vanliga sjukdomarna. I medicin kallas det här fenomenet uretrit och det är inte ett livshotande tillstånd, men dess symptom orsakar allvarligt obehag, förhindrar det vanliga sättet att leva för en person.

Orsaker till sjukdomen

Uretrit: orsaker, symptom, behandling av sjukdomen

Enligt statistiken är de flesta patienter män, men urinrör hos kvinnor är tyvärr också ganska vanligt. Ofta gör människor sin egen diagnos och börjar behandling, men problemet är att denna sjukdom är mycket lik cystitis.

Den väsentliga skillnaden i den andra är smärta, som åtföljer hela processen med urinering och kan inte vara länge efter det att den avslutats. Men dessa två sjukdomar finns ofta samtidigt.

Orsaker till inflammation:

 • Låg immunitet;
 • hypotermi;
 • Njurstenar;
 • Förekomst av sexuellt överförbara sjukdomar, sexuella infektioner;
 • Dålig näring;
 • Maligna tumörer i urinröret
 • allergier;
 • Venös trängsel i det lilla bäckenet;
 • Tidig sexuell intimitet;
 • Bristande överensstämmelse med hygienregler
 • Skador på könsorganen;
 • alkoholism;
 • Psyko-emotionell överbelastning, stress;
 • Graviditet.

Symtom på urinrör hos kvinnor

Ofta är symtomatologin av sjukdomen hos honan mindre uttalad än hos hanen. Detta beror på skillnaden i uppbyggnaden av genitourinary systemet. Hos män är den urogenitala kanalen smalare och längre, så de är mer benägna till inflammatoriska processer av olika etiologier.

De vanligaste tecknen på sjukdomen är:

 • Smärta och brännande under urinering
 • Utsläpp av pus från urinröret. Utsöndringsfärgen beror direkt på patogenen, varierar från mörkgul till vitaktig.
 • Rödhet hos de yttre könsorganen;
 • Klåda under menstruation.
Uretrit: orsaker, symptom, behandling av sjukdomen

Med kronisk uretrit är det sällsynta smärtor i underlivet, detta gäller inte bara perioden för förvärring. Oftast i den kvinnliga patologin fortsätter utan uttalade symtom, så är diagnosen ibland komplicerad.

I kronisk form övergår sjukdomen i frånvaro av behandling, eller med felaktig och otillbörlig behandling. Efter ca tre veckor kan den akuta formen gå in i kroniken. De viktigaste symptomen i det här fallet försvinner och uppträder först efter hypotermi, alkoholmissbruk, stark psykologisk agitation och vid tidpunkten för sexuell intimitet.

Uretrit är av infektiös och icke-infektiös ursprung. Den vanligaste är gonorré uretrit, sexuellt överförd. Dess tecken visas redan genom infektion. En annan vanlig orsak är klamydia.

Icke-gonorréa former av sjukdomen

Dessa inkluderar trichomoniasis och candidiasisuritrit.

Infektion förekommer först som en sexuell (med oskyddad samlag), och genom livet (kariska tänder, tonsillit, kronisk bihåleinflammation, tuberkulos, etc.). Symtomen på akut trichomoniasis hos kvinnor innefattar utseendet av vitaktig skumutsläpp efter en till två veckor efter infektion, liksom klåda i urinröret.

Men ofta är detta formulär dolt. Behandling av trichomoniasisuritrit inbegriper vanligtvis användning av metronidazol (trichopol) i 8-10 dagar.

Kandidat uretrit uppträder när kanalen påverkas av Candida-jästsvampar. Denna form av sjukdomen är mycket sällsynt och uppstår huvudsakligen på grund av den långsiktiga användningen av antibakteriella medel vid behandling av andra patologier. Efter bekräftelse av diagnosen stoppas antibiotikabehandling.

De första manifestationerna av patologi uppstår vid uppkomsten av klimakteriet, menstruationen eller avskaffandet av orala preventivmedel. Hur man eliminerar inflammation, bestämmer läkaren, styrs av diagnostiska indikatorer och en bild av sjukdomar hos en viss patient.

diagnostik

Vid undersökning kan läkaren upptäcka spolning av urinrörets yttre öppning och omgivande vävnader, urladdning ur urinröret. Patienten känner sig smärtsam på palpation.

Följande aktiviteter utpekas nödvändigtvis:

 • Allmän analys av urin och blod;
 • Utökad studie av urin av Nichiporenko;
 • Bakteriologisk analys, som exakt bestämmer typen av etiologisk patogen Samtidigt utförs ett test för dess känslighet mot antibiotika.
 • Analys av bakteriologiskt material (skrapa ur urinväggens väggar) genom PRC-metoden;
 • Studie av urin på mykobakterie tuberkulos.

Ibland utförs uretroskopi – endoskopisk undersökning av urinrörslemhinnan, vilket gör att du kan ta en skrapning, för att ta bort ärr och strängar. Dessutom kan ultraljud användas för att bedöma det allmänna tillståndet hos bäckenorganen.

Behandling av urinrör hos kvinnor

Uretrit: orsaker, symptom, behandling av sjukdomen

Efter diagnosen är antibakteriella medel som ciprofloxacin, pefloxacin, amoxiclav, norfloxacin förskrivna. Antibiotika administreras i allmänhet i form av tabletter, men andra alternativ är tillåtna: intravenös och intramuskulär injektion, suppositorier och intravaginal installationen (infusionsmaterial genom katetern in i urinröret). Kan utnämnas som en typ av antibiotika, och en kombination av två, tre eller till och med fyra droger.

Rid av obehag, sådana förfaranden som bad och sköljning med användning av kalendula, kamomill, kaliumpermanganat. Till strängt kvinnliga medel innefattar uppvärmningsapplikationer, tamponger, vilka impregneras med antiinflammatoriska och antibakteriella substanser, vaginala suppositorier.

Läkemedel för akut uritrit hos kvinnor inkluderar antihistaminer i deras serier, till exempel de vanligaste är miramistin, tavegil och suprastin. Om clamidios samtidigt detekteras, föreskrivs azitromycin och doxycyklin.

Hur bli av med patologi

Antibiotika och antiinflammatoriska droger kan inte helt av med sjukdomen, särskilt orsakade av virus och svampar. Det är nödvändigt att samtidigt öka resistansen hos organismen för sådana infektioner, återställa den normala mikrofloran hos kvinnliga genitala organ.

Därför utser doktorn medel som stimulerar immunsystemet: timalin, gepon, tsikloferon, phlogenzim, antioxidanter, ribomunil, PP-vitaminer och B-grupper.

Behandling av kronisk form är en längre process. Ofta föreskriver antibiotika för kronisk uretrit hos kvinnor som levomycetin och gentamicin. Ju tidigare för att starta behandlingen, ju snarare kommer den positiva effekten att komma.

Behandlingstiden varierar i varje enskilt fall och kan ta flera veckor. Tilldela även antiseptisk spolning av urinröret och intag av vitaminer och mineraler.

Om patogenen är en gonokockinfektion placeras ett antibiotikum i urinröret. I närvaro av granulering användes en anläggning med en lösning av silver och collargol, liksom blåsning och cauterisering av urinröret med en lösning av silvernitrat (10-20%), men endast med en uttalad minskning.

Kronisk chlamydial form behandlas med antibiotika och immunmodulatorer, probiotika, interferonpreparat, enzymbehandling, hepatoprotektorer (för levern), vitaminterapi, antioxidanter.

Icke-läkemedelsmetoder för bekämpning av sjukdomen innefattar:

 • Överensstämmelse med kost
 • En riklig dryck i form av kokt vatten eller nypressad juice – ca 2 liter per dag;
 • Följ rätt näring med undantag av skarpa, fettsyra, sura och salta rätter.
Uretrit: orsaker, symptom, behandling av sjukdomen

Att rena urinröret från bakterier tar diuretika. Även faktorer som provar sjukdomen, till exempel hypotermi, bör undvikas.

Det rekommenderas att bli av med dåliga vanor (alkohol, rökning), begränsa fysisk aktivitet och intermittent samlag. Efter avslutad kurs utförs repeterande tester för att bekräfta att sjukdomen saknas.

komplikationer

Negativa konsekvenser uppstår oftast i avsaknad av behandling eller under latent och långvarig sjukdomsförlopp. Den primära komplikationen är den tidigare nämnda cystitisen. Kvinnor diagnostiseras ofta med vaginit och vulvovaginit.

Om den inflammatoriska processen sprider uppåt längs könsorganet, kan kolpit, adnexit, endometritis uppträda. Den mest negativa komplikationen är infertilitet.

Brist på terapi eller felaktig självmedicinering leder till minskning av urinröret, pyelonefrit och inflammation i urinblåsan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

71 − 65 =

Adblock
detector