Dan nuttige kozinaki? | pangudownloads.com
Lekker koken

Dan nuttige kozinaki?

Zoals we weten, was de kozinaki oorspronkelijk een traditioneel gerecht uit de geschiedenis. Maar na verloop van tijd verwierven ze de glorie van wereldberoemde snoepjes, die nu kunnen worden gekocht in een zichzelf respecterende banketbakkerij.

Interessant is dat het woord "Kozinaki"Vertaald uit het Georgisch betekent" engemalen walnoten".

Dan nuttige kozinaki?

Inderdaad, in eerste instantie, de zoetheid volledig gemaakt van notenhout, maar vandaag kunnen we zien op de planken van een enorme verscheidenheid aan Kozinaki, kan de belangrijkste ingrediënten, waarvan niet alleen noten, maar havermout, pinda's, sesamzaad, zonnebloempitten.

De aandacht wordt ook verdiend door het feit dat het originele recept uitsluitend honing gebruikte. Maar voeg in moderne snoepjes suiker of melasse toe. Deze vervanging vermindert natuurlijk de prijs van het eindproduct aanzienlijk, maar de voordelen van dergelijke snoepjes worden aanzienlijk verminderd.

Vergeet niet de calorische inhoud van de kozinak. Dus als je op dieet zijn, je wilt snoep je absoluut gecontra-indiceerd, want je kunt niet alleen gewicht verliezen, maar krijgen ook een paar kilo's je absoluut onnodig.

Dus als je echt gek wilt maken, is het niet nodig om alles te eten wat je hebt gekocht. Het is genoeg om een ​​klein deeltje kozinaka te eten.

Hoe kozinki thuis te maken

In feite zijn er veel recepten voor het maken van kozinaks. Het belangrijkste is om te beslissen over de ingrediënten. In het recept voor een kozinak van walnoten zijn de belangrijkste ingrediënten bijvoorbeeld walnoten, suiker en water.

De procedure voor het maken van een huis is heel eenvoudig! Je moet de suiker in een waterbad laten smelten tot in de staat van karamel, terwijl je er een beetje water aan toevoegt. In de resulterende caramel moet je zorgvuldig gereinigde en gedroogde walnoten toevoegen in de braadpan en de resulterende massa afkoelen. Dat is het hele lastige recept!

Zoals je ziet, is er niets moeilijks aan, je wilt jezelf en je familie gewoon verwennen met zo'n voortreffelijk gerecht.

Kozinaki van havermoutvlokken

Een kenmerk van dit soort oosterse snoepjes is het feit dat ze niet zo calorierijk zijn als kozinaki gekookt met noten. Maar tegelijkertijd nemen de voordelen helemaal niet af.

Dus als je kozinaki wilt eten, maar niet dik wilt worden, moet je de walnoten gewoon vervangen door havermout.

Dan nuttige kozinaki?

We presenteren enkele absoluut fantastische recepten voor de productie van kosinak uit havermout:

1. Neem 250 gram havermout, drie eetlepels honing, 80 gram suiker en een beetje boter en gedroogde vruchten. Honing, boter en suiker moeten op laag vuur worden verwarmd tot de vorming van karamel.

Vervolgens moet u in de karamel geschild en gesneden gedroogd fruit toevoegen, evenals havervlokken. Het resulterende mengsel moet in een vooraf bereide vorm worden gebracht en in de koelkast worden bewaard tot het volledig is gestold;

2. Je kunt ook havermout en een klassiek kozinak-recept toevoegen. Om dit te doen, moet je de suiker smelten, er walnoten, havermout en een theelepel boter aan toevoegen. Probeer het, en je zult een compleet nieuwe smaak van kozinak voelen!

Zo kunnen wij contact met u op om te concluderen dat de toevoeging van havermout de calorische waarde van een dergelijke oosterse snoep niet alleen zal verminderen, maar ook toe te voegen aan hun nieuwe en originele smaak noot. Dus begin met experimenteren!

Sesame Kozinaki

Niet minder interessant zijn kozinaki met het gebruik van sesam. En bovendien ongewone smaak, dit product is buitengewoon goed voor een menselijk lichaam, omdat het een grote hoeveelheid calcium en andere, minder belangrijke, spoorelementen en vitaminen bevat.

Om dit soort oosterse snoepjes te maken, zul je 200 gram sesamzaadjes en honing, evenals 40 gram suiker nodig. Het kookproces is vergelijkbaar met degene die al is beschreven: maak karamel van honing en suiker en voeg vervolgens gebakken sesam toe in een pan.

Er zijn ook enkele interessante aanbevelingen met betrekking tot de bereiding van sesamsnoepjes. Om de smaak te diversifiëren, kun je wat zonnebloempitten toevoegen.

Vergeet niet dat het noodzakelijk is om sesam in een absoluut droge koekenpan te bakken, dan zal het niet branden en wordt het zacht goud. Maar als je van een meer pikante smaak houdt, voeg dan wat citroensap toe en het resultaat overtreft al je verwachtingen.

Kozinaki tijdens borstvoeding

Dan nuttige kozinaki?

Zoals we weten mogen zogende moeders geen voedingsmiddelen eten die koemelk bevatten. Maar wat te doen, als je echt een snoepje wilt, en deze melk is een onderdeel van zelfs een gewoon zandkoekkoekje.

En hier, mijn dierbare moeders, zou u zich moeten herinneren over oosterse snoepjes, een van de helderste vertegenwoordigers hiervan is de kozinak.

Maar vergeet niet dat zonnebloempitten verstoringen kunnen veroorzaken in het werk van het maagdarmkanaal, zowel bij de moeder als bij het kind. Dus, als je besluit om uit de situatie te komen met de hulp van kozinaks, is het beter om ze te maken van havervlokken of sesam.

We moeten ook opmerken dat sesam niet alleen is toegestaan ​​voor borstvoeding. Het gebruik ervan zal zeer nuttig zijn, omdat het het risico op mastopathie aanzienlijk vermindert.

Daarom hebben we verschillende recepten voor het koken van kozinak thuis bestudeerd. Dus nu weten we hoe we kozinaki van havervlokken, sesam en walnoten moeten maken.

We willen u eraan herinneren dat koken een constant experiment is, dus u kunt proberen ingrediënten aan deze zoetheid toe te voegen. Veel succes met je culinaire zoektocht!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 2 =