Kvinnors hälsa

Vad ska man göra med neoplasma nära ryggraden?

Det är svårt att vara lugn om en klump visas på ryggen, även när det inte gör ont. Är det nödvändigt att ta bort denna tumör, vilka hälsoproblem orsakar dess tillväxt? Även om klumpen på baksidan inte ger några besvär, är det bättre att ta bort det. Eventuell neoplasm kan passera till en malign form, även fett.

Typer av neoplasmer

Vad ska man göra med neoplasma nära ryggraden?

Oftast är stötar som förekommer på baksidan under huden av följande arter.

Hemangiom. Det förekommer i ställen för ackumulering av blodkärl, som börjar expandera anomalt under hudytan. Neoplasmen ökar snabbt, den pressar på de omgivande vävnaderna. En sådan bump på baksidan av ett barn kan vara från födseln.

Lipom. Dess andra namn är zhirovik. Det växer från sitt eget feta lager. Det gör inte ont, känns mjukt vid beröring, rör sig under huden under tryck, det kan växa till stor storlek. Aterom.

Denna tumör är också smärtfri. Oftast förefaller det närmare ryggraden, på nacken.

Karakteristik av neoplasmer

Varför plötsligt fanns ett hemangiom, forskare argumenterar fortfarande.

Här är deras antaganden:

Vad ska man göra med neoplasma nära ryggraden?
 • påverkan av miljöfaktorer
 • moderns sjukdom, som hon led under graviditetens tidiga stadier, medan det födda barnets kärlsystem låg;
 • läkemedlets effekt
 • hormonella störningar i kroppen.

Man tror att om en sjukdom vuxna fartyg fick även i livmodern, och en tryck från utsidan - är under den gassande solen, en stressande situation eller negativ miljö ge de impulser som behövs för dess utveckling.

Typer av hemangiom:

 1. Enkelt. Den röda klumpen i bakområdet kan till och med vara blåaktig. När du klickar på tumören kommer färgen att pala och återhämtar sig sedan. Det påverkar hudskiktet och lämnar lite i det subkutana fettet.
 2. Cavernous hemangiom - en lila knäppig neoplasma, det kan ses att den består av separata grottor av en purpurblå nyans;
 3. Hemangioma kombinerad - en röd kotte med grottor i form av inneslutningar;
 4. Blandat. I detta fall ses det att blodkärlen under huden växer, så karaktäristisk är den röda, ljusa färgen på den. Utseende beror på graden av tillväxt, på involveringen av olika vävnader där, den kliniska bilden av deras lesion;
 5. Capillär - tumörens färg från blekrosa till ljusrött. Den består av vävda kapillärer fyllda med blod;
 6. Den minsta tumören är senil hemangiom. Det är ett litet, smidigt, mörkt crimson, beläget i huden, i det övre lagret.

Utvecklingen av lipom orsakar följande konsekvenser:

Vad ska man göra med neoplasma nära ryggraden?
 • allmän förgiftning av kroppen från insidan och utsidan;
 • irrationell näring som orsakar en kränkning av metaboliska processer i kroppen;
 • ohälsosam livsstil;
 • ryggraden, som vid första ögonkastet inte orsakade allvarliga konsekvenser;
 • låg motoraktivitet.

Orsaker till konisk utveckling

Bumpen på baksidan nära ryggraden kan växa multitudinously, slå samman i ett gäng, vars storlek är svår att bestämma när palperade. Det finns möjlighet till degenerering av lipom i liposarkom, som kan påverka muskelvävnaden och kärlbuntarna, tränga in i periosteumet.

Ateromer förekommer ofta nära ryggraden, närmare det cervikala området.

Som faktorer som provar sin utbildning, utmärker sig följande skäl:

Vad ska man göra med neoplasma nära ryggraden?
 • överdriven produktion av sebaceous hemlighet om det finns en störning i metaboliska processer orsakade av hormonella förändringar;
 • trauma mot talgkörtlarna och hårsäckarna;
 • defekter av folliklar associerade med deras medfödda underutveckling;
 • försummelse av reglerna för personlig hygien, i samband med vilken utflödet av sekretet hos talgkörteln är blockerat
 • raster av packboxar.

Det provocerar tillväxten av ather och lip syndrom Gardner syndrom, en patologi som överförs genetiskt. Under denna sjukdom framträder tumörer på hud- och benformationerna på skallen och ryggraden samtidigt med tumörer av mjukvävnad.

Följande faktorer påverkar frekvensen av atheromutveckling:

 1. Akneutslag i tonåren;
 2. Sex - de är vanligare hos män;
 3. Skada på huden.
Vad ska man göra med neoplasma nära ryggraden?

Kirurger kallar atherom "Gateway infektion." Den täppta epiploonen innehåller ett näringsmedium för tillväxt av patogen flora, som tränger in från utsidan: sebum, utarmad epitel. Det räcker för att bakterier tränger in där, och en purulent-inflammatorisk process börjar.

Inblandning i den inflammatoriska processen av de mjuka vävnaderna och provocerar utseendet flegmone abscess om purulent utgör raster inuti kroppen, och distribueras av blodströmmen eller lymfan, kan detta leda till sepsis.

Diagnos av neoplasmer under huden är i många fall endast möjlig efter en histologisk eller morfologisk undersökning. Ett enkelt hemangiom i en klinik kan likna en atherom.

Histologisk undersökning hjälper till att utesluta tumörmalignitet.

Behandling av neoplasmer

Mycket ofta behandlas doktorn på ett stadium när klumpen på baksidan redan är värre. Medan tumörerna är små och de inte stör, kan de inte ens ses. Dessa kvinnor kan fortfarande betrakta ryggen i spegeln, och män gör det bara i extrema fall.

Trots att traditionell medicin ger mycket råd om behandling av tumörer, kan du bara bli av med dem på ett sätt - genom att ta bort.

Medel som görs enligt recepten för traditionell medicin kan stoppa inflammatorisk process i orten: den kommer att öppnas och det purulenta innehållet kommer att avvisas. Men lättnad kommer bara för en kort tid, i framtiden kommer det alltid att finnas ett återfall av sjukdomen. Öppnande av hemangiom kan leda till allvarlig blödning.

Avlägsnande sker på följande sätt:

Vad ska man göra med neoplasma nära ryggraden?
 1. Laser. Tumören avlägsnas helt, de omgivande vävnaderna är inte skadade, rehabiliteringsperioden är inte nödvändig, aren uppstår inte.
 2. Radiovågsmetoden. Tumören avlägsnas också i en poliklinisk miljö, en 100% garanti för återfall, en fullständig resorption av ärren inom 2-3 månader.
 3. Lipom kan cauteriseras med flytande kväve, en liten ärrblod.

Om tumören har nått en betydande storlek, kommer det inte att vara möjligt att ta bort det med hjälp av avancerad teknik. I detta fall utförs de vanliga kirurgiska operationerna genom den öppna metoden, det vill säga skalpel, under stationära förhållanden.

Före operationen utförs antiinflammatorisk behandling av atherom för att förhindra att det purulenta innehållet överförs till blodbanan.

Självklart finns det postoperativa ärr, rehabiliteringsperioden tar tid.

Öppet kirurgiskt ingrepp utförs med malignitet av formationerna.

Att bestämma vilken metod för att ta bort en tumör tas efter en noggrann bedömning av den kliniska bilden. Förutom de vanliga metoderna för forskning - blod från fingret, biokemi, ultraljudstudier, är en tumör för ryggraden tilldelad tomografi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 + = 9