Lekker koken

Salade met kabeljauwlever

Een van de delicatessen uit de tijd van het Sovjetkapitalisme was de kabeljauwlever. Alleen rijkere, rijkere mensen konden het betalen. Toen wisten ze wat een nuttig product het was. Tegenwoordig kan iedereen lever-kabeljauw kopen in winkels. De mogelijkheid is er, maar vanwege de grote verscheidenheid aan producten, weten maar heel weinig mensen over de eigenschappen ervan.

Nuttige eigenschappen van lever-kabeljauw

Salade met kabeljauwlever

Vis kabeljauw leven in de Atlantische Oceaan. Het groeit van 0,6 m naar 1,8 m. Zelfs in het laatste millennium was het erg veel, maar vandaag is de hoeveelheid van deze grote vis afgenomen. De levering van kabeljauw aan ons land gebeurt in de vorm van bevroren of ingeblikte producten.

Vis kabeljauw - een heerlijke diner vis, die een heerlijk, voedzaam, sappig vlees heeft, en het belangrijkst - bevat geen kleine zaden. Haar lever is het meest waardevolle deel. Voedingsdeskundigen adviseren dat je deze nuttige delicatesse periodiek opeet.

De lever zelf bevat vitamine A, D, B, E en gunstige micro-elementen: calcium, fosfor, zink, magnesium, natrium, kalium, jodium, koper en ijzer. Vitamine A is verantwoordelijk voor het immuunsysteem en beschermt het hele lichaam. Bevordert ook de groei, regeneratie van weefsels, zorgt voor elasticiteit van huid en haar.

Vitamine B neemt deel aan de distributie van energie. Normaliseert ademhalingsweefsels, visuele functies van het lichaam. Hij ondersteunt mentale, emotionele gezondheid. Vitamine B en E hebben antioxiderende eigenschappen. Vitamine D absorbeert calcium in het lichaam, helpt botweefsel groeien en versterken. In de lever is calcium zelf niet genoeg, maar samen met vitamine D neemt de benodigde hoeveelheid toe.

Mensen met een hoge fysieke, mentale stress, moeten de kabeljauwlever eten. Vooral zwangere en zogende moeders, omdat door hun lichaam het kind alle voedingsstoffen krijgt die bijdragen aan hun gezonde ontwikkeling.

Salade met kabeljauwlever

De lever van kabeljauw is het meest geschikt voor het eten als een salade zonder mayonaise, omdat het vet is. Aanhangers van een stevige salade met mayonaise voor kabeljauwlever. Vooral bij het bereiden van een salade.

Zo'n recept bestaat uit de volgende ingrediënten:

Salade met kabeljauwlever
 • 1 blikje lever van onze vis, ingeblikt;
 • 3 aardappelen;
 • 4 thuisgepikte komkommer;
 • 3 eieren;
 •  1 salade-ui;
 • mayonaise;
 • greens.

Aardappelen en eieren koken. We reinigen, wrijven op een grove rasp. Salade ui in halve ringen gesneden.

We nemen komische komkommers mee uit de pot, in plakjes gesneden. Het belangrijkste ingrediënt is gemalen met een vork. Slakom voor bladerdeegsla moet transparant en diep genoeg zijn. Dan ziet onze kabeljauwlever er fantastisch uit.

Zodra we alles hebben voorbereid, beginnen we met het opmaken van de lagen:

1 laag - geraspte aardappelen;
2 lagen - leg de kabeljauwlever op de aardappelen;
3 lagen - besprenkel met salade-ui;
4 lagen - we voegen ingelegde komkommers toe;
5 lagen - voltooi dit ensemble bovenop de gelegde eieren.

Vergeet niet om alle lagen met mayonaise te bedekken, behalve de laag met de lever. We sprenkelen de greens erover. Eet smakelijk!

Salade met kabeljauwlever klassiek

Naast bladerdeegsla is er ook een klassieke salade.

Voor zo'n salade hebben we nodig:

 • 1 ingeblikte lever kan;
 • 150 gr. kaas (dit kan elke vorm van harde kaas of romige roomkaas zijn);
 • 2 grote eieren;
 • 1 rode ui;
 • olie voor het tanken (kan worden gebruikt met kabeljauwlever of olijfolie).

Eieren koken hard, schoon. Kaas (ik geef de voorkeur aan hard) en eieren gewreven op een kleine rasp. De uienmodus is willekeurig. De lever van kabeljauw wordt samen met de olie uit het blikvoer gehaald (als je alleen deze olie wilt), puree. Alle ingrediënten worden gemengd in een normale schotel. Klassieke salade is klaar!

Salade met kabeljauwlever en rucola

De oorspronkelijke salade met kabeljauwlever kan worden beschouwd als een salade waarin de volgende componenten worden gebruikt:

Salade met kabeljauwlever
 • lever van vis - 1 blik ingeblikt voedsel;
 • tomaten (bij voorkeur kersen) - 6 stuks;
 • een bundel rucola;
 • een bosje gekrulde peterselie.

Tomaten, rukkola en peterselie wassen. Lever de kabeljauw in kleine stukjes. Cherry-modus op 4 delen.

We nemen een ondiepe slakom, we leggen er overvloedige groenten in. In het midden van de erwt zetten we de kabeljauwlever en rond onze tomaten. De salade is klaar!

Salade met lever "voedend"

Ik geef je nog een recept: 1 blik ingeblikt vlees met kabeljauwlever, 1 blik bonen in blik, 3 aardappelen, prei, mayonaise, ketchup. De laatste twee ingrediënten worden in gelijke delen gemengd. Lever kabeljauw is gekneed. Aardappelen worden gekookt, schoongemaakt, kubusmodus. Prei bevatten ook ringen.

Alle ingrediënten zijn gemengd, giet de saus. Zo'n eenvoudige salade met kabeljauwlever en hoeveel voordeel je lichaam zal brengen. De lever zelf is niet erg lekker, maar in combinatie met verse groenten, "lik je vingers".

En hiervoor hebt u nodig:

Salade met kabeljauwlever
 • 1 blikje lever-kabeljauw, ingeblikt;
 • 3 middelgrote tomaten;
 • 2 verse komkommers;
 • groene uien;
 • 4 kwarteleitjes;
 • specerijen;
 • ingeblikte olie.

Kwartel de eieren en kook en snijd ze in twee. Andere producten zijn gesneden, alles is netjes gemengd, zodat de pap niet uitdraait. Solim, peper naar smaak. Top met olie.

Een belangrijk punt: u hoeft geen salades te koelen, behalve puff. Ze kunnen onmiddellijk worden gebruikt. Je kunt de salade trouwens op verschillende manieren versieren: groen, extra kleurrijk ingrediënt of gesneden groenten. Voeg alle nieuwe noten toe die een ongeëvenaarde smaak geven.

Er is een groot aantal recepten voor deze salade, maar we hebben de meest heerlijke recepten overwogen.

Vergeet niet dat je niet alleen smakelijk en bevredigend moet eten, maar ook nuttig. Salade met kabeljauwlever is een van de beste opties om het tekort aan vitamines en voedingsstoffen te vullen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 49 = 59