Parelgort: hoe kook je een heerlijk gerecht? | pangudownloads.com
Lekker koken

Parelgort: hoe kook je een heerlijk gerecht?

Tegenwoordig associëren veel mensen een parelgerst met een aas voor vis. Parelgort is zelfs een heel smakelijk en bevredigend gerecht. Voor de bereiding ervan worden de bewerkte granen van gerst gebruikt. En hoewel het kookproces behoorlijk lang duurt, maar het resultaat overtreft altijd de verwachtingen. Door verschillende tanken wordt de gebruikelijke pap een echte traktatie.

Alkmaarse gort op uw tafel: goed en slecht

Parelgort: hoe kook je een heerlijk gerecht?

Niet voor niets wordt parelgort beschouwd als een van de beste en wordt aanbevolen voor gebruik als babyvoeding. Het bevat veel vitamines en sporenelementen. Het voordeel van de Alkmaarse gort is het positieve effect op alle lichaamssystemen.

Dus, Alkmaarse gort:

 • normaliseert de spijsvertering en darmfunctie;
 • versterkt de bloedvaten en het hart;
 • verwijdert gifstoffen en andere schadelijke stoffen uit het lichaam;
 • verbetert de conditie van haar, huid, nagels;
 • normaliseert metabolische processen;
 • vertraagt ​​veroudering;
 • bevordert de actieve ontwikkeling van het lichaam van het kind;
 • verhoogt immuniteit, etc.

Maar pap van Alkmaarse gort kan schadelijk zijn voor de maag als de persoon lijdt aan zweren of een hoge zuurgraad. Daarnaast wordt het niet aanbevolen om sterk op een gerst te leunen, omdat dit kan leiden tot vetheid.

Het vet in de schaal heeft mogelijk niet het beste effect op de pancreas. Over het algemeen zijn er geen speciale contra-indicaties met betrekking tot de consumptie van voedsel uit gerst. Het belangrijkste is om de maat te observeren.

Hoe parelmoer te koken

Om heerlijke parelpap te maken, moet je verschillende regels kennen met betrekking tot de bereiding. Het is gemakkelijk te zetten, het kleeft praktisch niet aan de pan. Maar aangezien het is gemaakt van volle granen, kan tijd om te koken veel gaan.

Om de kooktijd te verkorten, moet Alkmaarse gort vooraf worden geweekt in koud water. Eén glas ontbijtgranen vult 5-10 uur met een liter water. Minimaal de helft van de vloeistof wordt gedurende deze tijd geabsorbeerd. Met deze factor moet rekening worden gehouden bij het meten van het water vóór het koken. Als je het graan niet laat weken, zal de kooktijd twee keer zo hoog zijn - ongeveer 2 uur.

Om de hoeveelheid water correct te bepalen, is het beter om het van tevoren te meten, zelfs voordat u inweekt. Over het algemeen laat per deel van de parelgerst 3-4 keer meer vloeistof achter. Het is beter om een ​​steelpan met een dikke bodem te kiezen. Om te zout is het noodzakelijk op het einde, wanneer de mul zal bijna klaar zijn.

Parelgort: hoe kook je een heerlijk gerecht?

De bereidheid van het gerecht wordt bepaald door de mate van verzachting van de korrels. Het volume neemt ongeveer drie keer toe, of zelfs meer. De meest heerlijke is de pap, waarin de korrels van de parelgerst brokkelig en elastisch blijven, niet verzacht tot de toestand van de pasta. Ze vullen parel pap met boter, jus, ingeblikt voedsel. In één woord - zet wat je hartje begeert!

Parelhavermoutpap is heel gemakkelijk om te koken in een multivark. Om dit te doen, moet de voorgeweekte croupe worden gewassen en met veel water worden gegoten. Op de multivark is een modus voor pap of pilau ingesteld. De tijd is ongeveer 1 uur. Van tijd tot tijd moet u de hoeveelheid vloeistof in de kom en de hardheid van de korrels controleren. Voeg aan het eind boter toe en laat het gerecht 20-30 minuten staan.

Recepten van dressings voor parelgort

Hoeveel goodies kunnen er aan parelmoer worden toegevoegd! Het is van deze ingrediënten dat de uiteindelijke smaak van het eindproduct afhangt.

Varianten van tanken kunnen oneindig zijn ingesteld:

 • stukken vlees;
 • stoofpot;
 • champignons;
 • uien en wortelen;
 • lever;
 • kippenvlees;
 • bouillons en jus;
 • tomatenpuree;
 • groenten;
 • zeevruchten, etc.

Een dressing klaarmaken kan een apart gerecht zijn of met een pap. Als u een parelgerst kookt in een multivarquet met vlees, moet u eerst de modus voor het frituren van vlees instellen en pas dan de croupe toevoegen.

Elk recept omvat het gebruik van een grote hoeveelheid vet of vloeistof. Hoe maak je een perenhaverbrij klaar met een heerlijke dressing?

Mushroom. 20 minuten voor de volledige bereidheid tot paddenstoelen worden champignons toegevoegd. Ze moeten van tevoren worden schoongemaakt, gesneden en gebakken met uien. Je kunt er zure room en een paar lepels water aan toevoegen. Alles is grondig gemengd.

Meat. Vet varkensvlees in kleine stukjes gesneden en uitgezet met uien in een pan. Voeg water toe aan het vleessap en reduceer het vuur tot een minimum. Meng alles met een Alkmaarse gort.

Seafood. Inktvis, garnalen en mosselen moeten worden gekookt in gezout water met dille en geurige peper. Reinig, snijd en leg op een bord bovenop een portie pap.

Groente. U kunt verse of diepvriesgroenten gebruiken. De eerste optie - gesneden groenten gemengd met Alkmaarse gort gedurende 25 minuten gaar. Voeg een beetje water toe en laat het reiken. De tweede manier is om de groenten met tomaat uit te doen en ragout als saus te gebruiken. Je kunt kruiden met Italiaanse kruiden voor pikantheid.

De lever. Bak de ui in een koekenpan met fijn geraspte wortels. Voeg de kippenlever toe en bak een beetje. Giet dan een glas water en laat het stoven. Een pap wordt op een bord gelegd, het wordt met jus uitgegoten, vervolgens de lever.

Ingewanden. Gekruide kippen, vleugels en nek worden een half uur gekookt. Gedurende 15-20 minuten worden de gekookte delen aan de pap toegevoegd. Er stroomt een beetje bouillon in. Na het koken kunt u een beetje meer bouillon toevoegen aan de reeds verdeelde porties.

Parelgort: hoe kook je een heerlijk gerecht?

Perish pap kan niet alleen gekookt worden, maar ook in potten koken. Hiervoor worden halfbereide granen gebruikt. Aan de onderkant van de pot wordt vlees, op de top - Alkmaarse gerst en boter. De bouillon wordt gegoten, van boven is het mogelijk om een ​​paar ringen van een verse tomaat te zetten. Bedek het deksel en zet het in de oven gedurende 40-60 minuten. In plaats van het deksel kunnen potten worden afgedekt met een deeg. Dus het blijkt een erg heerlijke broodcake te zijn.

Als u weet hoe u echte parelpap goed kunt koken, kunt u uw gezin een smakelijk en smakelijk gerecht geven. En als je het kookt tijdens een wandeling bij een vuur, zal de reis door iedereen onthouden worden.

Herinneringen aan de verbluffende kampkeuken laten niemand onverschillig! En de parelstang zal uw favoriete product zijn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 1