Vartor på kroppen – orsakerna till deras utseende och olika terapier

Vartor kan förekomma i varje person absolut på någon del av kroppen. Oftast förekommer de i ansiktet eller händerna, så alla kvinnor och män har en tendens att bli av med dem så fort som möjligt. Under tiden är vartor icke-farliga tumör neoplasmer av godartad natur.

Storleken på dessa fula utskjutningar på kropp och ansikte är som regel ca 5-7 mm, men det finns arter och mycket större. I den här artikeln kommer vi att berätta varför det finns vårtor, vad de är och hur du kan bli av med dem med hjälp av traditionell och traditionell medicin.

Orsakerna till utseende av vårtor på ansiktet och kroppen

Vartor på kroppen - orsakerna till deras utseende och olika terapier

Orsaken till smittsamma infektioner hos män och kvinnor är inträdet i kroppen av det mänskliga papillomavirusviruset, annars HPV. Oftast överförs detta virus till följd av personlig kontakt med patienten, men ofta är anledningen till att det används olika typer av gemensamt bruk.

HPV kan också vara “plocka upp“I ett offentligt bad eller bastu, i en manikyrsalong med otillräcklig desinfektion eller under samlag.

Normalt humant papillomavirus kommer in i människokroppen, under en lång tid på något sätt inte visa sig, och en man eller en kvinna är inte ens medvetna om att det är bärare. Under tiden, i fallet med låg immunitet utlöser utlösaren, i vilken viruset aktiveras omedelbart och på human hud finns det obehagliga tumörbildning.

Den vanligaste HPV kan uppstå hos kvinnor under graviditet, när ganska reducerad immunitet, i närvaro av olika endokrina sjukdomar, såsom diabetes mellitus, som ett resultat av exponering för kyla, ständig stress, nervös överansträngning och kronisk trötthet.

  Vad är lupus erythematosus?

Dessutom kan i vissa fall en person infektera sig själv. Så, en man under rakning kan få en mikrotrauma, vilket resulterar i att flera små vårtor i ansiktet kan spridas över hela kroppen.

Typer av vårtor på ansikte och kropp

Sådana neoplasmer har följande sorter:

Vartor på kroppen - orsakerna till deras utseende och olika terapier
 • De vanligaste är smärtfria, täta knölar av avrundad form. Som regel har de små dimensioner och en grov yta. En sådan sjukdom kan påverka både vuxna och småbarn. Vanligtvis ligger dessa vårtor på händer, ansikte och hårbotten. De ger inte absolut några problem för deras ägare, men de ser ibland mycket ful ut ur estetisk synvinkel.
 • Plantarwarts visas bara på fötterna, vilket är lätt att gissa från namnet på denna art. Deras förekomst väcker långa slitage på snäva och obehagliga skor. Utanför kan sådana formationer likna en liten majs eller kudde. I vissa fall är de ganska smärtsamma;
 • Ungdomar på kroppen har ofta plana små vårtor, som kan vara röda eller gulaktiga. I de flesta fall har de en rundad form och sticker knappast ut över ytan av huden. Oftast uppträder de på händerna eller ansiktet, men ibland kan röda och gula formationer hittas på andra delar av kroppen.
 • Hos kvinnor och män i högre ålder är tvärtom mycket senila tumörformationer. De bär inte själva någon fara i sig och ger praktiskt taget inte in behandling. I de flesta fall finns sådana utslag på de områden i huden som nästan alltid är täckta med kläder, på händer och ansikte är de väldigt svåra att möta;
 • Slutligen, ibland på kroppen förekommer hängande vårtor, som kallas könsvårtor. Hängande former hänför sig till venerala sjukdomar och ligger i de flesta fall i könsorganet. Infektera denna typ av neoplasma kan endast vara under oskyddad sexuell kontakt med en sjuk partner, som kanske inte har några yttre manifestationer av sjukdomen.
  Symtom och behandling av ansiktsnerv neurit

Metoder för behandling av vårtor på kroppen med hjälp av traditionell medicin

Vartor på kroppen - orsakerna till deras utseende och olika terapier

Trots att dessa tumörer själva är helt säkert innan du slåss med dem, bör du konsultera en kvalificerad hudläkare. I vissa fall, på ett liknande sätt och kan visas och vissa allvarliga sjukdomar, som du inte ens kan misstänka.

Med fel behandlingsteknik kan situationen bara förvärras, så du måste först bekräfta diagnosen vid en heltidskontroll av en specialistläkare.

Traditionell medicin erbjuder idag följande sätt att bli av med denna sjukdom:

Vartor på kroppen - orsakerna till deras utseende och olika terapier
 • Den enklaste och smärtlösa metoden är laserk Cosmetology. Efter det är det bara ett litet spår kvar på kroppen, vilket inte kräver någon speciell vård och stör inte ägaren på något sätt. På så sätt kan du bokstavligen inom några minuter ta bort nästan alla formationer, medan du nästan inte känner någonting.
 • Avlägsnande av vårtor med högfrekvent ström eller elektrokoagulering. Denna metod är mycket effektiv. Dessutom säkerställer det avsaknad av blod och desinficerar huden, men efter användningen kvarstår lilla ärr på kroppen.
 • Cryotherapy, eller brännande med flytande kväve, är också ganska bra arbete, men måste producera riktigt erfaren specialist. Vid användning av denna metod är det oerhört viktigt att välja rätt exponering djup, eftersom alltför stark frost kommer att orsaka uppkomsten av fula ärr, och bristen på inte helt befria dig av problemet, och efter en kort tid förfarandet kommer att upprepas igen;
 • Den kirurgiska metoden används endast i de mest extrema fallen, då ingen av de alternativ som övervägs hjälper. Samtidigt, efter att ha avlägsnat den tumörliknande bildningen appliceras en tillräckligt stor söm på kroppen och lämnar ett fruktansvärt fult ärr. Dessutom innebär varje kirurgisk operation en hög sannolikhet att dra blod och sprida infektionen genom hela kroppen, så det är bäst att undvika det när det är möjligt.
  Låt oss prata om intercostal neuralgi

Folkmekanismer

I folkmedicin finns det också flera ganska effektiva och smärtfria sätt att bekämpa denna sjukdom, till exempel:

Vartor på kroppen - orsakerna till deras utseende och olika terapier
 • Inom 10 dagar 2-3 gånger om dagen det drabbade området av kroppen eller enhet bör smörjas med naturlig färsk juice av sura äpplen, rå potatis eller lök;
 • Rengör och tvätta den medelstora glödlampan, skär den i tunna skivor och häll 100 ml ättika. Låt det stå vid rumstemperatur i 2-3 timmar. Ringar av lök ska appliceras varje kväll på en öm punkt, fast med bandage eller skuren vävnad och lämnade så hela natten. Upprepa proceduren tills alla formationer försvinner definitivt;
 • Rå potatis tillsammans med skalskenet på ett fint rivjärn. Den resulterande vattnet appliceras på kroppens sjuka delar i form av lotioner och hålls i 8-12 timmar;
 • Mycket effektivt och avkok av celandine, men med det måste du agera försiktigt, eftersom efter applicering på huden kan en brännning bilda;
 • Också hudutslag kan smörjas med naturliga celandinejuice, maskros, duckweed eller duckweed;
 • Med platta vårtor hjälper infusionen av malurt. Häll 3 msk hackad ört med ett glas kokande vatten, täck med lock och låt det stå i 2-3 timmar. Den resulterande infusionen ska kylas, filtreras och tillverkas med hjälp av en komprimering. Förfarandet måste upprepas dagligen.

Behandling av vårtor med hjälp av traditionell medicin – processen är ganska komplex och tidskrävande. Vanligtvis används dessa metoder endast när dessa fula formationer är belägna på otaliga platser och inte stör ägaren på något sätt.

Om du har på ditt ansikte och kropp var stora vårtor som, förutom att leverera dig smärta eller obehag, konsultera en hudläkare, plockade en kvalificerad läkare för dig den optimala systemet att bli av med denna sjukdom.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector