We koken lekker en nuttig: we leren bieten bakken | pangudownloads.com
Lekker koken

We koken lekker en nuttig: we leren bieten bakken

Helaas gebruiken maar weinig mensen rode biet tijdens het koken. Vanuit deze groente kun je namelijk niet alleen borsch en salade koken "haring onder de pelsjas", Het aantal recepten is enorm. Om het maximale aantal echt bruikbare stoffen te behouden, wordt het aanbevolen om groenten in de oven te koken of op andere manieren te bakken.

Hoe bieten in de oven bakken?

We koken lekker en nuttig: we leren bieten bakken

De rode biet, gekookt in de oven, is zacht en zoet genoeg. Om te beginnen moet u wortelgewassen voorbereiden en ze grondig afspoelen in stromend water met een borstel. Veeg ze vervolgens af met papieren handdoeken om overtollig vocht te verwijderen.

Het is noodzakelijk om niet alleen de toppen te verwijderen, maar ook het onderste wortelgedeelte. Bereid groenten, je kunt direct gaan hittebehandeling.

Stap-voor-stap instructie, zoals in de oven hele rode biet bakken:

 • Verwarm eerst de oven en draai hem 200 graden aan. Neem een ​​conventionele bakplaat en bedek deze met voedselfolie;
 • Wortelgroenten leggen op een bakplaat, laat een plaats tussen hen in, ongeveer 5 cm. Giet elke groente met olijfolie en spreid deze dan met de handen over het hele oppervlak. Hierdoor verbeter je niet alleen de smaak, maar voorkom je ook het verbranden. Indien gewenst, kunt u al het zout en peper strooien;
 • Bedek de bovenkant met een ander vel folie en wikkel elke wortel voorzichtig. Je kunt het in een apart stuk verpakken, maar de eerste methode wordt als veiliger beschouwd;
 • Laten we nu kijken hoeveel er in de oven in de folie is om bieten te bakken. De duur van de warmtebehandeling is ongeveer 55 minuten. Groenten moeten zacht worden, wat kan worden gecontroleerd met een conventionele vork of mes;
 • Als het vlees vochtig is, en boven de reeds gevormde korst, giet dan elk wortelgewas 1 eetl. met een lepel water en opnieuw naar de oven sturen.

Hoe bieten in een magnetron te bakken?

Veel mensen geven de voorkeur aan technologie, in plaats van de ouderwetse oven. Dankzij het gebruik van een magnetron wordt de kooktijd verkort. Het is het beste om een ​​kleine wortelmaat te gebruiken, omdat ze sneller worden bereid en de smaak beter zal zijn.

Stap-voor-stap instructies voor het bakken van een groente in een magnetron:

We koken lekker en nuttig: we leren bieten bakken
 • Bereide groenten wassen en maak dan een mes of vork met een paar gaatjes rond de rand, zodat ze gelijkmatig gebakken en niet gebarsten zijn. Bovendien voorkomt dit het sproeien van sap en besmetting van de magnetronoven;
 • Op het draaiende element, doe een papieren handdoek en plaats de wortels waar de bladeren waren, naar beneden;
 • Nu gaan we uitzoeken hoeveel tijd we moeten koken - op maximaal vermogen moet je 5-10 minuten spenderen. Het hangt allemaal af van de grootte van de groente. Controleer de gereedheid opnieuw door te prikken.

Hoe bieten in een multivar te bakken?

Deze wondertechniek vereenvoudigt het proces enorm. Het volstaat om producten in te voegen en een modus te selecteren, waarna de multivarker alles zelf doet. Bereid wortelgroenten in een kom en selecteer in de multivark-modus "bakken". Laat een uur koken. Controleer na het geluidssignaal de gereedheid en ga zo nodig door met bakken.

Hoe te koken in de hoes om te bakken?

We koken lekker en nuttig: we leren bieten bakken

Om gebakken bieten in folie te maken, moet je tijd besteden aan het inpakken van wortels, zodat je een eenvoudiger optie kunt gebruiken en de hoes kunt pakken waarin veel huisvrouwen de kip koken. Bereide groenten in een zak doen voor het bakken en het einde fixeren. Zet het in een pan en stuur het naar een voorverwarmde oven tot 180 graden.

Kooktijd - 60-90 minuten. Als je na het verstrijken van de tijdsperiode het hebt begrepen en beseft dat de groenten nog steeds rauw zijn, leg ze dan een paar minuten in de oven zonder het pakket.

Hoe een groente bakken in een gietijzeren koekenpan?

Een andere optie om wortels in de oven te koken. Neem een ​​diepe braadpan en bedek deze met folie. Doe de gewassen en gedroogde groenten daar. Bedek de braadpan met een andere folie en borg de randen.

Leg het in een bakplaat en giet wat water om te verbranden. Bak in een oven, verwarmd tot 180 graden, gedurende een uur. Controleer na het verstrijken van de tijd of de groenten onbewerkt zijn en laat het dan 30 minuten rusten. voor te bereiden.

Rode biet koken in plakjes

Als u niet hele wortels kookt, wordt de duur van de warmtebehandeling aanzienlijk verkort en dankzij het gebruik van verschillende kruiden is de groente erg smakelijk en aromatisch.

Bereid dergelijke ingrediënten voor het koken: 6 kleine wortels, 4 rode uien, 2 el. lepel balsamico azijn, bruine suiker en olijfolie, en een half-sinaasappel, 1 el. een eetlepel tijm, peterselie, zout en peper.

Stadia van voorbereiding:

We koken lekker en nuttig: we leren bieten bakken
 • Bieten worden gewassen, schoongemaakt en in 4 delen gesneden. Meng in een aparte container het sap van een sinaasappel, schil, azijn, suiker, olie, tijm en peper. Meng alles grondig;
 • Gepelde uien, in ringen gesneden en samen met de bieten alles naar de marinade sturen;
 • We koken in folie, waaruit we een envelop moeten maken. Doe er de groenten in en een beetje marinade. Envelop moet goed gesloten zijn, zodat hij niet giet;
 • In een voorverwarmde oven tot 180 graden, kook gedurende een uur. Je kunt serveren met gehakte kruiden en vergeet niet om zout naar smaak toe te voegen.

Recepten met gebakken bieten

Nuttige wortelgewassen kunnen worden gebruikt om verschillende gerechten te bereiden, bijvoorbeeld voor salades, snacks, voorgerechten, enz. Laten we enkele eenvoudige en toegankelijke recepten bekijken.

Salade van gebakken bieten

Het originele gerecht, dat het waard is om in het menu van vele restaurants te staan. Het is snel en gemakkelijk voorbereid, wat betekent dat iedereen het zal aankunnen. Het aantal ingrediënten wordt berekend op 2 porties.

Bereid voor dit recept dergelijke producten voor: 5 kleine wortels, 2 sinaasappels, 1 kropsla, een halve rode ui, peterselie, 5 el. lepels olijven, 3 el. eetlepels olijfolie, 1,5 eetl. lepels rode wijnazijn en zout en peper.

Stapsgewijze instructies:

We koken lekker en nuttig: we leren bieten bakken
 • Wortelgewassen moeten worden gebakken in een van de bovenstaande opties. Koel ze vervolgens af en snijd ze in stukken van gemiddelde grootte;
 • Van sinaasappelen maken filets, dat wil zeggen snijd plakjes zonder films. Snijd de peterselie grof en snijd de uien in halve ringen;
 • Slaat je handen op kleine stukjes en doe ze in een kom. Leg ze op bieten, in plakjes gesneden in de helft olijven en andere ingrediënten. Voeg zout en peper toe en kruid met olie en azijn.

Creme soep

Nog een eenvoudig recept voor een gezond gerecht, dat dankzij zijn zoete smaak zowel volwassenen als kinderen aanspreekt. Deze soep kan tijdens het vasten worden gegeten en deze ook in het dieetmenu opnemen.

Voor dit recept moet u dergelijke producten bereiden: 3 bieten, uien, aardappelen, een kleine knolselderij, bouillon, een paar teentjes knoflook, een takje tijm, olie, zout en peper.

Stapsgewijze instructies:

We koken lekker en nuttig: we leren bieten bakken
 • Bak wortelgroenten op wat voor manier dan ook. Schil de uien en aardappelen, en snijd ze in een grote kubus. Selderij haksel stro;
 • Neem een ​​steelpan met een dikke bodem en bak de uien en bleekselderij op de olie gedurende 5 minuten. Leg er dan aardappelen bij en bak nog 4 minuten;
 • Voeg de bouillon in hoeveelheid toe, zodat deze de groenten slechts een klein beetje bedekt. Zet tijm daar. Op hoog vuur aan de kook brengen en vervolgens het vuur verminderen en 20 minuten laten koken;
 • Tijm wordt verwijderd en vervolgens zout en peper. In een steelpan naar andere ingrediënten, leg de biet en hak de blender tot een gladde massa. Als de consistentie te dik is, voeg dan meer bouillon toe.

Nu weet je hoe makkelijk het is om bieten in de oven te bakken en welke gerechten je er mee kunt koken. Gebruik een gezonde wortel in je favoriete gerechten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

14 − 5 =