Voorbereiding op de winter: leren bonen in tomatensaus te conserveren | pangudownloads.com
Lekker koken

Voorbereiding op de winter: leren bonen in tomatensaus te conserveren

Bonen worden opgenomen in de lijst met producten die het meest heilzaam zijn voor het lichaam. Het kan worden gebruikt voor het bereiden van verschillende gerechten en in blik voor de winter. Bonen in tomatensaus zijn een perfecte zelfhulp snack, en ze kunnen worden toegevoegd aan stoofschotels, soepen en andere gerechten, waardoor ze een originele smaak krijgen.

Voor conservering kunt u zowel de normale als de asperge-optie gebruiken. In elk geval blijkt het erg smakelijk en bevredigend.

De recepten kunnen zowel rode als witte bonen bevatten. Het is noodzakelijk om korrels te gebruiken die een glad en glanzend oppervlak hebben. Als je van de granaatappel kookt, neem dan peulen die niet langer zijn dan 9 cm. Ze moeten dicht zijn, zonder vlekken en grof haar.

Recept voor bonen zonder tomaat voor de winter

Laten we beginnen met het recept voor het maken van bonen in ons eigen sap. Ze kunnen als een zelfstandig gerecht worden gegeten en ook worden gebruikt in salades, soepen, kookvulling voor het bakken, enz.

Voor bonen voor de winter met tomatenpuree moet een dergelijke set van producten te bereiden: 1 kg bonen, 0,5 kg uien en wortels, 250 g plantaardige olie, 3 el. lepels azijn 9%, zout, kruidnagel en erwten van peper.

We zullen volgens dit schema koken:

Voorbereiding op de winter: leren bonen in tomatensaus te conserveren
 1. voor het begin is het noodzakelijk om granen uit te spoelen en koud water te gieten, gedurende 10 uur, gedurende deze tijd is het meerdere keren nodig om een ​​vloeistof te verversen. Nadat de tijd is verstreken, spoel de zaden grondig in stromend water en kook ze tot ze klaar zijn. Het is belangrijk bonen niet te verteren, omdat ze in pap veranderen;
 2. Zorg voor groenten die moeten worden gereinigd en vervolgens gesneden: ui - halve ringen en wortelen - dunne plakjes, die ook in de helft moet worden gesneden. Neem een ​​pan met een dikke bodem en verwarm de olie erin. Stuur de ui en de wortel daar en kook gedurende 20 minuten. na het koken. Kook op minimale hitte;
 3. leg de bereide bonen dan in een pan en kook nog 10 minuten. Nadat de tijd verstreken is, zet de resterende ingrediënten en laat nog een paar minuten sudderen. Inhoud distribueren naar de banken, steriliseren gedurende 20 minuten en dan oprollen. Leg ze ondersteboven en zet ze in de koelkast.

Hoe de winterbonen in tomaat te sluiten - een klassiek recept

Dit gerecht heeft geen speciale ingrediënten nodig en het proces zelf is erg gemakkelijk. Het belangrijkste is om niet afstand te nemen van de instructie. Het voorgerecht is een ideaal mager gerecht. Bereide ingrediënten zijn voldoende voor 3 porties.

Gebruik deze set producten om te koken: 600 ml water, een snufje gemalen peper, 0,5 eetl. eetlepels zout, 1 el. een lepel suiker, 225 gram tomaat en 800 g witte bonen.

We zullen volgens dit schema koken:

 1. zoals in het vorige recept van de granen, geniet van de nacht en stam. Stuur ze naar de pan, voeg water toe en breng semi-klaarheid;
 2. om de vulling te maken, is het noodzakelijk om het water met de pasta te mengen, waarbij de verhouding 1: 3 blijft. Meng om een ​​homogene saus te maken. Voeg zout, peper en suiker naar smaak toe. Giet met de saus de bonen en breng alles aan de kook. Kook op een minimum vuur gedurende 1,5-2 uur tot het zacht is. Het hangt allemaal af van de grootte van de korrels. Kant-en-klare bonen uitgespreid op blikken en dichtbij.

Het recept voor bonen voor de winter in tomatensaus van tomaten

Je kunt niet alleen pasta gebruiken, maar ook verse tomaten, waardoor het gerecht nog nuttiger en smakelijker wordt. Als je wilt, kun je experimenteren met kruiden.

De samenstelling van dit gerecht omvat dergelijke producten1,25 g verse bonen, 3 delen zout, drie grote uien, 1 kg tomaten, 1 theelepel en 0,5 delen piment, laurier 5, 1 uur 70% azijn en plantaardige olie .... .

We zullen volgens dit schema koken:

Voorbereiding op de winter: leren bonen in tomatensaus te conserveren
 1. het inblikken van bonen voor de winter in tomatensaus begint met de bereiding van granen, waaraan je kokend water moet schenken, op een fornuis moet zetten en tot gereedheid moet brengen. Schil uien in deze tijd in kleine blokjes en bak ze vervolgens in olie tot ze zacht zijn;
 2. Tomaten dopen in een hete, en dan, in koud water, zodat het gemakkelijk is om de schil te verwijderen. Snijd het vlees in plakjes, voeg zout toe en kook tot het zacht is. Hierna maalt u de blender tot puree;
 3. in de resulterende saus meng je de granen, uien en kruiden, en snij je laurierblaadjes. Breng alles aan de kook en giet er dan de azijn in en roer dan door. Plaats op blikjes en sluit.

Recept voor groene bonen voor de winter in tomatensaus

Zoals we al hebben gezegd, is het mogelijk om een ​​pod-variant te behouden, die erg smakelijk is. Met dit recept kunt u een volledige salade bereiden, die in de winter zowel volwassenen als kinderen tevreden zal stellen.

Voor de originele snack voor de winter moet nemen: 1 kg snijbonen en tomaten, 0,5 g uien en wortels, 4 el. eetlepels suiker, 7 el. lepels azijn 9% en 1 eetl. lepel zout.

We zullen volgens dit schema koken:

 1. Bereid de peulen voor die moeten worden gereinigd, gewassen en verwijder lange staarten. Snijd ze in stukjes, doe ze in een pot water en kook ze 10 minuten. na het koken. Nadat het water is afgetapt en de peulen in een vergiet zijn geplaatst om overtollige vloeistof te verwijderen;
 2. Schil de gesnipperde ui met een kleine kubus en bak deze in de voorverwarmde olie. Wortel schoon en wrijf over een grote rasp. Op tomaten, maak een cross-cut en laat ze in kokend water, en dan over te dragen in koud water. Met deze procedure wordt de schil gemakkelijk verwijderd. Pulp wordt puree met een vleesmolen of blender;
 3. in een pan combineer je tomaten, groenten, bonen en voeg je andere ingrediënten toe. Allemaal goed mengen. Zet op een fornuis voor een klein vuur en kook de bonen in een tomatensaus na het koken gedurende een half uur. Het blijft alleen maar om op de banken te gieten en op te rollen.

Recept voor bonen met groenten in tomaat voor de winter

Dit gerecht is heerlijk, zowel in koud als warm. Een uitstekende voedings garnering, die geschikt is voor vleesgerechten, en zelfs gegeten en op dieet kan worden gegeten. De bereide ingrediënten zijn voldoende voor 4 liter van het eindproduct.

Neem deze producten voor het koken: 0,5 kg uien, wortelen en paprika, 400 ml plantaardige olie, 2 kg tomaten, 25 g suiker, 50 g zout, 5 dln lepels azijn, 1 kg gedroogde rode bonen en 100 gram knoflook ..

We zullen volgens dit schema koken:

Voorbereiding op de winter: leren bonen in tomatensaus te conserveren
 1. het inblikken begint met het bereiden van ingrediënten. Week eerst de bonen voor de nacht en kook het dan tot het klaar is. Overbrengen naar een vergiet, om overtollig vloeibaar glas toe te laten;
 2. geschilde groenten, en dan, vermaal de wortel op een rasp, snijd de paprika in plakjes, en de ui - halve ringen. Met tomaten schilferen, en dan, vermalen met een blender naar de toestand van aardappelpuree. Meng de groenten, giet de olie in en laat 20 minuten sudderen. na het koken boven minimale hitte. Voeg daarna de bonen door de knoflookpers en andere producten. Stoof gedurende 15 minuten. Verdeel de massa naar de banken en rol.

Heet voorgerecht in tomatenpuree voor de winter

Overweeg tenslotte het recept voor een hartige snack, die zal helpen warm te blijven in de winter. Specerijen zullen dit gerecht erg smakelijk maken.

Dit recept bevat dergelijke producten: 2 el. bonen, 500 g worteltjes, 3 zoete rode pepers, 4 uien, knoflookkop, 6 el. lepels tomatenpuree, 800 g bevroren maïs, peterselie, koriander, 0,5 eetl. suiker en azijn, 3 el. eetlepels zout, 1 el. lepel rood en 1 theelepel zwarte peper en 1 el. olie.

We zullen volgens dit schema koken:

 1. bonen laten weken en kook dan 40 minuten. Maïs moet vooraf worden ontdooid. Schil de groenten en hak ze fijn: wortel - op een rasp, peper - stro en uien - halve ringen. Hak de greens fijn. Leg in de kom van de blender uien, pasta's, groenten, knoflookteentjes en gemalen peper en maal alles tot een puree;
 2. Bereid bonen in een pan, giet er olie, azijn, zout en suiker in. Kook en doe de tomatensaus en paprika in de pan. Na het koken nog 5 minuten koken. Doe de maïs, wortels en haal na het koken de pan van de plaat. Verspreid over blikjes en rol.

Nu weet je hoe je bonen in tomaat moet koken, zodat je in de winter kunt genieten van een smakelijke en gezonde snack die kan worden opgenomen in recepten van andere gerechten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

27 + = 34