Salade van kippenmagen | pangudownloads.com
Lekker koken

Salade van kippenmagen

Niet iedereen houdt van slachtafval, zoals long, lever, uier en anderen, heeft een eigenaardige smaak en vereist een speciale technologische behandeling.

Salade van kippenmagen

Maar er zijn ook producten die dol zijn op bijna alles, ze omvatten kipventrikels of zoals ze op een andere manier worden genoemd – “kipzwepen”, die niet zomaar een feesttafel kunnen versieren en de centrale schotel ervan worden.

De uitstekende smaak van deze bijproducten kan echter niet worden vergeleken met het voordeel, dat veel aandacht verdient. Hun gele films of nagelriemen, zoals een spijsverteringsenzym, dragen bij tot het herstel van de pancreas, het maagdarmkanaal en de lever en worden ook gebruikt in de volks- en officiële geneeskunde.

Calorische inhoud en samenstelling

De trekjes zijn rijk aan vezels, wat een positief effect heeft op de spijsvertering en as – een natuurlijk sorptiemiddel. Ze bevatten ook veel micro- en macro-elementen die nodig zijn voor de normale werking van het hele organisme: calcium, fosfor, koper, kalium, natrium, ijzer, zink en andere.

De vitamines die ze bevatten zijn vertegenwoordigd in niacine, foliumzuur, pantotheenzuur en ascorbinezuur, riboflavine. Het gehalte aan dierlijke eiwitten is 22%.

Omvat ook mono-, poly- en verzadigde zuren en hebben een relatief lage calorische waarde – ongeveer 170 calorieën per 100 gram, waarvoor ze worden gewaardeerd als een dieetproduct.

voordeel

Vanwege het hoge gehalte aan eiwitten, ijzer, foliumzuur en vitaminen zijn navels uitermate geschikt voor het verbeteren van huid en haar, het verhogen van de eetlust, het handhaven van het immuunsysteem en de bloedsomloop.

Foliumzuur stimuleert de celdeling, neemt deel aan de ontwikkeling en groei van bijna alle weefsels en organen, en daarom wordt de maag geadviseerd om vaak te gebruiken voor kinderen en vrouwen in de positie.

Een speciale rol wordt gespeeld door kippenrookwolken in het spijsverteringsstelsel, waardoor de eetlust verbetert en het spijsverteringsproces wordt gestimuleerd, waardoor de darmen de gezondheid van microflora kunnen reinigen en bevorderen. Dit geldt met name voor de gele film die de binnenkant van de maag bedekt.

Tijdens het koken wordt het niet gebruikt, maar mensen in de volksgeneeskunde worden geadviseerd om het schoon te maken en voor te bereiden om het niet weg te gooien, maar te drogen en in poeder te wrijven. Droge film – uitstekend voor diarree.

Om dit te doen, moet een volwassene één theelepel van het medicijn nemen, en het kind – de helft van de dosis en giet een glas water. Ook gebruikt bij de behandeling van dystrofie, rachitis, gastritis, dysbiose, pijn in de pancreas.

letsel

Wanneer u dit product in een winkel of op de markt koopt, moet u speciale aandacht besteden aan de houdbaarheid, die niet langer mag zijn dan twee dagen. Diepvriesproducten zijn minder handig en producten die langer dan twee dagen worden opgeslagen produceren toxines die schadelijk en zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de mens.

Voedingsdeskundigen adviseren niet in hun dieet om alle vleesgerechten met navel te vervangen. Maar door ze verschillende keren per week te bereiden, kunt u het lichaam verrijken met de juiste stoffen.

Recepten voor salades van kip ventrikels

In culinaire boeken en tijdschriften zijn er veel verschillende recepten voor salades van de navels, die niet alleen helpen om te besparen op het kopen van vlees, maar ook de tafel diversifiëren en tegelijkertijd niet zo hoog zijn in calorieën als vlees.

Kip ventrikelsalade met groene erwten

Salade van kippenmagen

Deze salade is ongewoon en ziet er erg mooi uit. Voor de bereiding hebben we de volgende ingrediënten nodig:

 1. kippennoedels – 500 g;
 2. lamp – 2 stuks;
 3. ingelegde of gezouten komkommers – 2 stuks;
 4. wortelen – 2 stuks;
 5. groene erwten – 1 pot;
 6. mayonaise – 120 g;
 7. plantaardige olie voor het braden;
 8. zout en gemalen peper.

voorbereiding

Het is noodzakelijk om de maag ongeveer 1,5 uur in gezout water te koken en in reepjes te snijden. Snijd vervolgens in dunne halve cirkels luchok, wortels die rauw worden gewreven op een rasp voor Koreaanse salades, bak groenten in een koekenpan in plantaardige olie.

Snijd kleine blokjes in komkommers. Alle componenten om aan te sluiten en te versieren, op de top van groene erwten leggen. Breng op smaak met zout, peper en mayonaise. De combinatie van sinaasappelwortelen, groene komkommer en erwten, geeft de salade een feest en helderheid, en zijn zachte smaak laat niemand onverschillig.

Salade met kippenmaag

ingrediënten:

 1. kippenmagen – 500 g;
 2. eieren – 3 stuks;
 3. wortelen – 1 stuk;
 4. groene uien – hoeveelheid zoals gewenst;
 5. mayonaise – 100 g;
 6. witte peper, zout.

voorbereiding

Gekookte ventrikels in gezout water, in dunne reepjes gesneden. Eieren koken hard en snijden. Bevochtig de rauwe wortels op een grove rasp. Meng alle ingrediënten met mayonaise of zure room. Zout en peper naar smaak.

Op deze manier bereid zal een salade met zure room verzachten en de textuur van dit bijproduct nog aangenamer maken. Het is het proberen waard!

Recept voor hete salade van de navel

Salade van kippenmagen

ingrediënten:

 1. navel – 500 g;
 2. wortelen – 1 stuk;
 3. uien – 2 stuks;
 4. sojasaus – een eetlepel;
 5. tafelazijn (9%) – 0,5 kop;
 6. plantaardige ontgeurde olie – 5 eetlepels;
 7. laurierblad – 1 stuk;
 8. peper geurende – 6 erwten;
 9. Gemalen koriander en rode peper – een theelepel;
 10. zout.

voorbereiding

Deze koude snack wordt ook wel “chicken stomach in Korean” genoemd.

Ventileert de kok tot hij zacht is, voeg vijf minuten voor het aftrekken peperperwten en laurier toe. We vertrekken om af te koelen en hebben alle bouillon uitgegoten zodat ze het niet absorbeerden.

Uien, in dunne ringen gesneden, giet gedurende 15 minuten azijn om te marineren. Nadat de tijd is verstreken, gooien we het terug naar het vergiet.

Wortelen drie rauw op een rasp voor lendenen. Onze gekoelde navels worden in platen gesneden. Verspreid de navel op het bord, gemarineerde uien en wortels, giet er sojasaus in. Zonnebloemolie wordt verwarmd in een koekenpan en uitgegoten in een salade, bestrooid met koriander en peper, en dan wordt alles gemengd en een paar uur in de koelkast bewaard.

Salade van kippenmagen

ingrediënten:

 1. Kippenmagen – 200 g;
 2. champignons – 200 g;
 3. gezouten komkommers – 3 stuks;
 4. ui – 1 stuk;
 5. zout, peper, mayonaise – naar smaak.

De gewassen ventrikels moeten ongeveer 1,5 uur lang op een langzame brand worden gekookt en klaar zijn om met stro te snijden. Snijd de ui in halve ringen. Gekookte champignons (5 minuten), hak ze in kleine stukjes en komkommers in kleine blokjes. Meng goed en breng op smaak met mayonaise, zout en peper.

Hartige salade

ingrediënten:

 1. katoen – 200 g;
 2. eieren – 4 stuks;
 3. aardappelen – 200 g;
 4. wortelen – 3 stuks;
 5. lamp – 1 stuk;
 6. mayonaise – 180 g;
 7. kaas, zout.

voorbereiding

Was en reinig de magen om 40 minuten te doven in gezout water, en melenko te snijden en in een slakom te doen. Snij de ui fijn en leg deze bovenop, invetten met mayonaise. Kook eieren, aardappelen en wortels, schoon.

De volgende laag wordt gelegd van gehakte eieren, zout en vet opnieuw. De laatste laag, die ook besmeurd is, is wortel, in blokjes gesneden. Op de top van de salade versieren, geraspt op een fijne rasp, harde kaas.

Pittige salade

Salade van kippenmagen

ingrediënten:

 1. kippenventrikels – 400 g;
 2. een kleine wortel en een ui;
 3. laurier – indien gewenst;
 4. verse komkommers – 2 stuks;
 5. eieren van kip – 4 stuks;
 6. groene uien – verschillende veren;
 7. mayonaise – 4 eetlepels;
 8. zout, peper – naar smaak.

Allereerst moeten ze voorbereid zijn om een ​​salade met kipnevels te bereiden. Het is wenselijk om de film schoon te maken, goed onder water te spoelen en in een pan te doen. Giet dan schoon water.

Zout, indien gewenst, zwarte peper en laurier toevoegen, ook hele ui en wortel schillen. Zet een klein vuur en kook tot ongeveer een uur klaar. Afgemaakte ventrikels om uit de pan te nemen, afkoelen en in reepjes of borden snijden.

Kippeneieren koken hard, schoon en snijden ook, en proberen ervoor te zorgen dat de stukken ongeveer zo groot zijn als stukjes maag.

Komkommers mijnen, de staart afsnijden, rietjes snijden, je kunt de rasp gebruiken.

De groene straal is ook van mij en verpletterd. Bij afwezigheid van groene uien nemen we de gebruikelijke witte of rode ui, maar dan is het beter om het te marineren in appelciderazijn, eerder gebroeid met kokend water om de bitterheid achter te laten.

Combineer alle ingrediënten op een diepe en handige manier om te mengen, voeg een beetje mayonaise (zure room) goed door elkaar, zout en peper naar smaak. Overdekt met kruiden, serveren wij op de tafel.

Heerlijk voor jou en nuttige experimenten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

67 − = 66