Hennepbloem - een nuttig product voor gezondheid en schoonheid | pangudownloads.com
Lekker koken

Hennepbloem – een nuttig product voor gezondheid en schoonheid

Meel van hennepzaad – een product dat al sinds de oudheid bekend is. In Rusland werden de zaden van deze plant pap bereid en in de moderne wereld worden ze gebruikt om veel nationale gerechten te bereiden. Sommige mensen hebben het negatief over dit ingrediënt, dat het verbindt met de bladeren van een plant die narcotische eigenschappen hebben, en gezien het feit dat hennepmeel schadelijk is. Dit advies is echter onjuist: het hennepzaad bevat geen verboden stoffen.

Hennepbloem: voordeel voor de mens

De samenstelling van het hennepzaad bevat een groot aantal belangrijke aminozuren voor het menselijk lichaam, evenals vitaminen en mineralen.

De aanwezigheid van dergelijke stoffen bepaalt de volgende bruikbare eigenschappen van dit product:

Hennepbloem - een nuttig product voor gezondheid en schoonheid
 • Het lichaam reinigen. Regelmatig gebruik ervan, bevordert de verwijdering van stoffen die schadelijk zijn voor het lichaam – gifstoffen, toxines. Dit is mogelijk omdat er in het sperma vezels aanwezig zijn die de darmperistaltiek versterken.
 • Gewichtsverlies, preventie van diabetes. Vitamine B1, B3 en aminozuren – alanine, methionine, isoleucine en dergelijke, die dezelfde componenten hennepzaad zijn, zijn betrokken bij de synthese van natuurlijke insuline, waardoor het vrijkomen daarvan in de dramatische bloed. Bovendien zwelt de vezel, die in de maag komt, snel op, vult de ruimte, creëert een gevoel van verzadiging. Daarom voorkomt het gebruik van hennepmeel overeten en, als gevolg, gewichtstoename.
 • Ontstekingsremmend effect. Een dergelijk meel omvat carotenoïden, magnesium, zink, mangaan, vitamine C, K, E. Deze componenten voorzien het product van bacteriedodende eigenschappen. Gerechten bereid met de toevoeging van dit ingrediënt, in de maag komen, het slijmvlies omhullen, een positief effect hebben op de beschadigde delen van het spijsverteringskanaal.

Er is een groot voordeel van aftreksels uit het zaad van cannabis of meel uit: ze helpen bij de bestrijding van hoest en dragen ook bij tot een vroeg herstel bij ziekten van de bronchiën.

Het is ook mogelijk om pijnstillende werking te bieden. Veel baat hebben het product voorziet in aandoeningen van de urinewegen, voorkomt dat de ontwikkeling van vele ziekten die samenhangen met gezondheid van de man, helpt bij onvruchtbaarheid, prostaat en andere aandoeningen van de urinewegen.

Hennepbloem - een nuttig product voor gezondheid en schoonheid
 • Verhoogde immuniteit. De componenten van het product dragen bij aan de ontwikkeling van nuttige bacteriën die de menselijke immuniteit versterken. Ook bevat het hennepzaad veel antioxidanten die immunomodulerende eigenschappen hebben.
 • Verbetering van de huidconditie. Omega-3, dat deel uitmaakt van het zaad, vertraagt ​​vocht in de huid, noodzakelijk voor hun gezondheid. Aminozuren het bevorderen van de productie van collageen, geeft de elasticiteit van de huid, vertraagt ​​het verouderingsproces, evenals egaliseren van de teint, zich te ontdoen van verschillende dermatologische ziekten.
 • Verhoging van de arbeidscapaciteit. Vitamine E verhoogt het fysieke uithoudingsvermogen. Magnesium, aminozuren verbeteren het geheugen, concentratievermogen. Het gebruik van dit meelproduct versterkt het zenuwstelsel, voorkomt het ontstaan ​​van een depressie.

Hier zijn slechts enkele nuttige eigenschappen vermeld die hennepmeel heeft. De toepassing moet regelmatig zijn, alleen dan kunt u het volledige effect van dit product voelen.

Hoe aanvragen?

Dit product kan op verschillende manieren worden gebruikt. Vaak met hem koken pap. Recepten zijn anders, bijvoorbeeld een dergelijke optie.

ingrediënten:

 • hennep meel;
 • uien;
 • zout, peper;
 • zure room;
 • greens.

Het aantal componenten wordt individueel berekend.

Bereidingswijze:

 1. In een kleine pan giet je schoon water in brand. Voeg, wanneer het kookt, het meel toe zodat de consistentie van het gerecht op zure room lijkt.
 2. Vermaal de uien. Voeg het toe aan de pap, samen met zout en peper (naar smaak).
 3. Zet het fornuis uit, laat de pap twintig minuten onder het gesloten deksel staan.
 4. Voeg bij het serveren zure room en groen toe.
Hennepbloem - een nuttig product voor gezondheid en schoonheid

Zo’n pap heeft een ongewone smaak, maar de voordelen ervan voor het lichaam zijn van onschatbare waarde.

Vaak wordt de meelcomponent toegevoegd aan soepen, gebakjes en zuivelproducten. Hier fungeert het als een vitaminesupplement en maakt elk gerecht nuttig.

De favoriete methode om het product te gebruiken is om er gezichtsmaskers van te maken.

Recept voor gezichtsmasker

Bloesemmasker gunstig effect op het gezicht: voorkomt leeftijdsgebonden veranderingen, reinigt, bleekt. Elk masker kan echter een allergische reactie veroorzaken, dus voordat u het op uw gezicht aanbrengt, moet u het mengsel invetten met de voorbereide elleboogplooi.

Hier is de huid erg gevoelig en als er een individuele intolerantie is voor de componenten van het masker, zal deze zich binnen een half uur manifesteren. Als de huid goed heeft gereageerd, kunt u het product veilig op uw gezicht aanbrengen.

Masker gemaakt van frisdrank

ingrediënten:

 • bloem – twee eetlepels;
 • frisdrank – een theelepel;
 • water.

Alle componenten worden gemengd zodat de massa wordt verkregen, in consistentie die lijkt op deeg. Het masker wordt alleen gebruikt als er geen open wonden in het gezicht zijn, anders brengt het alleen schade toe. Solliciteer gedurende tien minuten, daarna zorgvuldig afgewassen.

Het gebruik van dit masker helpt het gezicht te reinigen, verbetert de conditie van de huid die vatbaar is voor dermatologische ziekten.

Masker van honing

ingrediënten:

Hennepbloem - een nuttig product voor gezondheid en schoonheid
 • bloem – 15 gram;
 • honing – een dessertlepel;
 • water;
 • cacaoboter – vijf gram.

Water wordt vaak vervangen door een afkooksel van melissa. Alle componenten worden gecombineerd totdat een suspensie wordt verkregen en gedurende een half uur wordt aangebracht. Spoel daarna grondig, bevochtig het gezicht met de gebruikelijke crème.

Het masker is geschikt om de huid in de winter te beschermen, hydrateert, tonus, bevordert de celregeneratie en verjongt ook.

Masker met eiwitten

ingrediënten:

 • bloem – 30 gram;
 • honing – vijf gram;
 • een geslagen eiwit.

Meng alle ingrediënten, vet het mengsel in met een gezicht, wacht een kwartier. Om de compositie af te wassen, moet u warm water gebruiken.

Dit masker wordt aanbevolen voor meisjes met een vette huid, omdat het de productie van talg normaliseert, de tonus van het gezicht verbetert en verbetert.

Verjongende crèmemasker

ingrediënten:

 • bloem – 40 gram;
 • vette room – 100 gram.
Hennepbloem - een nuttig product voor gezondheid en schoonheid

Hennepmeel wordt gefokt in room. Het zou een romige massa moeten zijn. Het masker wordt gedurende twintig tot dertig minuten aangebracht. Daarna wordt het afgewassen met water, bij voorkeur warm.

Het masker is geschikt voor vrouwen van deze leeftijd, omdat het rimpels verzacht, evenals voor jonge meisjes als een middel om te voorkomen. Gebruik dit mengsel niet voor een vette huid.

Schade aan de mens

Zoals u weet, kan elk product zowel voordeel als schade brengen. Hetzelfde geldt voor het ingrediënt in kwestie.

Het gebruik ervan is gecontra-indiceerd in de volgende gevallen:

 1. Met exacerbaties van ziekten van het spijsverteringskanaal. Overmatige hoeveelheid van dit product, zoals alle meelproducten, leidt tot complicaties van kwalen.
 2. Bij het braden van vlees, vis, groenten. Bij het verwarmen van een aminozuur dat hennepmeel bevat, verliezen ze hun positieve eigenschappen en worden ze gevaarlijk voor de mens. Dit komt door de ontwikkeling van kankerverwekkende stoffen die kanker veroorzaken.
 3. Overmatig gebruik van een dergelijk product kan schadelijk zijn voor het hart, bloedvaten, omdat een van de eigenschappen ervan het vermogen is om het bloed te verdunnen.

Hennepbloem – de basis van veel gerechten en maskers. Het gebruik ervan heeft een positieve invloed op de menselijke gezondheid. Net als elk ander product moet het echter in redelijke hoeveelheden worden genomen. En in het bijzijn van gezondheidsproblemen is het beter om een ​​arts te raadplegen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

88 + = 92

Adblock
detector