Lekker koken

Recepten voor het maken van een hele big in de oven

Zuivel wordt beschouwd als een varken, dat drie maanden oud is en nog steeds de baarmoeder zuigt. Zo'n dier heeft heel zacht en geurig vlees, dat met niets te vergelijken is. Smakelijk karkas bakken volledig met en zonder vulling en zonder, en bereiden ook op een spit.

Laten we eens kijken naar de gedetailleerde instructies voor het bereiden van een feestelijk gerecht, dat door de koningen op tafel werd geserveerd.

Knorretje aan het spit

Dit gerecht heeft zijn eigen subtiliteiten, waarmee rekening moet worden gehouden om een ​​echt heerlijk gerecht te maken met een heerlijke korst en zacht vlees. Het is het beste om berkenkolen te gebruiken, die het vlees een originele smaak geven. Over het algemeen zijn de bereide ingrediënten voldoende voor 8 porties.

Voor de bereiding is het noodzakelijk om: een big te nemen.

 1. voor pekel: 2,5 liter water, 0,5 eetl. zeezout en 1 el. lepel specerijen;
 2. voor marinade: 4 el. tafelazijn, 2 eetlepels. lepels zeezout en zoet geurende peper, 1 theelepel rode peper, 3 uien en 2 bittere pepers.

Voorbereidingsinstructies:

Recepten voor het maken van een hele big in de oven
 1. Het varken moet zowel van buiten als van binnen grondig worden gewassen. Droog het vervolgens met papieren handdoeken. Bereid de pekel, meng het zout met de specerijen en los het mengsel vervolgens op in water. Om het vlees snel en goed van alle kanten te kwijlen, moet u een grote spuit nemen en het karkas hakken dat is bereid met pekel, zonder de benen, het hoofd, enz. Te missen;
 2. Bereid een voorbereid varken stevig aan alle kanten van de lijn. In het geval dat er speciale clips voor het karkas zijn, gebruik deze dan. Het is tijd om het varken aan de spies te leggen en het boven het vuur te plaatsen. Draai het karkas constant om zich gelijkmatig voor te bereiden;
 3. het is noodzakelijk om een ​​marinade te maken voor frituren, waarvoor de groenten worden gezuiverd en in dunne ringen worden gesneden. Verbind in een afzonderlijke container en voeg de resterende ingrediënten toe. Nu moet je het karkas van de marinade van alle kanten uitstrijken. Herhaal deze procedure om de 40 minuten. Zo'n procedure krijgt uiteindelijk een mooie en geurige korst. Gemiddeld wordt het vlees 4-5 uur gekookt, om de bereidheid te controleren, moet het karkas diep in de dikste plaats worden doorboord en moet een transparant sap uit het gat worden gehaald. Het blijft om het varken te verwijderen, te versieren en te serveren.

melk varken in wijnmarinade

Er wordt aangenomen dat de beste marinade voor varkensvlees wijn is, wat het vlees sappig, delicaat en erg smakelijk maakt. Serveer het gerecht in een warme vorm tot een licht bijgerecht, bijvoorbeeld groenten. Bereide ingrediënten gaan ongeveer 8 porties mee.

Het recept voor deze melkvarken bevat dergelijke producten: Knorretje met een gewicht van 2,5 kg, selderij, 0,5 eetl. droge rode wijn, 2 el. lepels mosterd in bonen, balsamico en sojasaus, evenals groente en boter, 0,5 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel paprika en peperkorrels, zout, nootmuskaat en droge basilicum.

Instructies voor het bereiden van vlees in wijnmarinade:

Recepten voor het maken van een hele big in de oven
 1. omdat we in de marinade gaan koken, is het voor hem dat we moeten beginnen. Meng in een vijzel basilicum en andere kruiden. Doe net alsof je de aroma's van de gebruikte specerijen onthult. Leg ze in een kom, giet er zout in en giet dan de wijn en sojasaus erin. Meng alles en doe dan mosterd, olie en azijn. Meng opnieuw en laat een tijdje staan, zodat het mengsel doordrenkt is;
 2. nu gaan we naar het karkas, dat grondig moet worden gewassen en gedroogd, zowel van de buitenkant als van de binnenkant. Maak daarna de inkepingen, maar doordring niet te diep. Met deze manipulatie kun je vlees op de juiste manier marineren. Vet het van alle kanten bereide karkas grondig in met marinade. Neem de fles en wikkel het met folie, en leg het dan erin, zodat het varken zijn vorm behoudt;
 3. Neem een ​​ovenschaal en leg deze op de bodem van de selderij en leg het karkas. Laat alles 45 minuten staan, zodat het vlees van de big doordrenkt is met een geurig mengsel. Daarna, de boter, vet de staart, oren en hielen in met de voorbereide boter en wikkel vervolgens dezelfde plaatsen met folie. Dit voorkomt het verbranden van deze gevoelige delen van de karkas. Ovenverwarming tot 200 graden. Vorm de vorm en bak 1,5 uur, serveer met groenten en groen.

Gevuld speenvarken met lever

We bieden het originele recept aan, dat ideaal is voor een feestelijke tafel. Ongebruikelijke vulling maakt het gerecht erg smakelijk en bevredigend. Je kunt het alleen een lichte salade of snacks serveren.

Voor dit recept moet de bereiding van een speenvarken volledig worden gedaan: Knorretje met een gewicht van ongeveer 5 kg, voor 385 ml witte wijn en bouillon, 1 eetl. boekweit, 2 teentjes knoflook, 255 g kippenlever en rundvlees, een paar uien, 55 g gedroogde paddenstoelen en smaltz, een paar eieren, 125 ml brandewijn, zout, peper, 2,5 eetl. eetlepels romig en 1 el. een eetlepel plantaardige olie en nog eens 175 g spek.

Hoe een gevulde melk biggetje volledig in de oven te koken:

Recepten voor het maken van een hele big in de oven
 1. Om te beginnen moet het karkas met kokend water worden gegoten, geschraapt en vervolgens met een brander worden verbrand. Hierna moet het grondig van binnen en van buiten worden gewassen en worden gedroogd. De volgende stap - het karkas met een scherp mes van de ribben snijden, verwijder voorzichtig de botten en laat alleen de benen over. Rasp het daarna met zout en peper. Om de bof volledig voor te bereiden, moet deze zorgvuldig worden genaaid met een vislijn, maar alleen niet tot het einde, om de maag te kunnen vullen met vulling. Doe het werkstuk in een vorm, smeer brandewijn aan alle kanten in en laat het 10 uur in de kou staan;
 2. om de vulling voor te bereiden, moet je de champignons vullen met een paar glazen kokend water en 25 minuten laten staan. Leg ze daarna op een bord, laat het koken en vul het in een vergiet. Paddestoelen spoelen en snijd ze in plakjes. Neem een ​​steelpan met een dikke bodem, verwarm de olie daar en bak er boekweit op en giet de gefilterde bouillon erbij, nog even na het koken van de champignons. Na het koken peper en zout aanbrengen. Laat 20 minuten koken. met minimaal vuur;
 3. ga nu naar de lever, die je moet wassen, verwijder alles overbodig en snij in stukken. Pel de uien met knoflook en hak ze fijn. Snijd het spek en bak het in olie tot het goudbruin is. Voeg vervolgens de lever toe en kook nog 5 minuten. Nadat de tijd verstreken is, leg alles in een aparte kom. Op dezelfde olie bak de ui goudbruin, en dan de knoflook en champignons. Kook alles gedurende 3 minuten. Giet daarna 0,5 eetl. Wijn en kook tot het verdampt;
 4. Het is tijd om de bouillon te gieten en alles na te koken gedurende 6 minuten. op hoog vuur. Voeg bacon en lever toe en kook opnieuw. Verwijder hierna de container van de plaat en laat afkoelen. Breng de boekweit en de voorgeklopte eieren aan de lever en zout en peper. Meng alles goed, zodat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn;
 5. Haal nu de big tevoorschijn en vul hem met een goed voorbereide vulling en naai de incisie volledig. Leg het karkas in de vorm van een naad naar beneden, vet het in met spek en wikkel het in met folie. Bak in de oven, die voorverwarmd moet worden tot 200 graden. De kooktijd is 1,5 uur, verwijder daarna de folie en wikkel deze met alleen oren, nikkel en staart. Giet het varken met de resterende wijn en kook nog een uur.

We boden de populairste opties aan voor het bereiden van een speenvarken, en welk recept je ook kiest, het gerecht zal heel mooi en smakelijk zijn.

Gebruikend het recept van een gevuld varken, kunt u met het vullen experimenteren, bijvoorbeeld gezet fruit, gedroogde pruimen, greens, groenten, enz.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =