Lekker koken

De mojito’s thuis voorbereiden

Mojito Je kunt gerust een ideaal drankje worden genoemd voor een hete zomer. Het verfrist perfect, tonen, geeft levendigheid en lichaam en geest. Maar de paradox, met het begin van koude dagen, verdwijnt deze cocktail helemaal niet uit het menselijke dieet, maar vloeit soepel over in de alcoholische variant, die perfect opwarmt en de stemming verhoogt.

De mojito's thuis voorbereiden

Om het te proberen, is het niet nodig om naar een café met een kundige barman te zoeken en extra geld te betalen, omdat je kookt mojito thuis heel snel en gemakkelijk.

Hoofdingrediënten

De mojito-cocktail, als een grillige dame, verdraagt ​​geen volledige veranderingen in de klassieke samenstelling en producten van mindere kwaliteit.

Wij bieden u om vertrouwd te raken met de belangrijkste componenten en hun belang te evalueren voor het verkrijgen van een fatsoenlijke drank:

  • Rum is het belangrijkste ingrediënt in de Mojito-alcoholische variant, die je verplicht serieus naar de keuze te kijken. Het is vermeldenswaard dat dit een van die zeldzame situaties is waarin de prijs er niet toe doet. Ja, dure donkere soorten rum zijn heerlijk, maar op geen enkele manier geschikt voor het koken van mojito. De laatste is veel smakelijker met de gebruikelijke budget witte rum. En laat hem niet opscheppen over jarenlange uithoudingsvermogen, rijke smaak en ongelooflijk verleidelijke aroma, maar je zult niet de beste optie voor cocktails vinden;
  • Pepermunt is een even belangrijk ingrediënt, zonder welke er geen recept is voor alcoholvrije of bedwelmende mojito. Dit kruid geeft de drank een aangename smaak en aroma, geeft het frisheid en zorgt voor een verkoelend effect. Het is dankzij de laatste dat deze cocktail zo aangenaam is om te eten op warme zomerdagen en lome avonden. Normale munt is niet geschikt om de originele mojito klaar te maken. Je moet alleen peper gebruiken, die menthol bevat. Het geeft een gevoel van koelte en frisheid. In het glas zelf worden alleen bladeren gelegd, omdat de stelen bitter zijn en alle smaak bederven. Als mint niet bij de hand is, voel je dan vrij om muntsiroop te gebruiken;
  • Zeldzaam, zelfs de meest exotische receptmojito geeft geen kalk, de aanwezigheid kan geen citroen vervangen. De laatste verandert de smaak van de drank dramatisch en niet op de beste manier. Kies alleen vers en kwaliteit fruit, dat een dichte, glanzende en geelgroene schil heeft;
  • Geen recept voor alcoholvrije of alcoholische mojito wordt gemaakt zonder ijs. En het heeft de voorkeur ijschips te gebruiken in plaats van stukken bevroren water. Wikkel de ijsblokjes in een schone doek en verpletter het met een fles of deegroller. Houd er bij de bereiding van ijs rekening mee dat dit ingrediënt uitstekend is bij het absorberen van alle vreemde geuren. Bevries daarom het water onmiddellijk voor de productie van mojito en bedek de vorm met een deksel of een pakket.

Technologie van voorbereiding

De mojito's thuis voorbereiden

Zorg voordat je de mojito klaarmaakt voor alle ingrediënten. Koel de frisdrank en bereid ijs. Vergeet niet dat het, ondanks de elegantie en veelzijdigheid van deze cocktail, heel gemakkelijk is om het te maken en het hele proces niet langer duurt dan 10 minuten.

Dus, de volgorde van manipulaties is als volgt:

  • Rvem blaadjes munt en voeg ze toe in glazen;
  • Daar schenken we een theelepel bruine suiker;
  • Door middel van een vijzel zachtjes mint en suiker wrijven. Dit is nodig voor de scheiding van etherische oliën, waardoor de drank de meest exclusieve smaak en smaak krijgt;
  • We snijden de limoen in 8 lobben, knijpen het sap uit 4, werpen een stuk in elk glas en wrijven het opnieuw met een vijzel tot de suiker volledig is opgelost;
  • We gieten er een bak met 50 ml rum in, wederom bemoeien we ons allemaal;
  • In alle glazen giet je ijskruimels, waarna we de afgekoelde frisdrank vullen.

Dat is klaar voor de beroemde Cubaanse drank, die overbleef om de overgebleven limoenplakjes, een kleine muntaftak en een prachtige buis te versieren.

Mogelijke cocktailvariaties

Het klassieke Mojito-recept ondergaat voortdurend een metamorfose over het aantal basiscomponenten en de vervanging ervan door andere producten. Zo wordt rum bijvoorbeeld met succes vervangen door wodka, waardoor de drank een nieuwe en interessante smaak krijgt, waardoor hij niet over pittige rumtonen beschikt.

De mojito's thuis voorbereiden

Het recept voor een niet-alcoholische Cubaanse cocktail spreekt de vurige tegenstanders van alcohol aan, of degenen die het moeten opgeven voor het soort dienst of de gezondheidstoestand. In dergelijke gevallen wordt wodka of rum vervangen door appelsap, fruit en bessenstroop, verse aardbeien, krenten of frambozen, gemalen in een blender, samen met muntblaadjes.

Een glas met een drankje kan een meer verleidelijke uitstraling krijgen, als je er een paar hele bessen in gooit en de randen van de gerechten versiert.

Dus het was gebruikelijk dat Mojito de glorie kreeg van een spa-drankje, dat een romantische sfeer en ongeremd plezier geeft. Maar wat weerhoudt ons ervan af te wijken van verveelde stereotypen en dit drankje thuis of op een vrijgezellenfeest te bereiden?

Laat je fantasie de vrije loop, experimenteer met de ingrediënten, verhoudingen of decoratie van de bril. Het is mogelijk dat je geluk hebt om een ​​nieuwe en geweldige combinatie te vinden, die binnenkort de hele wereld zal ontdekken. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 47 = 49