Vad kan göra en liten svullnad på läppen? | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Vad kan göra en liten svullnad på läppen?

Allt börjar så här: först på läppen - vanligtvis botten - visas en liten boll som märks av misstag. Då börjar det öka i storlek, störs väsentligt med att äta och prata, kvinnor är irriterad som en kosmetisk defekt. Så uppehåller cysten i underläppen sig - en godartad neoplasma som uppstår när den lilla spyttkörteln är blockerad. Provoke hennes utseende kan vara någon skada: bita, blåsa, bränna från för varm mat.

Hur cystan på läppen manifesterar sig

Dess bildning beror inte på ålder och kön, även om det härrör från salivkörtelns atrofi, orsakas patologi inte av ålder utan av yttre påverkan. Oavsett orsaken till cystens tillväxt, krävs det att bli av med den, även om den inte utvecklas till en malign tumör.

Oavsett orsakerna till cystutvecklingen på läppen bildas den enligt ett schema:

  • Spyttkörtelns utloppskanal är igensatt.
  • i det börjar ackumulera en hemlighet - saliv - och utarmade celler i epitelet;
  • hemligheten tilldelas ständigt och neoplasmen ökar.
Vad kan göra en liten svullnad på läppen?

Tumören kan öppna sig under ett trauma, och från det kommer den absolut transparenta vätskan eller en sulfit för första gången - om små fartyg är skadade.

Men därefter hålrummet fylls igen - som spottkörteln sträcks kapsel som inte försvinner vid öppnandet kanalen - och kan nu börja den inflammatoriska processen, som in från externa bakterier miljö.

Behandla cysten på läppen konservativt omöjligt, bara avlägsnande hjälper.

Avlägsnande av cysten på läppen

Det är inte nödvändigt att ånga ut dina egna penslar och pressa ut innehållet - kapseln fortfarande fylld med hemliga, och därmed endast sprovotsiruesh inflammatoriska processer. Med varje ny tillväxt på läppen du behöver träffa en läkare, eftersom behålla cysta - är inte den enda typ av tumör, och några av dem är inte så ofarliga.

Vad kan göra en liten svullnad på läppen?

Man tror att testet indikerar tumörens godhet: när du trycker på svullnaden, går det djupt och kommer sedan tillbaka igen. Men precis detsamma leder sig själva och tumörer från körtelepitelet.

De kan förekomma i barnet på grund av ökad endokrin aktivitet i spädbarn eller ungdomar. Typiska neoplasmer på undersidan av olika strukturer är många, och de manifesterar sig nästan samma, men behandlingen för dem kan vara annorlunda.

Därför bestämning av etiologin för bildning före behandlingen behövs. För att göra detta, utföra en ultraljudsstudie punktirujut innehåll är ibland nödvändigt att utföra kanalanalys för att bestämma bredden av flödet och avgöra om spottkörteln i sten - i vissa fall han är orsaken sträckningen av kapseln och patologiska förändringar i kanalen.

Avlägsnandet utförs under lokalbedövning. Efter bedövning är läppen fixerad - dess slemhinna genomträngs med blodkärl, och om du inte tar hand om fixering kommer blodförlusten att vara signifikant. Över cysten utförs 2 snitt - längden beror på kapslens storlek, sedan tas den här kapseln helt bort. Om den nya bildningen är multikammare, tas alla små spytkörtlar som kommer in i hålan bort.

Efter avlägsnandet av spytkörtlarna placeras sömmar från kegutet - ett material som löser sig.

Rehabiliteringstiden är tillräckligt lång - det kan ta upp till sex månader. Sami suturer upplösas inom 5-7 dagar, men i framtiden är det nödvändigt att genomföra dagliga hygienåtgärder - skölja munnen med antiseptiska lösningar på morgonen, innan du går till sängs och efter måltid.

Vad kan göra en liten svullnad på läppen?

Barn utför inte hygienåtgärder i rätt volym, och de kan uppleva ett återfall av neoplasmen. Därför avlägsnas ibland en cyste på barnets läpp på ett annat sätt - en cystotomi.

Denna enklare operation utförs när tumören är på insidan av läppen, och möjligheten att utse en kosmetisk defekt är minimal. Körteln avlägsnas inte, endast slemhinnan skärs ut och kapseln rengörs. Sårytan stramas snabbt som ett normalt sår, en månad senare finns det inget spår kvar av det.

Det finns emellertid en stor sannolikhet för upprepad förekomst av en cyste - i något trauma fylls den patologiskt förändrade kapseln igen med en salivarhemlighet. I detta fall kan en upprepad operation med avlägsnande av kanalen inte undvikas.

För närvarande utförs operationer med hjälp av en laser. Spytkörteln brinner, det finns ingen blödning, inget återfall inträffar. Men inte alla kliniker är utrustade med en installation för moderna kirurgiska ingrepp.

Behandling av folkmekanismer cystor på läppen

Behandling med folkläkemedel cystor på läppen kan lyckas i följande fall:

  • när det inte är en retention cyste;
  • för avlägsnande av inflammatorisk process;
  • vid läget av läkning efter operationen.
Vad kan göra en liten svullnad på läppen?

Läppar kan svälla inte bara på grund av cystor - de kan tyckas svullna på grund av stomatit eller herpes.

I detta fall är rådet att tugga ett blad av en colanchoe eller aloe, eller att olja en läpp med saften av dessa löv, blandad med honung - är faktiskt. Dessa växter har antiseptiska egenskaper och förstör virus och bakterier.

Likaså finns det extrakt av kamomill, ek bark, ringblomma, salvia, vilket rekommenderas att skölja munnen och uttrycks från växtbaserade råvaror gör lotion.

Om cysten öppnas spontant och innehållet hälls, kommer folkmedicinska läkemedel att förhindra förekomst av en purulent-inflammatorisk process. Kaviteten kommer emellertid inte att gå någonstans, och det kommer fortfarande att fyllas med en hemlighet från tid till annan, ökar i storlek, och utan operationen kommer problemet inte att lösas.

Under inga omständigheter kan man acceptera ett erbjudande att öppna en cyste om den gjordes av en folkläkare.

Vad kan göra en liten svullnad på läppen?

Även om utseendet på en ytterligare estetisk defekt inte beaktas kan allvarliga komplikationer inträffa vid operationssteget och det finns en stor risk för blödning.

En mjuk svullnad på läppen är inte en koka, vilket för övrigt inte heller är önskvärt att öppnas av dig själv.

Det här är inte en purulent bildning - det är en långsträckt kapsel av spyttkörteln, i hålan som det kan finnas en spyttsten. Om kapseln inte avlägsnas kommer tumören att förbli.

Retentioncysten utgör ingen hälsorisk, men det är nödvändigt att konsultera en läkare för att lösa det. Traditionell medicin i sitt fall är absolut maktlös.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

11 − 5 =