Groenten: eten of niet eten | pangudownloads.com
Lekker koken

Groenten: eten of niet eten

De eeuwige vraag van "eet of eet niet"We vragen ons gemiddeld drie keer per dag. Zeer zelden is er iemand die helemaal tevreden is met zijn uiterlijk. Sommigen beschouwen zichzelf als te dun en dromen ervan om een ​​paar pond te verdienen.

Groenten: eten of niet eten

Nadat ze werven, dromen ze om ze af te gooien. Anderen beschouwen zichzelf als compleet en de meeste zijn dat ook. Helaas is er een andere categorie van mensen die zwaarlijvig zijn en hun volheid ontwikkelt zich tot een ziekte.

De beste manier om af te vallen is een gezond dieet in combinatie met fysieke activiteit. Als u wilt overstappen op een gezond voedingspatroon, gooi dan onmiddellijk alle schadelijke stoffen weg die u in de koelkast en op de schappen van kasten aantreft. Laat de schadelijke producten uw aandacht niet trekken en leid het doel niet af. Onder het verbod, mayonaise, ketchup, broodjes.

Maar groenten en fruit moeten juist veel meer eten, maar het moet met de geest gebeuren.

Calorie tellen

Vervolgens bepalen we caloriearme groenten en fruit om af te vallen. Calorisch voedsel is beter om te eten tot drie uur 's middags. En na drie - caloriearme groenten voor gewichtsverlies.

Veel mensen denken dat fruit, eenmaal nuttig, betekent dat ze 's nachts gegeten kunnen worden. Maar dit is niet waar. De meeste vruchten hebben een hoog caloriegehalte. Calorische inhoud is anders voor appels van verschillende variëteiten, voor groene druiven van verschillende variëteiten en voor ander fruit. Een zeer calorierijk fruit is een banaan, bevat 90 calorieën in 100 gram. Dit verklaart de populariteit onder atleten en bodybuilders.

Als je naar de sportschool gaat, moet je hoogcalorisch eiwitrijk voedsel eten, zodat je genoeg energie en energie hebt om te trainen. Eet twee uur voor de training en twee uur daarna. Verhonger jezelf niet.

Hieruit heeft geen zin. Zodra je weer gaat eten, krijg je opnieuw je kilo's. Het is beter om geleidelijk, langzaam, af te vallen, maar zodat u geen zwakte en verlangen voelt om het dieet op te geven.

Overweeg het caloriegehalte van sommige vruchten in 100 gram voedsel dat beter tot 15.00 uur te eten is:

 • bananen - 90 kcal;
 • druiven - 70 kcal;
 • persimmon - 62 kcal.

Laten we een lijst maken van de caloriearme vruchten die geen gevaar vormen voor uw figuur:

 • appels - 45 kcal;
 • abrikozen - 41 kcal;
 • sinaasappelen - 37 kcal;
 • grapefruits - 35 kcal.
Groenten: eten of niet eten

Voor gewichtsverlies is het het beste om citrusvruchten te eten, die ook een goede stofwisseling bevorderen. Eet in de zomer meer watermeloenen en meloenen.

Overweeg nu enkele groenten die u helpen om goed te eten, gewicht te verliezen, zonder het lichaam te schaden. Groenten bevatten veel nuttige stoffen, koken ze voor een stel, je bewaart ze als iets, en jezelf - een figuur.

Gestoofde groenten, soepen, salades van groenten - dat is wat je nodig hebt om af te vallen. Als je een sterke zwakte voelt, voeg dan een beetje vetarm gekookt vlees of kippenborst toe, eet niet meer dan één keer per week, tot 15.00 uur.

Overweeg het caloriegehalte van 100 gram.

Caloric zijn:

 • maïs - 100 kcal;
 • aardappelen - 80 kcal;
 • groene erwten - 73 kcal.

Van het gebruik van maïs en erwten kan worden geweigerd. Een aardappel om te eten in kleine hoeveelheden, niet meer dan 1-2 aardappelen per dag, voeg een beetje soep, of groente stoofpot.

Laten we een lijst maken van de nuttige groenten die zullen bijdragen aan uw gewichtsverlies:

 • komkommer en sla - 11 kcal;
 • courgette, aubergine, tomaten - 23 kcal;
 • wortels - 37 kcal.

Van koekjes en meel moet worden weggegooid, niet alleen dat de broodjes erg calorisch zijn, ze hebben nog steeds geen bruikbare eigenschappen voor het lichaam, behalve de vorming van vetweefsel.

Minder om snoep te eten, het is beter om 's ochtends wat kwaliteitschocolade te eten, als je een dringende behoefte hebt, bijvoorbeeld lage bloeddruk. Gedroogd fruit is ook erg calorieën, geef ze helemaal op.

Heerlijke recepten

Laten we recepten van groenten bekijken om af te vallen. Er is een breed scala aan verschillende diëten, evenals dieetgerechten. Het is niet noodzakelijk om strikt te houden aan een dieet. Maak een dieet van het voedsel waar je van houdt, en dat zal helpen om af te vallen.

Vergeet niet om er rekening mee te houden dat het lichaam verschillende vitamines nodig heeft, dus eet verschillende gerechten. Kom met gerechten, combineer verschillende gestoofde groenten en van daaruit kunt u warme salades bereiden.

Salades vereisen geen exact recept, omdat het moeilijk is om een ​​salade van groenten te verwennen. De meest voorkomende is bijvoorbeeld een thuissalade van tomaten en komkommers, waaraan u kool of broccoli kunt toevoegen.

Je kunt ook een afslanksalade maken van de volgende groenten: wortels, bieten en aardappelen koken, raspen en op een plaatlaag zetten. Om te vullen met plantaardige olie. Natuurlijk niet zo smakelijk als met mayonaise, maar ook goed, en vooral - nuttig.

Pompoen bevat vitamine A, C, E, B, evenals een zeer zeldzame vitamine K, waarvan de bloedstolligheid afhangt. In de pompoen veel ijzer, kalium. Dit zorgt voor de versterking van het cardiovasculaire systeem.

Kalebas helpt de lever en de galblaas te verbeteren. Hieruit kunt u veel gerechten bereiden. Je kunt eenvoudig stukjes zoete pompoen koken, je krijgt een heerlijk dessert. Je kunt pompoensap koken, wat de slaap kalmeert en verbetert.

Overweeg de recepten van gestoofde groenten, veel voedingsdeskundigen adviseren hen om af te vallen.

Gestoofde aubergine. Twee eetlepels plantaardige olie te gieten in de pan, voeg een kop fijngesneden ui en een paar teentjes knoflook, aubergine blokjes één, giet in de pan, voeg 3 eetlepels zure room, stak 10 minuten na 30 minuten.

Stoofschotels. Twee eetlepels plantaardige olie te gieten in de pan, voeg een kop fijngesneden ui en een paar teentjes knoflook, voeg de blokjes een aubergine (of squash) in enkele minuten, een aardappel, een paprika, na 15 minuten het twee gehakte on tomatenblokjes en doe nog eens 10-15 minuten uit.

Vergeet niet om soepen te koken, minstens eenmaal per drie dagen. Vloeibare soepen bevorderen een goed metabolisme en behouden het nut van voedingsmiddelen.

Je kunt soep maken van magere kippenbouillon. Giet in een pan twee liter water. Doe in een pan twee kippenpoten, een half uur, voeg de gesneden aardappelen in blokjes één, geborsteld de hele ui, een eetlepel rijst, gehakt in blokjes tomaat, aubergine blokjes 5-6.

Breng het klaar en trek aan de boeg. Bestrooi met kruiden. De gebruikelijke kippensoep die je gewend bent te eten is met een halve lavash en een half pakje mayonaise. Geef pita en mayonaise op en de soep wordt dieetvoeding.

Wat betreft gestoofde groenten, kunt u bijgerechten bereiden van rijst of boekweit. Je kunt aubergine en tomaten blussen, het zal heerlijk zijn met gekookte rijst. Gestoofde kool met tomaten kan ook je lunch worden. U zult een combinatie van groene bonen, courgettes en tomaten, evenals boekweit of rijst lekker vinden.

Groenten: eten of niet eten

Salade met wortelen en knoflook geeft scherpte. Lijst met gerechten uit groenten kan lang zijn. Wees creatief, versier gerechten om esthetisch plezier te krijgen, en voel niet het tekort aan de gebruikelijke meelgerechten en desserts.

Wat te drinken?

Drink veel water en groene thee. Koffie en zwarte thee zijn ongewenst, niet meer dan één kop per dag. In de thee kun je citroensap toevoegen. Vers geperste sappen ondersteunen je. Pompoensap, tomatensap, sinaasappel, grapefruit. In koud water kun je limoenschijfjes en een beetje munt toevoegen, waardoor je een soort mojito krijgt.

U kunt in eerste instantie lichte duizeligheid voelen, sap drinken of een klein stukje chocolade eten. Binnenkort zul je aan dergelijk voedsel wennen en zal het ophouden met het voelen van ongemak, er zal een gemak zijn. Na verloop van tijd zul je merken dat je extra kilo's verliest. Verlies heerlijk en met plezier!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

75 + = 84