Lekker koken

Een heerlijke kippen gelei koken met gelatine

Gelatine is een kleurloos en smaakloos gekristalliseerd product dat wordt verkregen uit dierlijke en visweefsels. Uit het Latijn: "bevroren" of "bevroren". 85% van dit product is eiwit en de meeste voordelen ervan zijn collageen.

Een heerlijke kippen gelei koken met gelatine

Op een bepaald moment in 1845 werd dit product voor het eerst gepatenteerd door ingenieur Peter Cooper.

Zijn uitvinding kon door niemand 50 jaar worden begrepen, mensen begrepen niet wat het was, of het nuttig was of waar het van toepassing was. Velen dachten dat dit een volledig nutteloos product was, totdat een andere uitvinder - Pearl Waite deed met zijn gebruik een heerlijk dessert en gaf de naam "Jelly".

Na deze zaak werd de bruikbaarheid van gelatine volledig onthuld en dit product nam een ​​eervolle plaats in bij de bereiding van een verscheidenheid aan recepten.

Nu kunt u een dergelijk verdikkingsmiddel gebruiken in een koude, gelatiniseerde, verschillende crèmes, jellies, enz. Voor gebruik is het beter om het toe te voegen aan koud water en het daar te laten totdat het verdikkingsmiddel opzwelt. En het lost alleen op in een warme vloeistof.

Dit product wordt niet alleen gebruikt bij het koken, farmaceutische producten gebruiken ook gelatine, er worden capsules van gemaakt en kaarsen van gemaakt. Het wordt toegevoegd aan shampoos en maskers en gebruikt voor de voorbereiding van fotopapier. Hij heeft ook alternatieven - agar-agar, pectine.

De basis van dit verdikkingsmiddel is collageen. Ook in de samenstelling zijn: zetmeel, eiwitten, calcium, vetten, natrium, ijzer, koolhydraten, vitamine PP, glycine, fosfor. Bevordert het herstel van weefsels en verbindend kraakbeen, draagt ​​bij aan vroege botgroei.

Dit is een prachtige voedingscomponent in bijna elk gerecht, dat goed door het lichaam wordt opgenomen.

Door op voedsel aan te brengen, kun je gemakkelijk de nagels versterken, de haargroei verbeteren en de gewrichten elastischer maken. Artsen bevelen mensen aan die osteochondrose of artritis hebben, een lage bloedstolling, problemen met de hartspier, lusteloosheid gebruiken het systematisch in gerechten.

Er zijn vrijwel geen contra-indicaties voor, in het extreme geval is er een allergie.

Hoe gelatine goed te verdunnen?

Vaak maken de gastvrouwen een gelei met zo'n component. Dankzij hem wordt de kou verfijnd en mooi. Maar om een ​​dergelijk doel te bereiken, hoe kun je gelatine verdunnen voor verkoudheid? Koop het kan in de vorm van een kristalpoeder of transparante bloedplaatjes.

Een heerlijke kippen gelei koken met gelatine

Als het product poederig is, giet het dan in een kom en giet vijf lepels gekookte vloeistof. Om het afgewerkte mengsel klaar te maken, moet u mengen en laten staan ​​dat de korrels groter worden.

En als een dergelijk verdikkingsmiddel in de vorm van een plaat is, kan het ook gedurende ongeveer vijf minuten in een vloeistof worden gedrenkt, waarna het water wordt afgevoerd, uit de kom wordt gedrukt en in een andere kom wordt gedaan.

Bij het koken, is het beter om een ​​waterbad te gebruiken, hiervoor moet je het water koken in een steelpan of een normale pan en bedekken met keukengerei met ons hoofdbestanddeel. Roer systematisch totdat het smelt. Maar vergeet niet dat de temperatuur niet hoger mag zijn dan 80 graden. Hoe beter we roeren, hoe beter het later zal stollen.

Wanneer het verdikkingsmiddel smelt, moet de houder worden verwijderd en door een zeefvloeistof worden geperst om de film en onopgeloste korrels kwijt te raken.

Hoera! Het verdikkingsmiddel is klaar om aan het hete water te worden toegevoegd, wat in het recept wordt aangegeven.

Hoe gelatine toe te voegen in een gelei?

Dankzij dit onderdeel komt de gelei er heel mooi en netjes uit. Maar het is ook noodzakelijk om te weten - hoeveel gelatine moet aan de kou worden toegevoegd?

Eerst moet je een glas koud water nemen en het hele sachet erin oplossen, en dan een uur apart houden.

We gieten het mengsel in geëmailleerde gerechten en zetten een zwak vuur op, constant roerend tot het volledig was opgelost. Filter onze oplossing en meng met de vleesvloeistof voor gelei.

Als u een dergelijke schaal op basis van gelatine bereidt, moeten de wortels fijn worden gehakt. Op een liter vloeistof moet je 20 gram gelatine nemen. De extra hoeveelheid kan het gerecht te hard maken en de smaak bederven. Om te bepalen hoeveel van het verdikkingsmiddel, moet u een lepel vloeistof verzamelen en uw vinger erin natmaken. Als het plakkerig is, maar gewoon loskomt van de andere vinger, dan is alles in orde.

Het recept voor verkoudheid met gelatine

Een heerlijke kippen gelei koken met gelatine

We nemen een kip of een haan, het zal geweldig zijn als het vlees zelfgemaakt is. We darmen het lichaam, het mijne, droog het, snijd het in stukjes en stop het in een pan in het water. We zetten alles op het vuur, bij een krachtig vuur. Wanneer alle steenpuisten en schuim verschijnen, haal het schuim dan weg met een lepel of een geluid. We leggen een hele geborstelde ui, erwtjes van peper, laurier en zout. Bak op laag vuur, na het koken, ongeveer drie uur, je kunt zelfs een beetje meer.

Terwijl onze kip zich voorbereidt om een ​​half theelepel gelatine in 100 gram warm water te weken en deze twee uur te laten staan. Cook kookte drie eieren, drukte door de pers, vijf grijnsjes knoflook en hakte de greens fijn. Toen de kip gaar was haalden we hem uit de pan en de boog werd eruit gegooid, dit was nodig om de bouillon van smaak en helderheid te voorzien.

Zeef de bouillon en voeg daar ons verdikkingsmiddel toe. Scheid het vlees van de botten en snij fijn. We stoppen de stukken vlees in de kommen of diepe borden en strooien er knoflook bovenop. Van een ei snijden een ornament: een kroon, een bloem of gewoon cirkels, dit is naar eigen goeddunken. We zetten de greens. Vul met bouillon. Laten we de schotel eerst op de tafel invriezen en dan in de koelkast. En de gekoelde kip met gelatine is klaar!

Laten we de resultaten samenvatten

5 tricks voor het koken:

Een heerlijke kippen gelei koken met gelatine
  • Gelatine kan niet aan de kook gebracht worden, anders krijgt het geen dikke consistentie;
  • Neem geen aluminiumpan om te koken, anders heeft het gerecht een lelijke kleur en een slechte smaak;
  • als je geen klontjes in de verdunning wilt, gebruik dan een warme container, verwarm het voor met warm water, maar filter het mengsel als je er niet vanaf komt;
  • Koel de massa niet in de vriezer, alleen in de koelkast;
  • groenten voor gekoeld, beter malen.

Door aan deze eenvoudige regels te voldoen, zal je gerecht de heerlijkste en mooiste zijn, en je geliefden zullen blij zijn! Eet smakelijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 3 = 8