Kvinnors hälsa

Vad är risken för sömnbrist?

Brist på sömn kan orsaka ett antal farliga biverkningar. Alla system i kroppen kan misslyckas, vilket kommer att påverka dess funktion, från tankeprocesser och minne, vilket slutar med en reflektion i ditt utseende, kroppsvikt och allmän hälsa.

Nio farliga konsekvenser av sömnbrist

Vad är risken för sömnbrist?

Brist på sömn är särskilt skadlig när vanan att få lite sömn tar en kronisk form. Och med de uppenbara tecknen på brist på sömn, till exempel irritabilitet och låg arbetsförmåga, är de flesta av oss bekanta.

Men det finns också allvarligare biverkningar med symtom på sömnbrist, som det inte finns många kända för. Låt oss ta reda på vad som ligger bakom.

Ingen sömn - ingen hälsa

En person som inte alltid får tillräckligt med sömn ökar risken för att utveckla ett antal kroniska sjukdomar. Den ledsen statistiken från hela världen visar att 90% av personer som lider av sömnlöshet är utsatta för kroniska sjukdomar.

De vanligaste problemen i samband med sömnbrist:

  • Migrän, i vilka från ofta brist på sömn ständigt huvudvärk;
  • Kardiovaskulära sjukdomar;
  • Hjärtinsufficiens, hjärtinfarkt;
  • Oregelbunden hjärtslag (arytmi);
  • Högt blodtryck;
  • Diabetes typ 2;
  • Förlamning.

Slipping Beauty

Blåmärken och påsar under ögonen, vilket orsakar en person blir som en panda eller en zombie, kanske hjälpa till när du behöver för att snabbt komma in i karaktären för en maskerad. Det räcker att hitta en lämplig kostym. Och över "smink"Har redan gjort ett utmärkt jobb.

Bara en natt på en bädd av rotation ger huden en ohälsosam och rumpled utseende, titta - svårighetsgrad och alla slags likhet, om inte en panda, så exakt med tax. Kronisk sömnlöshet påverkar utseendet ännu värre.

Brist på sömn är fylld med för tidig hudåldring. Om du inte sover länge minskar hudens elasticitet. Detta beror på det faktum att kronisk trötthet, vilket leder till överdriven stress, bidrar till produktionen av hormonet kortisol i kroppen. Dess ökade innehåll är förknippat med förstörelsen av protein som är ansvarig för hudens jämnhet och elasticitet.

Minskad vård och koncentrationsförmåga

Föregående stycke blir anledningen till följande. Kronisk trötthet och sömn mindre än nödvändigt, leder ofta till olyckor. Resultaten av många studier visar att trötthet på grund av brist på sömn, till exempel, förarens hastighet på reaktioner på stimuli kan likställas med ett tillstånd av stark alkoholförgiftning.

Bristen på sömn återspeglas inte heller i arbetsprocesser, när arbetaren har större risk för skada eller skada för andra. Dessutom är ofta från brist på sömnminnen förvirrad och blir till hallucinationer.

Årgång och sönderfall. Depressiv ond cirkel

Brist på sömn förvärrar signifikant depressiva tillstånd. Även 10 år sedan i USA, där det är mycket förtjust i olika studier, Bel genomfört en massiv undersökning av personer med diagnosen "depression" och de som regelbundet utsätts för en förhöjd tillstånd av ångest. Deltagarna blev ombedda att prata om "karotid"vanor.

Så märkte forskare ett direkt samband mellan sömnens varaktighet och djupet av depressiv tillstånd. De som sov mindre än sex timmar om dagen visade ofta uppenbara tecken på depression.

Samtidigt, vilket är särskilt dåligt, kan vissa symtom på ett förtryckt mental tillstånd påverka patientens förmåga att somna. Därför behöver en person bara slåss för att komma ur denna onda cirkel, återfå sin hälsa och förmåga att njuta av livet.

Inverkan på inlärningsprocesser

Sömn är väldigt viktig och nödvändig för alla kognitiva processer, särskilt de som rör lärande. Brist på sömn minskar vaksamhet, reducerar en persons förmåga att koncentrera uppmärksamhet under lång tid. Namnlösa: Tack vare denna förmåga kan vi bättre uppfatta och assimilera information.

Vad är risken för sömnbrist?

Bruten uppmärksamhet begränsar också en persons förmåga att logiskt avgöra och lösa problem effektivt. Självklart tenderar produktiviteten och produktiviteten hos en trött person att vara noll.

Färdigheter och känslor som tas emot under dagen behandlas av hjärnan under natten och blir minnen. Långtidsminne bygger på denna process. Men på grund av brist på sömn, även mycket ljusa känslor, kommer en mängd kunskaper och erfarenheter att vara "damm " någonstans väldigt långt borta "i rutorna"Av hjärnan. Inte en sömnig person kan inte komma ihåg stora mängder information.

Att vara eller inte vara?

Kapaciteten för logisk resonemang, analys och beslutsfattande vid bristande sömn minskas kraftigt. Ja, och hur annorlunda det är, om i en sådan situation gör huvudet ofta ont och personen upplever obehag. Därför påverkar svårigheter i processen att jämföra data, rationell tolkning av händelser, fakta och en vanlig uppsättning information, möjligheten att fatta rätt beslut.

Naturligtvis uppträder människor som inte har fått tillräckligt med sömn, särskilt otillräckligt i stressiga situationer. Med sömnbrist är det dåligt att göra saker som folk inte normalt skulle ha gjort. Det är känt att sömnlöshet orsakar hallucinationer. Trött hjärna förvränger verkligheten att inte få tillräckligt med sömn och krafter för att göra konstiga beslut.

Sova inte, ät inte, men bli bättre

Rätt sömnregim hjälper kroppen att fungera som tänkt av naturen, upprätthålla en hälsosam aptit och kontrollera känslan av hunger. Att minska tiden för sömn stimulerar produktionen av hormonet ghrelin. Det är det här smutsiga hormonet som orsakar hunger i oss och minskar leptinhalten, vilket undertrycker aptiten.

Personen som går "ibland"Ghrelin kommer sannolikt att överträffa. Och snart små insättningar på sidorna "i reserven"Kommer att bli en imponerande storlek"livboj". Som bevis för läkare leder statistiken enligt vilken människor sover mindre än sju timmar en knock, risken för fetma med 30% högre än de som sover under 9-10 timmar.

Libido på semester

Både män och kvinnor som upplever brist på sömnsvårigheter, noterar en minskning av sexdrivning och intresse för sex. Brist på sömn leder till fysisk utmattning, brist på vital energi och ökad stress i kroppen, från vilken det inte finns någon styrka eller en önskan att flytta alls. Dessutom rapporterar män en minskning av nivån av testosteronhormonet, vilket också påverkar passion och attraktion.

Ökad risk för för tidig död

Vad är risken för sömnbrist?

Vid bedömningen av konsekvenserna av sömnlöshet bör denna punkt nämnas först. Men jag ville inte skrämma dig. Vi måste konstatera att personer med en sådan färgstark bild av hälsoproblem och brott mot regimen av dagen på grund av oregelbunden sömn ökar risken att dö i sina bästa år. Brist på korrekt vila är skadligt för kroppen. Och det kan manifestera sig i form av misslyckanden i organens arbete, särskilt hjärtan och hjärnan.

Det finns hopp! I den efterlängtade omfamningen av Morpheus

Så vad ska man göra för att leva så länge som möjligt och hälsosammare? Få tillräckligt med sömn! Ja, det är lättare sagt än gjort. Men om du är trött på att moping och gå till läkare, läka konsekvenserna av sömnbrist, lära dig att skapa förutsättningar för en bra sömn.

Trevlig och mysig sängkläder, tystnad i sovrummet, avkopplande anti-stress doft, lugnande medel eller tizany en lugnande effekt, utbildning för avkoppling (yoga, pilates) och universalmedel för blues - är en bra bok för natten, ofta hjälpa till att förbättra ditt humör och ge sinnesfrid. Rådgör med din läkare. Kanske kommer du att erbjudas andra effektiva sätt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

23 + = 24