Varför kan sen förlust av oskuld vara farlig? | pangudownloads.com
Kvinnors hälsa

Varför kan sen förlust av oskuld vara farlig?

Förlust av oskuld - en fråga ganska intim, men inte vila till majoriteten av företrädare för rättvist sex. Alla vet att tidigt misslyckande är dåligt, men vad säger läkare om sent? I vissa fall kan detta fenomen bli en källa till psykologiska problem.

När förlorar de sin oskuld?

Varför kan sen förlust av oskuld vara farlig?

Moderna tjejer rusa inte för att börja ett sexuellt liv. Endast 15% förlorar sin oskuld i början av ungdomen. I det här fallet presenteras kön som ett slags experiment som inte ger nöje.

Ofta är den första upplevelsen nödvändig för att känna sig sexig, väckande attraktion, som kan gilla. Efter första gången finns det vanligtvis en lång dugg i denna sfär, eftersom tjejer ännu inte har mognat för att börja ett sexuellt liv. När det gäller de unga männen, är de efter första gången avstängd från sin partner.

Enligt resultaten av psykologisk forskning börjar huvuddelen av ungdomar sexuella relationer i åldern 17-20 år efter examen vid institutets första och andra år.

Vad kan vara farlig sen oskuld?

Den genomsnittliga stadsborgen vid 22 års ålder har redan sexuell erfarenhet och hon hade flera vanliga partners. Men ungefär 20% av tjejerna har förlust av oskuld till 25-27 år.

Om du lita på sexologers forskning, kan vi säga att efter dessa damers intima liv utvecklas sensualiteten långsammare än de som skilde sig i jungfrun i en tidigare ålder. Vanligtvis ger samlag inte sådana människor speciellt nöje och glädje i ytterligare 2-3 år.

Det händer ofta att "senare"Kvinnor lämnas ensamma. Återigen, enligt statistiken gifter sig bara 18% av dem i framtiden. Ett liknande mönster observeras i många länder. På något sätt lämnar sena sexuella kontakter eller deras frånvaro i vuxenlivet obehagliga konsekvenser.

Dessutom känner män av någon anledning någon misstro för dem som började ha sex i vuxen ålder. Medvetet eller inte misstänks sådana kvinnor för försiktighet, listighet och kyla.

Enligt ett av studierna som genomfördes under hypnos blev det känt att de flesta män inte kommer att associera sina liv med dessa damer, eftersom de misstänker dem av oärlighet och oändlighet.

Det är värt att notera att mankönet försöker på alla möjliga sätt för att undvika någon form av kommunikation med de kvinnor som anses vara icke-sexuella. För de flesta män spelar sex en mycket viktig roll, därför uppfattas de som är fristående för det för oförståeliga och oönskvärda varelser.

Senare betraktades flickornas missgynning av jungfrun som asexualitet, och de var enligt uppgift ensam av den anledningen.

Tjejer som har börjat leva sexuellt långt efter sina kamrater kan ha vissa psykiska svårigheter i samband med ibland imperceptibel men märkbart tryck från andra, flickvänner. När oskulden stramas kan en ung kvinna falla i depression på denna jord. Psykologer säger att detta är ett mycket vanligt problem.

Sen förlust av oskuld

Varför kan sen förlust av oskuld vara farlig?

Vissa kvinnor som börjar sexuellt sent utvecklas psykologiskt och hormonellt långsammare, men når så småningom till en norm. Men några av dem, från ungdomar, har en stark sexuell attraktion.

Sådana individer är mycket sensuella och förstår väl, om de börjar ett sexuellt liv kommer det att fånga dem helt, de kommer inte att kunna studera, arbeta ordentligt. Därför föredrar de en taktik av fullständig avhållsamhet tills de bestämmer att de är mogna att innehålla sin kraftfulla sexualitet under kontroll.

Problem som stöter på "senare"Av jungfrun:

 • De omgivande människorna är misstänkta om de ser att en person varken har en konjugal eller någon annan intim förbindelse.
 • Ibland uppstår frågan om hur man hittar en utvald och informerar sedan om sin oskuld;
 • Lågt självkänsla. Det moderna samhället pressar på psyken, vilket tyder på att en sådan personlighet är defekt. Mycket ofta är det svårt att överleva trycket utan att förlora tro på framgång, självkänsla och till och med intresse för livet.
 • I vissa fall är ett besök hos en gynekolog inte det trevligaste ögonblicket. Detta beror på läkarens taktlöshet och elakhet.
 • Dela din hemlighet är inte med någon, för de flesta fördömer sen oskuld.

Sen oskuld hos män

Denna fråga är mindre störande för det starkare könet. Huvudskälet är att de inte har tydliga tecken på oskuld och termen "jungfru"Gäller bara för dem som inte har haft sexuell erfarenhet.

Det är värt att notera att i vissa samhällen respekteras och värderas denna status av företrädarna för båda könen, särskilt när det gäller synpunkter på sexuellt beteende före bröllopet.

Myter om sent maagd

Varför kan sen förlust av oskuld vara farlig?
 • Det finns en åsikt att majoriteten av modern ungdom börjar sitt sexuella liv ganska tidigt. Men som nämnts ovan är detta långt ifrån fallet. Som ett exempel: före 16 år var det första samlaget i 1 av 4 skolbarn; bland elever - varje sekund. Och den så kallade sexuella debutens ålder beror på många faktorer: välbefinnande i familjen, intelligens, utbildning, självkänsla;
 • Hymen har förmågan att tjockna med åren, så sen defloration är svår och mycket smärtsam - det är en myt. Faktum är att dess anatomiska struktur, storleken på hålen i den, och även densiteten - är mycket individuella. Dessa egenskaper beror inte på ålder, utan endast på organismens egenskaper. Om spetsen var elastisk vid 18, då vid 28, kommer den att förbli densamma;
 • Sexuell kontakt i en tidig ålder är hälsofarlig - det är ett faktum. Hymen är en barriär som skyddar mot infektioner vid en tidpunkt då den skyddande mikrofloran i vagina bildas. I genomsnitt stabiliseras den senare endast 18-19 år. Dessutom är epitel av vaginala väggar hos ungdomar mycket tunna, det slutar bildas vid 18 års ålder, så under samlag kan det lätt traumatiseras. Alla dessa faktorer provar ofta utvecklingen av inflammatoriska processer, som i framtiden kan orsaka vidhäftningar och infertilitet.
 • Tidigare, bland experter, var det allmänt trodde att konsekvenserna av långvarig sen oskuld manifesterad i form av migrän, ovarial dysfunktion och akne. Dessa fenomen och sjukdomar kan orsakas av hormonell obalans, bero på sexuell livlighet (mer exakt orgasmer), men de har inget att göra med närvaron av hymen;
 • De som inte har sex bör inte besöka en gynekolog. Detta är fundamentalt fel. Nu till gynekologen för förebyggande undersökningar, bör mammor regelbundet ta med sina döttrar. Och när menstruationen börjar, rekommenderas att besöka en specialist minst en gång per år. Det är värt att notera att sådana förebyggande undersökningar i ungdomar hjälper till att förebygga och lätt bota befintliga sjukdomar.
 • Defloration är mycket smärtsam. Om ett stort kärl berörs, kan det förekomma en riklig mängd blod. Men när flickan är upphetsad och vagina har tillräckligt med naturligt smörjmedel, kan denna process inte åtföljas av ömhet och blödning. Denna situation kan vara farlig. Om smärtan och blodet inte stannar i 2 dagar, måste du besöka gynekologen för att utesluta rupturen av de vaginala väggarna;
 • Den första partnern måste nödvändigtvis vara mer erfaren. Det är önskvärt att det var så. En erfaren senior man kommer att kunna tålmodigt föra partnern till spänning;
 • Deflorering i badet. Det finns en åsikt att hon inte är så smärtsam som vanligt. Det är värt att notera att varmt vatten verkligen hjälper till att slappna av muskler och nerver, förhindrar spasmer, så att smärta sensationerna slutar att vara så uttalade. Men vätskan spolas ut ur slidan ett naturligt smörjmedel;
 • Att använda kondom gör processen mer smärtsam. Snarare är motsatsen sant. Moderna produkter i denna serie är täckta med ett speciellt smörjmedel, vilket underlättar glidning. Dessutom stör de inte deflorationsprocessen;
 • Första gången du inte kan bli gravid är en myt. Det är även möjligt att bli gravid. Vuxna kvinnor kan börja ta p-piller i förväg eller ta hand om kondomer.

Det är värt att notera att moderna sexologer anser att det är sen sjukdom som patologi, eftersom det är förknippat med förändringar i de sexuella organen och en hög risk för psykiska störningar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

99 − = 92