Ефикасно млевење ожиљака и ожиљака: како се брзо и лако ослободити ружних стаза? | pangudownloads.com
Лепота и здравље

Ефикасно млевење ожиљака и ожиљака: како се брзо и лако ослободити ружних стаза?

Појав ружних ожиљака на тијелу и лицу може бити повезан са различитим факторима. Од појављивања таквих козметичких дефеката није осигурана од стране било ког лица, без обзира на пол, старост и друштвени статус.

Ефикасно млевење ожиљака и ожиљака: како се брзо и лако ослободити ружних стаза?

Иако су понекад ожиљци скоро невидљиви, у већини случајева они дају носиоцу знатне нелагодности и често изазивају развој психолошких комплекса.

Због тога желите што више брисати ожиљке и ожиљке.

Ово се може урадити на различите начине, али најзначајнији резултат може се постићи млевењем коже.


Овај поступак у огромној већини случајева се обавља у козметичкој клиници, међутим, постоје неке могућности да то урадите код куће.

Узроци ожиљака на лицу и тијелу

Ожиљци се појављују на људском тијелу као резултат замјене кожних ткива са везивним ткивом, што је увијек посљедица негативних ефеката различитих спољних фактора. Најчешће такви недостаци су откривени након зарастања повреда и механичких оштећења - рипс, сузе и других лезија топлотна коже - опекотина и промрзлина, као резултат пренесеног дерматолошким и других болести.

Лице и тело младих жена често су прекривене ружним малим и великим ожиљцима, званим постацне. Ово је једна од последица акни, која је врло често праћена прелазном добом, током трудноће и другим животним циклусима прелепих жена.

Вреди напоменути да ране на кожи увек не остављају гадне ожиљке. У случају да је оштећење утицало само на горњи слој људске коже, епидермис, након лечења, неће бити трага. Ако траума или нежељени ефекат неког спољног фактора, на примјер, превисока температура директно утиче на дермис, потребно је озбиљно лијечење како би се ослободили ожиљака, од којих је један од елемената освјетљење коже.

Које су ожиљке ожиљака и ожиљака?

Ефикасно млевење ожиљака и ожиљака: како се брзо и лако ослободити ружних стаза?

Брушење коже из ожиљака у потпуности не уклања ове ружне козметичке недостатке, већ их чини много лакшим, због чега постају готово невидљиви.

Постоји много начина за спровођење ове процедуре, али у највећем броју случајева, данас се користи ласерско обнављање ожиљака на лицу и тијелу, што омогућава брзо и безболно постизање одличних резултата.


Овај метод лечења врши се искључиво у условима козметичке клинике. Током обнављања ласера, лекар пажљиво управља ласером на проблематичном делу коже, радећи кроз слој после слоја, због чега се већина ћелија постојећих ожиљака уклања.

Ласерско обнављање ожиљака на лицу и телу не само да чини козметичке недостатке практично невидљивим, већ такође доприноси повећању брзине регенерације ћелија и синтезе колагена. Захваљујући томе, тијело се значајно побољшава, промјене првог доба нестају, а изглед пацијента постаје много атрактивнији.

Посебно популаран код жена је ласерско обнављање ожиљка након царског реза. Многи фер породице који су морали да издрже ову тешку операцију, у будућности оклевају да се склоне на плажи и демонстрирају голем стомак. Да би се ослободио овог комплекса, олов који је оставио на тијелу жене након хируршке процедуре може се уклонити ласером потпуно бескрвно и безболно.

Предности ласерског наношења ожиљака

Ласерско обнављање коже има много предности у односу на друге методе уклањања ожиљака, нарочито:

 • у салама добре козметологије користе се висококвалитетни препарати који омогућавају регулисање степена изложености кожи на кожи, зависно од погођеног подручја. На тај начин, ласерско наношење ожиљака на руци или на лице вршиће се различитим млазницама, тако да претјерано осјетљива кожа неће трпјети;
 • у сваком случају постигнут је примјетан резултат, без обзира на околности и рок ограничења ожиљака;
 • Кожа на месту повређивања није повређена још више;
 • поступак не захтева хоспитализацију и посебну бригу за третирани сајт након његовог завршетка;
 • ласерско полирање не узрокује бол и нелагодност, што не захтева употребу анестезије;
 • Ожиљци који су нестали са коже након завршетка поступка неће се поново појављивати.

Контраиндикације на уклањање ожиљака ласером

Ласерско обнављање, као и све друге методе уклањања ожиљака, има низ контраиндикација, и то:

Ефикасно млевење ожиљака и ожиљака: како се брзо и лако ослободити ружних стаза?
 • разне болести имуног система;
 • нервни и ментални поремећаји;
 • дерматолошке болести, кожне инфекције, малигне неоплазме;
 • акутни облик херпеса;
 • епилепсија;
 • Варикозне вене, нарочито ако је овај проблем присутан у непосредној близини терапије;
 • дијабетес мелитус и други поремећаји штитне жлезде;
 • трудноће и дојење;
 • алергија на ултраљубичасту и прекомерну злоупотребу природног или вештачког тена;
 • дубок пилинг мање од 3 недеље пре процедуре.

Друге методе уклањања ожиљака

У условима здравствене установе, могу се примијенити и други начини отклањања оваквих недостатака, на примјер:

Ефикасно млевење ожиљака и ожиљака: како се брзо и лако ослободити ружних стаза?
 • исцрпљивање ткива хируршким методом;
 • пластика локалних ткива;
 • Проширена пластика;
 • комбиновани дермални пластични графтови.

Све су сложене интервенције у људском тијелу, тако да се користе само у екстремним случајевима. Метода криодеструкције се такође користи, али то не функционише увек добро, а уз њу биће потребно постићи резултат дуго времена.

На крају, могуће је брушење ожиљака и ожиљака коже и код куће. Заправо, то је механичко пилинг. У овом случају користе се различите креме и маске који имају пилинг карактеристике. Да би се постигао очигледан резултат уз њихову помоћ, могуће је само када се дефект појавио пре не тако давно, а са оштећењима нису утицали дубоки слојеви дермис.

У сваком случају, пре употребе било ког метода, консултујте се са својим лекаром како бисте избегли оштећење тела и још више погоршали ситуацију.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

8 + 1 =