Јоггинг од пушења | pangudownloads.com
Лепота и здравље

Јоггинг од пушења

Одбијање цигарета је важно питање, али није лако. И оно што је најинтересантније, престанак пушења помаже умерено вежбање, а посебно трчање. Овом приликом појавила су се два потпуно супротна мишљења, с којима ћемо се свима упознати у овом чланку.

Експерименти научника из Аустралије

Јоггинг од пушења

Запослени на Аустралијском универзитету провели су забавни експеримент. Нападали су пушаче да истовремено трче и користе никотинске закрпе.

Као резултат тога, постало је много лакше за одвајање дувана, што није случај са онима који желе да се одрекну никотина, који су једноставно користили супституциону терапију.

Како трчање вам помаже да престанете са пушењем?

Физичке вежбе ове врсте свеобухватно подржавају тело, чији власник жели да одустане од дувана.

Следећи процеси почињу да се јављају у телу:

  • Напуштање никотина позитивно утиче на брзу опоравак срчаног удара након трчања. Испоставља се да спорт чини рад мишића ефикаснијим;
  • Трчање, почело након пушења или током ње, помаже очистити тело отрова и токсина који носе са собом чак и најквалитетније и скупе цигарете;
  • Престанак пушења је огроман стрес, уз помоћ редовних спортских активности. Депресија је страшан непријатељ који може смањити све напоре на “бр“. Трчање помаже да се одвуче, дефинише нове животне циљеве и положаје;
  • Редовни тренинзи не остављају слободно вријеме за пушење и дима од досаде или за компанију;
  • После дугог периода интензивног пушења, особа која жели да се одрекне таквог предосећања почиње да се пребацује на храну и слаткише, испуњавајући их временом који је ослобођен. Таква тактика је директан начин повећања телесне тежине, што помаже у борби са трчањем.

Како започети студирање, а шта треба запамтити?

У почетку је препоручљиво да се консултујете са својим лекаром, он ће вам саветовати да превазиђете те удаљености до којих “је у стању“Ваше тело. У сваком случају, у почетку је вредно трчања у спору, постепено повећавајући интензитет и трајање обуке.

Јоггинг од пушења

У идеалном случају, након што одустанете од цигарета, потребно је да започнете најмање 30 минута, или споро, неколико пута недељно. Ако ово превише отежава ваше срце или респираторни систем, можете урадити два приступа дневно, сваки по 10-15 минута.

Вриједно је запамтити да је утицај никотина на људско тело заиста огроман. На пример, снага и флексибилност мишића се губи, срце и крвни судови су оштећени, дисање је тешко. Због тога будите спремни на чињеницу да ћете у процесу првог тренинга и након тога бити превладали са кратким дахом.

Таква препрека може приморати вас да напустите целу идеју и покажете да борба за здрав начин живота превазилази вашу способност. У овој ситуацији, неопходно је подсјетити на дугороцне предности које це са собом довести потпуно одбацивање цигарета.

Негативни аспекти комбиновања спортова и пушења

Постоји одређена категорија стручњака који тврде да није све тако ружичасто, ау телу “пушач спортиста“Покушавајући да обустави своју зависност, одвијају се потпуно различити, негативни, па чак и опасни процеси.

Дакле, реакције тела на такву комбинацију као “спорт и пушење”:

Јоггинг од пушења
  • Никотински дим носи супстанце које продиру у плућа, тровајући цео систем дисања. Ако је пушач одлучио да очисти своју савест, а истовремено да се бави спортом, онда се оптерећење на овом систему повећава неколико пута, изазивајући не само краткотрајност, већ и значајно смањење издржљивости. Особа која се бави трчањем, бициклом или скијањем често мора прекинути тренинг, покушавајући да ухвати његов дах;
  • Трчање и периодично пушење су некомпатибилне из једноставног разлога што никотин узрокује пловидбе да се сужавају, чиме се срце бије са већом учесталошћу. Спортске активности повећавају притисак на судове и срчани мишићи повећавају ризик од појављивања одговарајућих патологија и смањују издржљивост организма у целини;
  • Спорт је веома добар, али не у процесу одбацивања чињенице о пушењу. Сол је да тело неког искусног пушача доживљава негативну метаморфозу, од којих се неке манифестују у погоршавању процеса циркулације крви и исхране свих телесних ткива, а мишићи нису изузетак. Добијају најмању количину кисеоника, витамина и протеина који промовишу раст и опоравак након оптерећења аеробног и струјног типа. Испоставља се да мишићи особе која пуши показује веома ниске стопе продуктивности и опоравка, чешће се подвргавају истезању и регенерирају се веома дуго;
  • Нервни систем вентилатора никотина такође добија сопствену дозу тровања никотином. Резултат њеног утицаја је несаница, смањена концентрација и пажња, поремећена координација и вртоглавица. Све ово спречава пуноправни спортови док се не дође до потпуног одбијања цигарете.

Хајде да сумирамо: као што видите, мишљења су потпуно различита. Али, ако одете дубље у ову тему, можете схватити да је трчање одлична замјена за пушење. То је само учинити након што вам дуван потпуно напусти живот, а тијело ће се мало опоравити након преноса напада никотина.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

25 + = 27