Да ли је могуће самостално развити свој глас, и како се то може учинити без присуства часовима?

Наравно, они који желе научити како пјевати за професионалне перформансе музичких композиција, требају посветити овоме цијели њихов живот. У процесу креативне активности певачи стално унапређују своје вештине, тако да стил перформанси може мало да се разликује током живота.

Да ли је могуће самостално развити свој глас, и како се то може учинити без присуства часовима?

У већини случајева, они који желе да развију глас се снимају у разним музичким студијама за вокалне лекције. Ту професионални наставници ће ценити слух, боју и друге податке које свака особа има од рођења, а узимајући у обзир индивидуалне карактеристике ученика, одабрати ће одговарајући скуп ефикасних вежби за њега.

Истовремено, нису сви људи спремни да наступају у јавности и желе да бирају музику као главну сферу своје активности.


У неким случајевима мушкарци и жене једноставно желе да певају лепо за себе или своје најмилије. У овој ситуацији, једноставне вјежбе које можете учинити код куће често колико можете себи приуштити ће вам помоћи.

Да ли је могуће развити глас ако није првобитно доступан?

Многи људи одбијају да певају само зато што су сигурни да немају музички таленат. О овим девојкама и младим људима често говоре “Долази медвед у уху”, што значи да по природи потпуно недостају вокал и слушање.

Заправо, како би постали познати извођач и прикупили огромне концертне дворане, апсолутно није неопходно имати предиван глас од самог почетка. Овај квалитет се може развити кроз бројне и дугачке обуке. Штавише, ово се односи на оне људе који желе само да певају у друштву рођака и рођака. Да би научили како да певају, професионално и аматерско, довољно је само редовно вежбати, а не имати изврсне податке од природе.

  Дарсонвализација у козметологији: индикације како се поступак врши

како сами развити леп глас?

  1. Да самостално развије глас за певање, довољно је редовно изводити сљедеће вежбе:
Да ли је могуће самостално развити свој глас, и како се то може учинити без присуства часовима?
  • Стојте испред великог огледала, дубоко удахните, а затим издахните један звук из следећег редоследа: “И”, “е”, “а”, “о”, “и”. Свака од њих мора бити изречена што је могуће дузе, док се њихова промена на местима строго не препоручује.
  • Прва вјежба – изговор звука “И” побољшава циркулацију крви. Овај звук носи највећу фреквенцију, а ако радите све у реду, онда током вјежбе можете осјетити благу вибрацију коже, стављајући длан на главу. Све ово указује на то да ваши крвни судови почну снабдевати кисеоником много брже, захваљујући којима је у току развој вокалних жица.
  • Следећи звук, “Е” активира врат и грло. Такође можете осетити својом руком, стављајући га под браду. “А” заузврат, корисно утиче на груди и дијафрагму. Тачан изговор звука “О” нормализује рад срчаног мишића и омогућава му да се ефикасније бори са својим функцијама. Коначно, “У” има позитиван ефекат на доњи абдомен.
    Дакле, корак по корак, спустите се по торзу, присиљавајући све органе и системе да учествују у развоју ваших вокалних жица.
  • Сваки од горе наведених самогласника мора бити изговорен један за другим, понављајући их три пута. Будите пажљиви са звуком “И”, ако имате иницијално ниски глас, онда можете погоршати ситуацију и почети да причате и певате грубим басом. Власници изражених и високих гласова требају, напротив, колико је могуће често извести ову вјежбу, како би добили прекрасан дубоки тимбре.

2. Након завршетка овог комплекса, морате користити подручје горњег абдомена. Да бисте то урадили, затворите усне и кажите 3 пута звук “М”. Прво морате то учинити што је могуће могуће тихо, онда – мало гласније, и коначно, што је гласније колико можете. Када урадите последњи задатак, морате осетити снажну напетост од вокалних каблова.

  Ослободимо се урезаних длака помоћу доступних метода

3. За развој, неопходно је постићи савршен изговор свих речи. Најчешћа потешкоћа у овом питању је звук “П”. Следећа вежба ће вам омогућити не само да ставите овај сложени звук, већ ћете такође дати свој глас опипљивој снази и снажности. Прво подигните врх језика на горње небо иза зуба и зуриш као трактор. Ово се ради како би се језик опустио што је више могуће.

После тога, емоционално и са изразом, реците следећи низ речи, наглашавајући звук “п”:

  • улога, ритам, рубље, прстен, волан, пиринач;
  • кувар, сир, тепих, ограда, роба;
  • лила, трава, мраз, крило.

Како развити не само глас, него и слушати?

Да тренирају у гомилу глас и слушања, вежбајте у вагу.

Да ли је могуће самостално развити свој глас, и како се то може учинити без присуства часовима?

Да би постигао прекрасно и импресивно пјевање, ово је веома важно. Почните са три белешке – “Пре, ре, ми”. Неколико пута, пјевајте их по скали, а затим доле. Затим додајте једну напомену док не достигнете пуну величину осам узастопних напомена – “Пре, ре, ми, фа, сол, ла, си, пре”.

Мало касније, када савладате основну вагу, алтернативне напомене по принципу – кроз један, а затим кроз један, на пример, овако: “Пре, ми, соли, си, пре, ла, фа, ре”.

Након неког времена можете покушати да певате на следећи начин: “Пре, ми, ре, фа, ми, соли, фа, ла, сол, си, ла, пре, си, ре, пре”.

Такође је веома корисно за развој говора и слуха да певају на различите начине реч “Меов”, јер користи све главне самогласнике руског језика – “И”, “а” и “и”. Покушајте да прочитате ову реч што је могуће полако да бисте осетили где тачно сваки звучни сигнал одоли – у груди, у носу, у уста и тако даље.

  Шта је коларијум: карактеристике употребе и позитивне особине

Не дигните границу. Упркос чињеници да морате развити читав спектар звукова за које сте способни, врло често прекомерна напетост без одговарајуће припреме доводи до чињенице да су вокални каблови сломљени и то је врло опасно за даљи развој у цјелини. Из истог разлога, никада не радите ако имате млазни нос и друге манифестације прехладе. Одложите вокалну теретану до потпуног опоравка, јер то ће вероватно довести до грешке гласа.

Ако неко почне да се смеје у вашем хобију, само игноришите и не приписујте значај његовим речима. Најважнија ствар у постизању било ког циља је самопоуздање, тако да вас не смеју избјећи избјегнути пут


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector