Lekker koken

Verschillende recepten voor het maken van tomaten in hun eigen sap

Om in de winter van smakelijke en gezonde groenten te kunnen genieten, is het nodig om in de zomer blanks te maken. Tomaten gekookt in hun eigen sap zijn de meest bruikbare optie voor conservering. Groenten zijn sappig, natuurlijk en erg lekker. Je kunt zowel rood als groen fruit gebruiken.

Traditioneel recept voor het maken van tomaten in zijn eigen sap

Laten we beginnen met het eenvoudigste recept, waarvoor je niet te veel ingrediënten nodig hebt. Ik zou willen zeggen dat het het beste is om klein fruit te gebruiken voor verpakking en het is belangrijk dat ze dezelfde mate van rijpheid hebben. Ze moeten intact zijn zonder schade. De bereide ingrediënten zijn voldoende voor 3 potten met een inhoud van 1 liter.

Het recept bevat de volgende producten: 3 kg kleine en 2 kg grote en zeer sappige tomaten, zout, suiker en kaneel.

Bereid u voor door de instructies te volgen:

Verschillende recepten voor het maken van tomaten in hun eigen sap
 • eerst moet je de kleine tomaten spoelen en op verschillende plaatsen met een tandenstoker doorsteken. Zet ze in voorbereide potten. Je kunt ook de schil afschilferen, hiervoor moet je groenten een paar seconden in kokend water onderdompelen en dan de schil verwijderen;
 • was grote tomaten en snijd ze in willekeurige stukken. Leg ze in een normale emaillen pan, sluit het deksel en zet op het vuur, maar breng het niet aan de kook. Hierna veegt u met een zeef de resulterende pasta af om de vloeistof te laten staan;
 • doe er suiker en zout in, houd er rekening mee dat voor elke 1,5 liter vloeistof 1 eetlepel nodig is. lepel. Zet de kaneel nog steeds, kijkend naar de verhouding: een snuifje voor elke 0,5 liter. Roer en giet de potten in een pan, die op het vuur moet worden gezet en de inhoud moet koken. Onmiddellijk daarna, giet het sap in potten, en zet ze in een pot met water, dek af en steriliseer gedurende 10 minuten. Het blijft alleen om op te rollen en koel te zetten, gewikkeld in een deken en ondersteboven gedraaid.

Het recept voor tomaten in zijn eigen sap zonder sterilisatie

Vanwege het feit dat tijdens de bereiding geen sterilisatie wordt gebruikt, zal de kooktijd korter zijn. Tomaten in hun eigen sap - een ideale basis voor verschillende dressings, eerste en tweede gerechten.

Om tomaten te maken, moet u het volgende nemen: 2 kg kers en tomaten voor de bereiding van sap en 2 eetlepels. lepels zeezout, 2 theelepels suiker, 1 p. een eetlepel gemalen peper en 4 kruidnagels.

Bereid u voor door de instructies te volgen:

 • Laten we beginnen met het sap dat als vulling zal dienen. Om dit te doen, neem sappige groenten en snijd ze in stukjes, en ga dan door de sapcentrifuge om puur sap te krijgen. Giet het in een pan, zet op een bord en kook gedurende 20 minuten. Doe zout en kristalsuiker erin. Probeer het en breng het indien nodig naar de smaak. Zet ook zwarte peper, laurier en kruidnagel. Als zich schuim vormt, moet deze worden verwijderd;
 • Kers was en maak een kleine insnijding op elk, en verlaag vervolgens hun kokend water voor een paar minuten. Verwijder na deze schil en verspreid het fruit naar de potten. Giet ze met kokend water en laat ze 5 minuten intrekken. Nadat de tijd is verstreken, moet het water worden afgetapt en het voorbereide verband worden bijgevuld. Rol op en zet de blikjes neer met covers.

Het recept voor tomaten in zijn eigen sap met tomatenpuree

Je kunt groenten niet alleen met tomatensap schenken, maar ook met saus bereid uit de pasta. Deze optie wordt als zuiniger beschouwd, maar heeft geen enkele serieuze invloed op de smaak. Alles is eenvoudig voorbereid.

Bereid deze producten voor: 0,5 kg tomatenpuree, tomaten, 100 gram kristalsuiker en 60 gram zout.

Bereid u voor door de instructies te volgen:

Verschillende recepten voor het maken van tomaten in hun eigen sap
 • Was fruit en laat ze een halve minuut in kokend water zakken. Deze procedure maakt het gemakkelijk om te pellen. Verdeel de groenten naar gesteriliseerde potten. Het is noodzakelijk 0,5 water met een pasta te verdunnen en dan zout en peper te gebruiken. Alles goed mengen en op een bord zetten om aan de kook te brengen;
 • Smeer de hete saus over de potten en dompel ze vervolgens in kokend water voor sterilisatie. De vloeistof moet worden verwarmd tot 85 graden. Als u 0,5 liter blikjes gebruikt, moet het proces 20 minuten duren en als het 1 liter is, dan 30 minuten. Het blijft alleen om op te rollen en de potten met deksels naar beneden te doen, bedekt met een handdoek.

Het recept voor groene tomaten in zijn eigen sap

Als er groen fruit is, is dit geen reden om ze weg te gooien, omdat je een heerlijke snack kunt koken. Dit is een recept voor de Georgische keuken, die beroemd is om zijn pittige gerechten. Het belangrijkste is om binnen 10 dagen te genieten van de ongelooflijke smaak van snacks.

Bereid een dergelijke reeks producten voor: 2 kg tomaten, 8 groene pepperoni-pepperoni, zout, knoflookkop, een bosje dille en peterselie en een bosje petioled bleekselderij en koriander.

Bereid u voor door de instructies te volgen:

 • Groen fruit en andere ingrediënten moeten grondig worden gewassen en vervolgens worden gedroogd. Snijd elke groente in tweeën, maar niet tot het einde. Op het einde krijg je een zak. Veeg het fruit van binnenuit met zout en laat het een tijdje staan, zodat ze het sap laten;
 • Peper de zaden en maal ze samen met de greens. Schil de knoflook van de kaf en rasp deze of laat hem door de pers. Elke tomaat moet worden gevuld met kruiden en peper, dit is ongeveer 1 eetl. lepel;
 • Fruit verspreid over de oevers, maar je kunt een andere diepe container gebruiken. Van bovenaf moet je een kleine lading plaatsen, bijvoorbeeld een bord en een pot water. Het ontwerp moet op een donkere en koude plaats worden geplaatst. Over een paar dagen moeten de vruchten worden uitgewisseld, waarbij de onderste groenten worden vervangen door de bovenste. Na 10 dagen is de snack klaar om te proeven.

Zoete en zure tomaten in eigen sap

Dit recept gebruikt aanvullende ingrediënten, zoals saus "Tabasco", die piquancy toevoegt. De smaak van zo'n snack zal zelfs veeleisende fijnproevers verrassen. Dit is een optie om te naaien zonder sterilisatie.

Bereid een dergelijke reeks producten voor: 1 kg roomtomaatjes, 1 el. lepel zout en kristalsuiker, stengel bleekselderij, 6 erwten peper, 3 druppels "Tabasco", 6 takjes dille en peterselie.

Bereid u voor door de instructies te volgen:

Verschillende recepten voor het maken van tomaten in hun eigen sap
 • om te beginnen is het noodzakelijk om fruit uit een schil te verwijderen, voor wat het is om eerst een minuut in gekoeld water te laten zakken, en dan in koud water. 700 gram tomaten moet in tweeën worden gesneden en in blik worden gedaan. Giet kokend water, laat een tijdje staan ​​en giet af;
 • de resterende 300 g vermaling, in een pan doen en op een bord leggen. Breng aan de kook en voeg dan gehakte groen, bleekselderij, zout, suiker, peper en "Tabasco". Na het koken 10 minuten laten koken. De volgende stap is om de saus af te vegen met een fijne zeef en deze vervolgens opnieuw te koken. Het blijft alleen om de vloeistof in de blikken te gieten en te rollen.

Tomaten in hun eigen sap voor de winter met mierikswortel en knoflook

Een ander recept voor pittige groenten, evenals in de bank zal een zeer smakelijke saus zijn, die een groot aantal gerechten zal aanvullen. De bereide ingrediënten zijn voldoende voor een blikje van 3 liter.

Dit recept bevat dergelijke producten: 1,5 kg tomaten, 0,25-1 eetl. knoflook (het is mogelijk minder, dat de snack niet te acuut was), op 250 g wortelen en de Bulgaarse peper, 0,25-1 st. mierikswortel, peterselie, 6 erwten peper, 2 eetlepels. eetlepels zout en 5 el. lepels suiker.

Bereid u voor door de instructies te volgen:

 • bereid op verschillende plaatsen een goede fruitpunctie met een tandenstoker zodat ze niet barsten wanneer ze worden gegoten met kokend water. Leg peterselie op de bodem van de potten en dan de tomaten;
 • van zachte tomaten moet je een vulling maken, hiervoor moet je de schil verwijderen en dan malen met een vleesmolen of blender. Doe hetzelfde met knoflook, mierikswortel, wortelen en paprika's. Leg alles op een bord, voeg zout en suiker toe. Kook op het vuur totdat het schuim dat verwijderd moet worden, ophoudt te vormen;
 • in blikjes met tomaten, giet kokend water, dek af met deksels op de top en laat gedurende 5 minuten. Nadat de tijd is verstreken, voert u de vloeistof af en giet u het kokende water opnieuw, maar laat u het 15 minuten staan. Giet het water af, giet de saus en rol.

We hebben verschillende opties gepresenteerd voor het bereiden van tomaten in je eigen sap, die een uitstekende basis vormen voor het bereiden van verschillende gerechten en sauzen.

Gebruik de gepresenteerde recepten en voeg verschillende kruiden toe om nieuwe originele opties te krijgen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 18 = 22