Een heerlijk gerecht van het feit dat er in de koelkast staat - een ovenschotel van boekweitpap | pangudownloads.com
Lekker koken

Een heerlijk gerecht van het feit dat er in de koelkast staat – een ovenschotel van boekweitpap

Boekweitpap verrast niemand, en de volgende dag zijn er maar heel weinig die het willen. In dat geval is er een prachtige uitweg - om een ​​braadpan klaar te maken. In combinatie met andere ingrediënten krijgt de gebruikelijke croupe een nieuwe smaak. Er zijn verschillende recepten waar we het over hebben.

Recept voor gebakken boekweitpap met gehakt

Voor dit gerecht kunt u volledig verschillende soorten gehakt gebruiken, en zelfs een mix, bijvoorbeeld, varkensvlees en rundvlees. Overweeg de meest dieet- en goedkope optie met kip. Casserole is een prima self-serving gerecht dat geen supplement nodig heeft.

Om te koken, moet u deze producten nemen: 700 g gehakt, 2 uien, wortelen en appels, 245 gram boekweit, 2 eetlepels. lepels olie en zout.

Stadia van voorbereiding:

Een heerlijk gerecht van het feit dat er in de koelkast staat - een ovenschotel van boekweitpap
 1. Schil de ui fijngesneden en snijd de wortels in een rasp. Bak de groenten op de olie tot ze goudbruin zijn. Roerbak dan met gehakt vlees en vergeet niet zout te zetten;
 2. Neem een ​​geschikte vorm en leg de vulling gelijkmatig;
 3. Kook de kroep, koel af en combineer hem met de eerder gepelde en geraspte appel. Hak de kaas ook fijn, leg deze met de volgende laag, druk een beetje;
 4. Kook in de oven, die 25 minuten moet worden opgewarmd tot 200 graden. Spreid na verloop van tijd een beetje meer kaas erover en kook nog 5 minuten.

Recept voor kwark braadpan met boekweit pap

Dit gerecht is ongelooflijk smakelijk, extreem licht en tegelijkertijd bevredigend. Indien gewenst kunt u de ingrediënten van gedroogd fruit, noten, maar ook bessen en sommige vruchten aanvullen. Volgens dit recept is het mogelijk gezouten variëteiten te bereiden.

wrongel De braadpan wordt gekookt met behulp van dergelijke producten: 1,5 eetl. gekookte havermoutpap, 225 gram kwark, 2 eieren, 2,5 eetl. lepels zure room, 3 el. eetlepels suiker, 0,5 eetl. rozijnen en een snufje zout.

Stadia van voorbereiding:

Een heerlijk gerecht van het feit dat er in de koelkast staat - een ovenschotel van boekweitpap
 1. In een grote capaciteit, boekweit gieten, voor het gemak van het mengen met andere ingrediënten;
 2. Kwark veegt door een zeef om klonten te breken, goed, of op zijn minst goed te pureren met een vork;
 3. Scheid voor de schuimvorming de eieren en voeg er zure room aan toe. Meng grondig en doe suiker. Blijf kloppen tot het glad is. 1/3 van de totale hoeveelheid schenken en laten;
 4. Boekweit vermengd met cottage cheese en wrijf grondig de massa, zodat uiteindelijk een uniforme consistentie bleek;
 5. Rozijnen goed uitspoelen en dan een tijdje met kokend water uitgieten. Als het zacht wordt, leg het dan op de voorbereide massa. Stuur dan het eimengsel. De resulterende massa moet grondig worden gekneed. De consistentie moet viskeus zijn, maar niet vloeibaar en niet te dik;
 6. Giet de massa in een vorm en giet het eerder afgezette deel van het eimengsel uit. Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak een half uur.

Braadpanrecept van kant-en-klare boekweitpap met paddestoelen

Als er veel gekookte pap is en er niemand wil, gebruik het dan om een ​​ovenschotel te maken. Dit gerecht zal je geliefden zeker verrassen en behagen. Je kunt het bij elke maaltijd serveren.

Voor de bereiding is het noodzakelijk om dergelijke ingrediënten te bereiden: pap die is gelast van 1,5 eetl. granen, 55 g boter, zout, peper, ui, 6 champignons, 2 borsten, 200 ml zure room, plantaardige olie, 2 eieren en kaas.

Stadia van voorbereiding:

Een heerlijk gerecht van het feit dat er in de koelkast staat - een ovenschotel van boekweitpap
 1. Kook de kip in gezout water tot hij gaar is. Schil de ui met een kleine kubus en champignons met plakjes. Veeg de kaas door een fijne rasp;
 2. Verwarm op de verwarmde olie de uien en champignons tot ze half gaar zijn en voeg dan de in blokjes gesneden filet daar toe. Zorg dat je zout en peper doet. Giet in een koekenpan de helft van de bereide zure room;
 3. De helft van de afgewerkte pap wordt in een vorm gelegd en bestrooi deze met geraspte kaas op een grote rasp. Dan is er een laag champignons met kip en weer kaas. Bovenop de overgebleven pap;
 4. Schep de eieren apart met de rest van de zure room en giet het resulterende mengsel over de braadpan. Top met gehakte kaas. Kook in de oven voordat de kaas bruin wordt.

Hoe een zoete braadpan bereiden van boekweitpap?

Het gerecht, bereid volgens dit recept, is ideaal voor het ontbijt en kan voor elke maaltijd als dessert worden geserveerd. Indien gewenst kan de samenstelling van de ingrediënten worden veranderd, aangevuld met hun favoriete fruit, bessen, enz.

Voor dit recept moet u dergelijke producten bereiden: 75 gram boekweit, 85 g kefir, 85 g wortelen, 55 g pruimen en appels, 2 eetlepels. lepels honing, een snufje kaneel, maar ook boter, zure room en bessen.

Stadia van voorbereiding:

Een heerlijk gerecht van het feit dat er in de koelkast staat - een ovenschotel van boekweitpap
 1. Eerst moet je de croupe in 150 ml water koken. Koel vervolgens de pap. Wortelen koken voor
  zachtheid, en dan vermalen met een blender tot puree;
 2. Snoei de appel en snij in kleine blokjes. Eieren kloppen met yoghurt en voegen honing en koriander toe. Combineer alle ingrediënten en meng goed;
 3. Leg de massa in de mal en bak een half uur in de oven, verwarmd tot 180 graden. Koel en laat een nacht in de koelkast staan. Serveer met zure room en bessen.

Boekweit braadpan met lever

Een heerlijk gerecht dat niet alleen een familiediner verfraait, maar ook een plaats op de feesttafel vindt. Het kookproces is eenvoudig en iedereen kan het aan.

Bereid voor dit recept dergelijke ingrediënten voor: 1 eetl. pap, 0,5 kg kippenlever, 2 uien, 4 eieren, 225 g zure room, 2 eetlepels. lepel olie en kruiden.

Stadia van voorbereiding:

 1. Schil eerst de uien en snijd ze in kleine blokjes. Zet het op de voorverwarmde olie en bak samen met de lever;
 2. Klop de eieren en meng ze met zure room. Voeg dan de uien toe met lever, boekweit en favoriete specerijen;
 3. Neem de vorm, leg de voorbereide massa en stuur deze gedurende 15 minuten naar de oven. Nadat de tijd is verstreken, bestrooi met gehakte kaas, en dan weer opnieuw gedurende 10 minuten. in de oven.

Recept voor stoofschotels met boekweit en groenten

Een andere optie van een heerlijk gerecht, dat dankzij groenten nuttig en bevredigend wordt. Bereid het voor op uw kinderen en serveer ze.

Om een ​​stevig gerecht te bereiden, moet je dergelijke ingrediënten nemen: 200 g granen, uien, wortelen, 2 aubergines, 2 eieren, 50 gram harde kaas, 50 ml plantaardige olie, 75 g boter, zout en peper.

Stadia van voorbereiding:

Een heerlijk gerecht van het feit dat er in de koelkast staat - een ovenschotel van boekweitpap
 1. Boekweitgrutten moeten schoon zijn, waarvoor het meerdere keren in water moet worden gespoeld. Vul het dan met 2,5 eetl. water en breng aan de kook. Kook op laag vuur tot het gaar is;
 2. Schil de ui met een blok en rasp de wortels. Aubergine in kleine blokjes gesneden;
 3. Bak de uien en de wortels op een hete olie en voeg dan aubergines toe en bak ze tot ze klaar zijn, onder voortdurend roeren;
 4. Voeg de groenten toe aan de pap en doe zout, peper en boter. Kook nog 3 minuten;
 5. Breng het eimengsel aan de afgekoelde pap aan en leg het in een vorm. Bestrooi met kaas, die je moet raspen. Bak 20 minuten in de oven. op 150 graden.

Boekweitbraadpan in multivariate

Krupenik, gekookt in een multivark, om niet anders te zijn dan gerechten uit de oven. Een wonder van technologie helpt het kookproces te vergemakkelijken.

Bereid voor dit recept dergelijke ingrediënten voor: 1 eetl. pap, 200 gram kwark, 0,5 eetl. zure room, 2 eieren, elk 2 eetlepels. een lepel suiker en boter en nog eens 0,5 theelepel zout.

Stadia van voorbereiding:

Een heerlijk gerecht van het feit dat er in de koelkast staat - een ovenschotel van boekweitpap
 1. Papmix met kwark, zure room en andere ingrediënten. Meng grondig tot
  homogeniteit;
 2. Plaats het in het multivark en stel het oppervlak waterpas. Kook in de modus "Bakken" voor een uur. Laat het gerecht na het geluidssignaal afkoelen.

Zoals je kunt zien aan deze vertrouwde en saaie schotel, zoals boekweit, kun je een echt culinair meesterwerk koken.

Experimenteer met de samenstelling van de ingrediënten en kruiden, en krijg nieuwe originele oplossingen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

7 + 3 =