Zelf een heerlijke smillet koken: recepten en tips | pangudownloads.com
Lekker koken

Zelf een heerlijke smillet koken: recepten en tips

Een product zoals smalets is in vrijwel elke keuken te vinden. Het is een vet dat is verbrand van spek bij zeer langzaam vuur. Voor de bereiding van dit culinaire product is de meest gebruikte een intramusculair vet van reuzel of binnenvet dat niet geschikt is voor andere doeleinden. Bovendien wordt dit culinaire product vaak gemaakt van ganzen- of eendenvet.

Omdat het een traditioneel product is van de dorpskeuken van veel landen, is er veel vraag naar en neemt het deel aan de bereiding van een groot aantal gerechten. Dus, in Duitsland wordt het schmalz genoemd, in Polen - smalche (smalec), inOekraïne - smalets, maar de betekenis van dit woord in alle talen is hetzelfde - smelten, verhitten.

Smalets in koken - wat is het?

Zelf een heerlijke smillet koken: recepten en tips

Dit heerlijke en natuurlijke product wordt veel gebruikt in het koken in de Europese landen en de voormalige USSR voor het bereiden van verschillende gerechten, het wordt gebruikt als een snack, gemengd met kruiden en knoflook.

Het is gefrituurd verschillende producten: pannenkoeken, aardappelen, eieren en omeletten, met succes vervangen door eventuele plantaardige oliën. Daarnaast kunnen smalets worden gebruikt als vulling voor diverse boekweit, parel, tarwe of gerst.

Op basis van dit product worden zelfs heerlijke en zeer verrukkelijke gebakjes bereid. Er zijn veel recepten voor het bereiden van bladerdeeg, gistpastei, muffins en brood, wat de familie zeker zal bevallen.

Voorbereiding van de voorraadkast

Er is geen bijzonder geheim over hoe het huis wordt voorbereid door een smale. Er zijn veel manieren om het thuis voor te bereiden en de huisvrouwen die dit culinaire product actief in hun keuken gebruiken, hebben noodzakelijkerwijs hun eigen recept.

Om melkwitte geurige smaltz te bereiden voor het verder bakken van andere producten erop, moet je een goed, schoon vet kopen zonder vleesinsluitingen. Voor het opnieuw verwarmen moeten de grondstoffen grondig worden gewassen, worden ontdaan van verschillende verontreinigingen en bloedresten, in een container worden geplaatst en gedurende 12-14 uur koud gezouten water worden gegoten.

Tegelijkertijd moet om de 3 uur het water worden ververst.Daardoor wordt het product na een lange inweek perfect schoongemaakt en wordt voorkomen dat er een onaangename geur ontstaat na het opnieuw smelten van de salade.

Laat het vet na het weken even drogen, snijd het in kleine blokjes van dezelfde grootte en plaats het in een bak met een dikke bodem. Voor deze doeleinden is een gietijzeren matras of een pan zeer geschikt.

Zelf een heerlijke smillet koken: recepten en tips

Melting vet moet worden gedaan op een zeer laag vuur, terwijl het vermijden van de verzengende en plakken reuzel, of de smaak van het product zal worden geruïneerd, en de kleur vuil zheltym.Vytoplenny vet hete bijna transparant te zijn, en na uitharding - zuiver wit.

Het eindprodukt nog in de vorm van warmte wordt gefiltreerd door verschillende lagen van gaas om te voorkomen dat vaste stoffen die in de reuzel deeltjes niet gesmolten en in glazen potten of keramische potten gegoten.

We bereiden een sandwichmassa

Van de gesmolten reuzel, kunt u een zeer smakelijke sandwichmassa koken, die zelfs kinderen graag eten. Om de smaltza volgens dit recept te bereiden, moet je een goed schoon vet zonder aderen kopen.

Vet wordt in een koekenpan op een laag vuur verhit tot droge pompoenen zijn verkregen. Voeg dan in het gesmolten vet in blokjes gesneden appels, marjolein, uien, zout en peper naar smaak toe. Verwarm het mengsel gedurende nog eens 10-15 minuten op laag vuur, koel af tot 40-45 graden en filtreer door meerdere lagen gaas, giet het in glazen potten en bewaar het in de koelkast gedurende maximaal 6 maanden.

Als u wilt sdelatdoma eigen handen niet alleen lekker reuzel sandwich, maar ook om het te versieren een beetje, kunt u na het uitpersen voeg de fijngehakte dille en warm voor 5 minuten op laag vuur, dan giet het in een opslagtank.

Bereiding van de smalt volgens het Oekraïense recept impliceert toevoeging van gefrituurd vet samen met dille.

Wat is meer goed of slecht?

Het debat over hoe nuttig dierlijke vetten zijn voor het menselijk lichaam, neemt nooit af en bepaalt betrouwbaar wat meer van het nuttigen van smaltza-uitkering of -schade tot nog toe niemand heeft gekend.

Tijdens hersmelten verliezen bepaalde nutriënten, zodat vergelijken voorstander van het gebruik van vet en reuzel het zou fundamenteel verkeerd zijn. Echter, zelfs na de warmtebehandeling in het gesmolten vet veel vitamine B4, een positief effect op het metabolisme van vetten en eiwitten van het lichaam voorkomt sclerose en verbeteren van hartfunctie.

Zelf een heerlijke smillet koken: recepten en tips

Er zit ook vitamine E in het smalt, versterkt de wanden van de haarvaten, voorkomt de vorming van bloedstolsels, verbetert de bloedstolling en bevordert de weefselregeneratie. Daarom is er nog steeds een voordeel van het gebruik van dit product.

Praten over welke schade kan worden veroorzaakt door het gebruik van smaltz, het eerste wat te vermelden is de hoge calorische waarde. Het is 902 kcal voor elke 100 g product.

Gebruikt in grote hoeveelheden smalets slecht verteerbaar en aanzienlijk vertraagt ​​het proces van de spijsvertering. Daarom is het gebruik ervan uiterst nauwkeurig en gebalanceerd. Mensen die gevoelig zijn voor gewichtstoename en problemen hebben met de lever.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

46 − = 37