Vad betyder ökningen i 17 OH progesteron? | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Vad betyder ökningen i 17 OH progesteron?

17OH progesteron är ett hormonellt ämne som produceras av binjurarna och äggstockarna. Det är en mellanprodukt av syntesen av glukokortikoider, androgener och östrogener; Hänvisar till manliga hormoner, men spelar en viktig roll i kvinnokroppen.

Från syntesen av detta ämne beror möjligheten av barns uppfattning och bärande stor del.

Vad betyder ökningen i 17 OH progesteron?

Det vill säga hormonet tar en aktiv roll i kroppens funktion, i synnerhet är kvinnans reproduktiva hälsa beroende av det.

Manliga hormoner spelar också en viktig roll i puberteten. Kvinnor av sådana ämnen produceras mycket mindre än män, men deras nivå är ganska viktigt. Med ökningen av ett sådant tillstånd utvecklas, såsom hyperandrogeni. Vanligtvis diagnostiseras denna patologi vid puberteten.

Norm 17OH av progesteron

En ökning av koncentrationen av detta ämne observeras omedelbart efter födseln, särskilt i för tidiga spädbarn. Under den första veckan av livet minskar koncentrationen gradvis och förblir inom norm till puberteten.

Sedan, i ungdomar, ökar sitt antal dramatiskt:

 1. Hos män varierar normen från 0,2 till 2,3 ng / ml;
 2. Hos kvinnor i follikulär och lutealfasen av cykeln är respektive 0,2-1,2 respektive 1-4,5;
 3. Gravida kvinnor har 2-12.

Orsakerna till ökat 17 OH progesteron

Det bör noteras att koncentrationen av detta ämne fluktuerar under hela dagen, till exempel blir det högre på morgonen och sänks avsevärt på natten. Som du kan se har olika perioder av cykeln också sina egna normer.

Efter uppfattningen ökar nivån på hormonet, men detta anses vara ett normalt fysiologiskt fenomen. Därför är det under gestationsperioden inte rådgivande att bedriva forskning om koncentrationen.

Skälet till ökningen i nivån kan variera avsevärt. Detta händer exempelvis med en tumör i äggstockarna / binjurarna eller medfödd adrenal hyperplasi. Om du inte sänker koncentrationen kan diabetes utvecklas, kolesterolnivåer och blodtryck ökar, kardiovaskulära sjukdomar uppträder. 17OH progesteron ökar med polycystiska äggstockar. Tillväxten kan bero på brist på 21-hydroxylas och 11-b hydroxykylas.

Symtom på ökat 17 OH progesteron

Misstänkt att en överträdelse av dess utveckling är möjlig av följande skäl:

Vad betyder ökningen i 17 OH progesteron?
 1. Överdriven kroppshårtillväxt och samtidig gallring
 2. Oregelbunden menstruation (dysmenorré) eller fullständig frånvaro (amenorré);
 3. Acne (blackheads);
 4. Överträdelse av en glukosnivå i ett blod.

I avsaknad av behandling kan sådana tillstånd leda till brott mot insulinresistens, diabetes mellitus, högt blodtryck (hypertoni), ökat kolestrin i blodet, hjärtproblem.

Det bör noteras att utslag och finnar är de vanligaste symptomen på överdriven syntes av 17OH progesteron. I detta fall passerar de när den hormonella bakgrunden stabiliseras. Och med bara en dermatologisk behandling av detta problem kan inte bli av med.

Hur man reducerar hormonet med 17 OH-läkemedel

Terapi utförs av mediciner baserade på hormoner. Metylprednisolon och dexametason används huvudsakligen. Intag av syntetiska hormoner kan åtföljas av mindre biverkningar, till exempel viktökning, vilket beror på förmågan att hålla vatten i kroppen. Andra negativa reaktioner på kroppen är sällsynta, eftersom behandling av problem med uppfattning och infertilitet utse de mest effektiva låga doserna av dessa.

Behandlingsregimen och dosen ordineras beroende på menstruationscykeln och de kliniska manifestationerna av sjukdomen. Den dagliga dosen är i regel uppdelad i flera mottagningar. Ta det föreskrivna läkemedlet vid samma intervaller. Du kan dricka mediciner inte bara före, men också efter en måltid om det finns problem med mag-tarmkanalen. Under behandlingen måste du ta ett blodprov flera gånger för att kontrollera om koncentrationen av förhöjt hormon har minskat, dvs vad är effektiviteten av behandlingen.

blodprov med förhöjt 17 OH progesteron

Om en misstänkt äggstockstumör eller hormonellt misslyckande, styrd av en klinisk bild och anamnese, beteckna en lämplig studie. Blod skjuts under första halvan av menstruationscykeln, vanligtvis 3 dagar efter menstruationens början.

Barn kan ta provet när som helst, men alltid på tom mage. Du kan inte dricka blod före kaffe, te, andra drycker, bara vanligt vatten är tillåtet. Materialet för studien är venöst blod.

17OH minskade progesteron

Vad betyder ökningen i 17 OH progesteron?

Orsakerna till detta fenomen kan gömma sig i kroniska sjukdomar i det genitourära systemet eller ta ett antal läkemedel (per p-piller). Dess antal påverkas av faktorer som stress, rökning, överdriven konsumtion av alkohol, felaktig näring.

Störning av hormonbalansen manifesteras i nervositet, slöhet, humörsvängningar, viktökning, huvudvärk, ömhet och svullnad i bröstet, menstruationsfel.

ökar progesteron 17 OH naturligt

Terapi bör endast väljas av en specialist. Vanligtvis involverar det konservativa metoder, men vid detektering av t ex tumörer tillgriper kirurgisk ingrepp. Efter samråd med läkare kan läkemedel kompletteras med folkrecept. Som sistnämnda används olika buljonger och infusioner med progestageniska egenskaper.

Oftast används hallon, en pod, en manschett för dessa ändamål.

 1. Brew hallonblad som te. De mottagna sätten att dricka hela dagen med jämna mellanrum i små portioner;
 2. Torra hallonblad blandas med vild yam i lika stora proportioner. En matsked av blandningen bryggs i ett glas kokande vatten i 3 timmar. Efter filtrering drick du 15 ml före varje måltid (tre gånger om dagen).
 3. Blanda 1 tsk. frön av plantain och dubbelt så många manschetter. Häll växterna med kokande vatten (1/4 l) och stå i 1-2 timmar, och sedan spänna. Drogen av läkemedlet är uppdelad i tre doser;
 4. Häll ½ liter varmt vatten 2 msk. l. frukt av en stång, för att stå emot 2-3 timmar. Drick hela dagen;
 5. Blanda en liter vodka och 100 gram röda borstar, blöt månaden, skaka regelbundet. Ta tre gånger om dagen före måltid på 2 ½ msk. l. Du kan späda tinkturen med vatten;
 6. En matsked av astragalusrot för att insistera på vatten eller vodka. Det första receptet: Häll den krossade roten ½ liter kokande vatten, blöt i 30 minuter. Drick efter en måltid för 1/3 kopp tre gånger om dagen. Det andra receptet: 40 g rot häll 400 ml vodka, insistera 10 dagar. Drick före en måltid för 1 msk. l. 2-3 gånger om dagen
 7. Baikal skullcap (100 g krossade rötter) häll i en glasbehållare med ½ liter vodka eller alkohol. Stäng locket och insistera på en månad. Därefter är han full 30 droppar tre gånger om dagen;
 8. Ortilia är ensidig. För tinkturen behöver du 50 g av växten och ½ liter vodka. Blandning, insisterar agenten 2 veckor. I slutet av denna tid tar det 30 droppar före måltiden tre gånger om dagen. Klartillverkad infusion kan också köpas på apoteket.

Innan du använder recepten av traditionell medicin måste du se till att de inte är allergiska, eftersom vissa örter har kontraindikationer. Detta kommer att eliminera de oönskade konsekvenserna efter att ha använts.

Dekoktioner och infusioner tas, börjar med mitten av cykeln. Fonderna tar högst 10 på varandra följande dagar och bryter sedan fram till mitten av nästa cykel.

Öka progesteron 17 OH genom näring

Det rekommenderas att gå in i menyn fler nötter, oliver, frön och avokado. Även fisk kommer att vara användbar, särskilt lax och tonfisk.

Vad betyder ökningen i 17 OH progesteron?

Det skadar inte att ta förutom den huvudsakliga behandlingen av fiskolja, men du måste först rådgöra med din läkare.

Utvecklingen av 17OH progesteron främjas av produkter som kycklingfilé, mjölk och ägg.

En viktig roll i syntesen av hormonet spelas av zink, därför är det för att öka produktionen av hormonet naturligt det rekommenderat att introducera i dietbifflever, kaninkött, bönor, vetekli.

Zink finns också i många frukter och bär, särskilt i citrus, svart vinbär, hallon, liksom fikon, gröna grönsaker, mineralvatten, honung, skalat ris.

Du måste också övervaka mängden protein. Dessa finns mest i kött, fisk, spannmål, soja.

Ta hand om din hälsa och inte självmedicinera!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

87 − = 77

Adblock
detector