Vegetarische shish kebab van groenten | pangudownloads.com
Lekker koken

Vegetarische shish kebab van groenten

In het zomerseizoen moeten we steeds vaker nadenken over het maken van zulke heerlijke en originele seizoensgroenten. Als een resultaat van reflectie op de tafel is een standaard ratatouille, salade of stoofpot, terwijl het mogelijk is om veel origineler te doen, en shish kebab van groenten te koken. Het zal een uitstekend bijgerecht zijn voor het hoofdgerecht, of volledig vervangen, wat volledig afhangt van het originele recept.

Handige goodies!

Vegetarische shish kebab van groenten

In principe is het concept van "Shish kebab" is onlosmakelijk verbonden met gefrituurd vlees op de brandstapel. Maar nu groente die in vuur en vlam wordt gekookt, ontmoet elkaar in vrijwel elke openbare instelling die gerechten op de grill aanbiedt.

Ondanks het schijnbare exotisme geniet dergelijk voedsel van zijn populariteit, en is het ten minste eenmaal bereid het is de plicht van elke meesteres.

Na beheerst de bestaande recepten groente kebab, zal uitstapjes een echte gastronomische feest, gevuld met onvergetelijke geuren en smaken zijn.

Spiesjes van groenten gekookt op spiesjes - uitstekende aanvulling op vlees en vis, gebakken op een vergelijkbare manier, een spectaculaire voorgerecht, de eigenlijke vakantie diner, en zelfs geheel onafhankelijk gerecht dat een feestelijke tafel gemakkelijk te versieren. Plantaardige shish kebab kan zowel op metalen spiesen worden geserveerd, en aan spiesjes van een boom. In het laatste geval moeten ze in de oven worden gekookt, wat niet minder smakelijk en origineel is.

Vegetarische shish kebab van groenten

Groenten, gekookt boven een vuur, perfect voor een picknick, onder wie de leden zijn fanatieke vegetarisch of afslanken gasten, mensen met problemen met de spijsvertering en de ziekte van de pancreas. Dit gerecht bevat een minimum aantal calorieën, maar het is verzadigd met vitamines en voedingsstoffen.

Trouwens, de recepten van shish kebab van verse groenten kunnen verrassen met hun excentriciteit en onvoorspelbare combinatie van de belangrijkste ingrediënten. Niet alleen aardappelen zijn bijvoorbeeld onderhevig aan bakken, maar ook tomaten, courgettes, niet-scherpsmakende pepers, uien en dergelijke. En wat de verscheidenheid aan marinades en sauzen betreft, je kunt het helemaal niet zeggen - er zijn er veel.

De belangrijkste regels van een succesvolle shish kebab

In de meeste landen van het Oosten en de Middellandse Zee is het gebruikelijk om shish kebab met vlees en groenten tegelijkertijd te koken. In Armenië zijn deze producten bijvoorbeeld op verschillende spiesen geregen, terwijl ze in Azerbeidzjan - op hun beurt - achter elkaar zitten.

Het bereiden van groenten is het meest elementaire proces. Het is voldoende om ze gewoon te wassen, schoon te maken (indien nodig) en in plakjes van geschikte formaten te snijden.

Dan rest alleen nog de volgende hoofdaanbevelingen:

Vegetarische shish kebab van groenten
 • Gebruik zoveel mogelijk de barbecue;
 • Groenten snijden, worden geen pap, ze moeten vlak voor het serveren gezouten worden, maar niet in het proces van frituren of beitsen. Uitzonderingen zijn alleen aubergine. Ze moeten vooraf in zout water gedrenkt worden om de bitterheid weg te nemen;
 • Marineer of niet - het is aan jou. Groenten hoeven niet zozeer te marineren als vlees;
 • Nu over hoeveel je moet frituren. In principe hangt het van uw gastronomische gewoonten af. Over het algemeen volstaat het om groenten te bruinen en zacht te maken, waardoor het verlies van hun oorspronkelijke vorm niet mogelijk is. Bijvoorbeeld, paprika genoeg om 5 minuten te roosteren, uien - 7 en courgettes hebben de hele 10-12 minuten nodig;
 • Voor de verandering kan groente sjasliek worden aangevuld met champignons, kaas, vet of vetvet;
 • Vermijd scrollen door het product om scheve hoeken te gebruiken.

Kook opties

Dus, het is tijd om van algemeen naar privé te gaan, namelijk hoe u gemarineerde en verse groenten op een grill of in een oven bereidt.

De mediterrane variatie van dit gerecht is als volgt:

Vegetarische shish kebab van groenten
 • Een paar knoflookteentjes en een snufje rozemarijn worden door de pers gehaald;
 • Dit alles wordt gemengd met de 5e st.l. olijfolie of andere plantaardige olie;
 • Alle groenten worden gewassen en in handige porties gesneden, gemengd met de marinade en een paar minuten gelaten;
 • Daarna worden de stukjes geregen op spiesjes en worden ze in de oven tot ze goudbruin zijn gekookt.

Zoals al eerder vermeld, is het helemaal niet belangrijk om een ​​marinade voor plantaardige shashlik te maken. Velen geven er de voorkeur aan om de groenten gewoon water te geven tijdens het bakken met boter gemengd met kruiden en specerijen. Dit alles is een kwestie van je eigen gastronomische gewoonten. Het enige dat u kunt adviseren is om citroensap, knoflook en natuurlijke olijfolie te gebruiken.

Als u geen gepekelde groenten wilt proberen, kunt u de volgende formule gebruiken voor toekomstige vegetarische shish kebabs:

Vegetarische shish kebab van groenten
 • Reinig en was drie kleine uien, drie paprika's, middelgrote aubergine en verschillende tomaten;
 • Ingrediënten worden meer in plakjes gesneden en de coupes worden gesneden met plantaardige olie;
 • De producten zijn op hun beurt geregen op spiesjes / spiesen;
 • Alles is opnieuw bezaaid met olie en naar de vuurpot gestuurd tot het zacht is;
 • Voor het serveren, is het aan te bevelen om te besprenkelen met citroensap.

Spiesjes van groenten, gebakken in de oven of boven een open vuur - is een geweldige manier om zijn huis niet alleen lekker, maar gezond voedsel te onderwijzen.

Zorg ervoor dat je je geliefden een plezier doet met een origineel en mooi gerecht dat wordt geserveerd in de beste restaurants ter wereld.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 + 4 =