Vad betyder "tungt huvud"? | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Vad betyder “tungt huvud”?

När de säger att huvudet är tungt? Vad varje patient har i åtanke, som artikulerar detta klagomål till behandlingsläkaren, är omöjligt att säga säkert. Så kan de uppstå: yrsel, högt eller lågt blodtryck, tråkig smärta, vilket orsakar dåsighet och dimma framför ögonen.

Tunghet i mitt huvud hindrar mig från att göra vanliga saker, koncentrera mig, göra mitt jobb. Ibland går en obehaglig känsla bort, om du är distraherad från jobbet, ta en promenad i frisk luft eller få lite sömn. Men det händer också när ett svårt huvud och yrsel är de första symptomen på allvarliga sjukdomar i blodkärlen eller hjärnan.

Orsakerna till det "tunga huvudet"

Om huvudet alltid är tungt och svaghet är närvarande, är det nödvändigt att se en läkare. De vanligaste symptomen på vertebrogen huvudvärk är förknippade med cervikala ryggradsproblem.

Vad betyder "tungt huvud"?

Det provocerar en störning av blodflödet, vilket framträder på grund av osteokondros. Dess förvärring orsakar en ökning av intrakraniellt tryck.

Degenerativa förändringar i ryggradsskivorna ökar med åldern, med rörelsernas nervrotar infångas. För att förhindra ömhet hålls nacken i ett visst tillstånd. Statiken förvärrar blodflödet, instabila metaboliska processer orsakar syrehushållning i hjärnan, och därför finns det klagomål att det konstanta tunga huvudet, som bomull, förhindrar sömnighet att koncentrera sig.

"Dimma i huvudet" - Detta uttrycks när samordning av rörelser störs.

Förutom osteokondros kan du identifiera andra orsaker till gravitation i huvudet:

 • konstant arbete på datorn;
 • stressiga situationer
 • infektionssjukdomar;
 • intoxikation;
 • allergiska reaktioner;
 • trauma mot skallen.

Svårt huvud och tendens till yrsel uppstår med Meniros sjukdom - en lesion av örons labyrint och med hjärnans tumörer.

Vad betyder "tungt huvud"?

Även en lätt blåmärken kan orsaka tunghet i huvudet, men är farligast "Whiplash skador". Ofta mottas de i flyttbara fordon, främst i bilar. Det är inte nödvändigt att gå in i en olycka för att få en liknande skada.

En skarp ryck som orsakar oförutsedda rörelser i nacken, traumatiserar muskler och kan leda till dislokation eller subluxation av ryggraden i livmoderhalsområdet. I framtiden komprimeras blodflödet, och det finns en allvar och den medföljande svagheten.

Vertebrogena smärtor gör det nödvändigt att begränsa amplituden för huvudets rörelse. Sårhet kan lokaliseras i absolut någon del av hjärnan när som helst på dagen. Symtomatik förbättras genom att vippa och vrida nacken.

Separat bör vi överväga varför huvudet spinner?

Detta fenomen kallas:

 • osteokondros av den cervikala ryggraden;
 • vestibulär neuronit
 • även Meniere sjukdom;
 • trauma av de tidiga områdena;
 • förstörelse av tympaniska membran av vilken etiologi som helst
 • andningsinsufficiens, som kan orsakas även av en vanlig rinnande näsa;
 • stroke och migrän.

Många nervösa sjukdomar och smittsamma processer åtföljs av illamående, svaghet, yrsel, tunghet i huvudet, speciellt när tillståndet förvärras och höga temperaturer uppträder.

Som du kan se kan ett symptom - en tunghet i huvudet - inte diagnostiseras.

huvudvärk

Vanliga råd om akut smärta i buken - utan att ta några mediciner, ring en ambulans. Är det troligt att tyngd och smärta i huvudet måste uthärda tills den slutliga diagnosen är gjord och dess orsaker klargörs?

Vad betyder "tungt huvud"?

Om det smärtsamma symptomet kommer plötsligt och åtföljs av kräkningar och feber såg utslag i ansiktet och kroppen eller en medvetenhet, så är det också nödvändigt att omedelbart kontakta en läkare.

Men oftare orsakar inte obehagliga känslor av skarp ömhet, och förutom en svaghet, känns inte några andra sjukdomar. I det här fallet - medan diagnosen är etablerad - måste du försöka bli av med huvudvärk.

Japanska och kinesiska föredrar att normalisera blodtillförseln med massageeffekter, européer - medan orsakerna till sjukdomen rensas - dricker mediciner.

De säkraste drogerna är "från huvudet"

Till mina ögon simmade inte "Mist" först och främst bör du tänka på tryck.

Efter mätningen görs, använt droger, är det normaliseras. Små avvikelser från normala data kan korrigeras - om trycket är lågt - tinktur ginseng, kaffe eller choklad bit om hög - glas grönt te, aronia sylt, tinktur Crataegus.

Om trycket skiljer sig från det vanliga är det nödvändigt att använda läkemedel.

Vad betyder "tungt huvud"?

preparat "Från tryck" och "För honom" har en individuell effekt på kroppen och på valet "Egna medel" det tar tid. När kommer jag äntligen att kunna hitta "Din medicin" - Tyngd i huvudet kommer inte att störa.

Om det obehagliga symptomet oroar sig regelbundet, och trycket är stabilt samtidigt, hjälper antispasmodik att ta bort tyngden i huvudet.

Massage kan hjälpa till att ta bort yrsel - du kan lära dig hur man gör det själv. Massera effekter bör startas från nacken, gradvis stiga upp i nacken till kronan.

Vad mer kan du göra om det tunga huvudet är praktiskt taget ett permanent tillstånd? Det är nödvändigt att vara mer utomhus, att göra speciell gymnastik för nacken, att simma i poolen. Alla dessa åtgärder syftar till att förbättra blodflödet i livmoderhalsen.

Så här hittar du orsakerna till huvudvärk

Ovanstående tips kan vara skadliga om det finns en patologi i hjärnan eller livmoderhalsen. Därför bör du konsultera en läkare innan du intensivt gör sport.

Vad betyder "tungt huvud"?

För att fastställa orsakerna till obehagliga symptom - förutom allmänna test - tilldelas följande undersökningar. De gör ett encefalogram - denna procedur rekommenderas efter något huvudtrauma - MR, CT, ibland röntgen i hjärnan och livmoderhalscancer, biokemiskt blodprov.

I de flesta fall krävs samråd från en ENT, en kardiolog och en ögonläkare. Efter att diagnosen har upprättats initieras direktivsåtgärder för att eliminera svårighetsgraden i huvudet och medföljande symtom.

Nuans av behandling

Efter att ha upprättat orsakerna lugnar patienten sig ofta och tar inga åtgärder för att förbättra sitt eget tillstånd. Han dricker tabletter när det finns yrsel, svaghet, dimma framför ögonen, och det är allt.

Livmoderhalscancer osteokondros - om det inte finns någon vertebral hernia - det är möjligt att stoppa ökningen av rörelseaktivitet, vegetativa-vaskulära dystoni - på samma sätt, lägga till terapeutiska interventioner normalisering av arbete och vila, balanserad kost.

Vad betyder "tungt huvud"?

Försum inte att besöka vertebrologen, massage, fysioterapi. Alla dessa effekter normaliserar blodtillförseln.

Varje medicinskt läkemedel är beroendeframkallande, efter appliceringen uppträder biverkningar som påverkar andra kroppssystem.

Om problemet kan lösas utan användning av medicinering, bör du försöka utnyttja denna möjlighet.

Tunghet i huvudet skapar obehag, men om det inte orsakas av allvarliga organiska patologier, missbrukar inte drogbehandling.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

61 + = 65