Kvinnors hälsa

Vad kan prova svullnad av tungan?

Om svullnaden inträffade i munnen plötsligt, ökade tungan i storlek, mjukvävnaderna i läpparna och struphuvudet svällde, då ska den medicinska hjälpen till offret göras omedelbart. Angioödem eller angioödem uppträder som en allergisk reaktion och orsakar asfyxi. Antihistaminer lindrar tillståndet i obetydlig grad - eftersom återupplivningsåtgärder måste använda intubation eller trakeostomi.

Innan ambulansen anländer måste man lägga offeret för att underlätta andningen och lägga antihistaminer under hans tunga. Gör ingenting själv är omöjligt.

Varför är tungan svullnad och hur kan detta obehagliga symptom elimineras?

Orsaker till mjukdelsödem i munnen

Vad kan prova svullnad av tungan?

Separat uppträder emedan endast efter mekaniska, kemiska eller termiska traumor: obevekligt gjort tuggrörelse, bränningen uppstod vid förtäring av för varm mat eller stark alkohol.

I vissa fall orsakas trauman till kroppen medvetet eller oaktsamt - tungan har genomborrats för piercing och patogen flora har introducerats, eller "För argument" slickade metallen i frosten. Med olika sjukdomar och allergiska reaktioner detekteras tungödemet sällan separat.

Läppar och mjuka vävnader i munhålan blir också hyperemiska och ökar i storlek.

I början började situationen betraktas när ödem uppstod på grund av allergi - kroppen började snabbt utveckla antikroppar mot kontakt med allergenet. Men immunsystemets reaktion kan vara långsam - oftare ökar allergin gradvis. Om ogynnsamma förändringar i organiska system "Informera" ödem slem och först och främst uppträder de i munhålan.

Ödem i tungan och struphuvudet framträder med angina, faryngit, mononukleos, förkylning av icke-infektiös natur. Sjukdomar i munhålan orsakar ödem inte bara av de mest benfria organen utan även under tungan.

Orsaker till svullnad under tunga och tunga:

 • Stomatit av olika etiologi;
 • glossit;
 • cancer;
 • tarminfektioner.

Följaktligen påverkar följande tillstånd svullnaden av mjuka vävnaderna i munslemhinnan:

Vad kan prova svullnad av tungan?
 • kränkningar av den hormonella bakgrunden
 • förändring i arbetet hos endokrina körtlar;
 • genetiska avvikelser
 • problem med metaboliska processer etc.

Den orala slemhinnan är mycket känslig och är ständigt i kontakt med den yttre miljön. Allergier kan orsaka kontakt med förorenad luft, hårda luktar, kemikalier upplösta i luften.

Först är läpparna svullna, då tungan - det kan till och med smaka en ovanlig smak, och bara då är struphuvudet involverat i inflammatorisk process.

Under tungan är en mycket känslig plats - det finns stora blodkärl. Absorptionen av den fina slemhinnan är mycket högre än den hos huden. Varje ämne som slår på tungan, går direkt in i blodet - det märks av apotekare och använder absorptionsegenskaperna för att påskynda läkemedlets verkan. Därför, om allergenet eller giftet har fått under tungan, manifesterar sig åtgärden i en snabb takt.

Behandling av ödem i tungan

Behandling av ödem i tungan, utan att ha fastställt orsakerna som orsakade det, det är värdelöst att börja. Symptomatiskt avlägsna obehag, om de orsakas av allvarliga patologiska förändringar i kroppen kommer det bara att vara kort tid.

Med skador av annan art - om de är av sluten typ - är det tillräckligt att använda antiinflammatoriska läkemedel av lokal natur och vänta tills allt går för sig själv. Skölj munnen är nödvändig - efter att ha ätit i papillorna i tungan och munhålan återstår mat, och de är en gynnsam miljö för utveckling av patogena mikroorganismer.

Vad kan prova svullnad av tungan?

Vid eventuell inflammation i munnen måste den saneras. Som ett antiseptiskt och antiinflammatoriskt medel kan du använda medicinska produkter - till exempel klorhexidin, lösningar av furacilin och mangan - eller folk: tinkturer av kamomill, salvia, guldgrå, ekbark. Med stomatit, glossit och infektionssjukdomar i övre luftvägarna som orsakar inflammation i munhålans mjuka vävnader, kämpar de på samma sätt - lokala medel - men generella terapeutiska åtgärder kan vara nödvändiga.


Beroende på orsaksmedlet som orsakade sjukdomen används antibakteriella, antifungala och antivirala läkemedel av lokal och allmän aktivitet vid behandling. Antihistaminer hjälper till att stoppa den inflammatoriska processen på kort tid.

Det är tillrådligt att konsultera en läkare för att diagnostisera den smittsamma processen - det är problematiskt att fastställa typen av patogen utan analysanalys. Med endokrina sjukdomar är svullnad tunga ett av symtomen, men det är omöjligt att eliminera en obehaglig känsla i munnen tills det allmänna tillståndet stabiliseras.

Det är omöjligt att eliminera den ärftliga faktorn som orsakar känslan - "Tungan passar inte i munnen". Exempel på sådana genetiska störningar är Downs sjukdom eller cerebral pares. I detta fall kan tillståndet endast delvis lindras - läkemedel ordineras av den behandlande läkaren, som utvärderar den kliniska bilden i dynamiken.

Efter detektion av maligna tumörer syftar alla åtgärder till att stoppa den onkologiska processen. Underlätta patientens tillstånd vid detta stadium endast symptomatiskt.

piercing

Vad kan prova svullnad av tungan?

På piercing är att tala separat. Den estetiska sidan är ganska kontroversiell, men alla har sin egen smak, som enligt klassiker inte strider mot.

Hur påverkar denna dekoration hälsan?

Slimhinnan i munhålan är mycket känslig och den främmande kroppen i munnen är en konstant infektionsrisk. Funktionen av språk för kroppen är skyddande.

Han bestämmer kvaliteten på maten: smak, konsistens, temperatur, hjälper henne tugga och skjuter matkvoten i svalprocessen.

På ett tunnt slemhinnor finns det växter-papiller av olika slag:

 • löv;
 • svamp;
 • konisk;
 • trådliknande.

I slemhinnans tjocklek finns många lymfoida folliklar, och mellan musklerna är lilla spottkörtlar. Vissa av dem - om än obetydliga - är skadade när en punktering uppträder, och en del - igen en liten - avlivas gradvis på grund av kontakt med en främmande kropp.

Vad kan prova svullnad av tungan?

Olika människor har detta på egen väg påverkar uppfattningen av smakupplevelser och jämn lukt - hos vissa människor blir uppfattningen lite svagare, andra förlorar sin luktsinne och förlorar smaken.

Även tandläkare noterar förändringen i ockluderingen, i detta sammanhang finns det brott mot de interdentala utrymmena och försvagningen av tandemaljen.

Är det värt skönheten, som inte ens alla ser, sådana offer?

Traumas i tungan påverkar väsentligt det allmänna tillståndet med åldersrelaterade förändringar.

Eventuella brott mot slemhinnans integritet och utseende av svullnad i det utbenna organet är anledningen till att rådfråga en läkare. Som en självständig åtgärd kan du använda lokala antiseptika och antihistaminer innan du går till sjukhuset.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 4 =