Калцијум за зубе: како надокнадити продавнице елемента у телу? | pangudownloads.com
Лепота и здравље

Калцијум за зубе: како надокнадити продавнице елемента у телу?

Флуорид и калцијум су основни микроелементи за зубе, осигуравајући њихову снагу, лепоту и здравље. Обје супстанце су неопходне за јачање чврсте структуре зуба током њиховог раста, као и константно обнављање емајла након резања. Због тога деца једу сису на пратњу предавања о значају калцијума у ​​растућем тијелу.

Допуњавамо брзину калцијума рационализацијом исхране

Калцијум за зубе: како надокнадити продавнице елемента у телу?

Недостатак калцијума у ​​детињству доводи до слабљења емајла: постаје танак и изузетно осетљив на киселост. Истовремено, ризик од каријеса је значајно повећан. Уз недостатак флуора, ова болест брзо напредује и развија се у пулпитис.

То се дешава већ у “Тендер аге” То захтијева уклањање зуба на позадини уништења њеног корена. Наравно, ово није једини позитиван ефекат калцијума на растуће тијело, али ипак, у здрављу зуба, игра основну улогу.

Да би се одржала оптимална здравље зуба и да им пружи ефикасне превенције каријеса, довољно велики број људи да се придржавају хигијенских стандарда за оралну негу и прање зуба од калцијум-флуорида или реминерализинг пастама за зубе. Деца треба да ограниче потрошњу слатке, нарочито ако злостављање постане очигледно својим родитељима. Важно је да одрасли и деца редовно посјећују зубара – најмање 2 пута годишње.

Чини се да се као резултат професионалног чишћења усне шупљине, на неким зубима откривају узрочне каријесне шупљине, које треба санирати. Ни сам пацијент нити зубар неће моћи да идентификују присуство каријеса почетне фазе са густом плакетом. Због тога се чишћење сматра важном превентивном мером.

Калцијум за зубе: како надокнадити продавнице елемента у телу?

Калцијум је потребан од нашег тела стално.

Заједно са витамином Д, добро се апсорбује и “Пробуди се” корисни ефекти других виталних витамина и минерала. Калцијум за зубе се може узимати у таблете, али је много лакше и корисније рационализовати вашу исхрану и укључити у њега хранљиве изворе обогаћене овим вредним елементом. Здрава исхрана је гаранција доброг здравља цијелог организма, и то није тајна за било кога од нас. Али, када говоримо о оптимизацији менија, скоро увек заборављамо да храна треба да има благотворно дејство на зубе.

Потреба за калцијумом се повећава са временом, након што сте досегли своје сексуално зрело доба. Једноставно речено, растућа деца и старци имају приближно исту потражњу за овом супстанцом. А ако је прво неопходно за правилан пораст скелета, другом је потребно, као у садашњости “Подршка” за своје крхке кости, који су дуго били подложни деструктивним ефектима остеопорозе.

Колико нам треба калцијум и где да га узмемо?

Калцијум за зубе: како надокнадити продавнице елемента у телу?

Просјечна одрасла особа која живи у еколошки повољним (бар релативно) условима, треба 500 мг калцијума дневно. Млади мушкарци и девојчице пубертетске доби морају конзумирати 1200-1300 мг калцијума дневно. Приближно исти праг треба одржавати за све људе до 24 године живота.

Жене током трудноће и активне дозе требају 1400-1500 мг калцијума дневно. Сличан број елемената мора се водити код жена током постменопаузалног периода или преурањене менопаузе.

Жене током ових периода живота узимају посебне препарате калцијума за кости и зубе.

Резерва калцијума за зубе може се надокнадити, ослањајући се на следеће изворе хране:

 1. Производи од млека и киселог млека – природни јогурт, сир, сир;
 2. Јаја (пилетина и препелица) – садрже довољно количине витамина Д, што омогућава лако апсорпцију калцијума;
 3. Риба и морски плодови (шкампи, дагње, лигње) – садрже флуорид и фосфор.

Поред тога, препоручујемо да укључите у менију свеже тешке воће и поврће (јабуке, шаргарепе, купус, итд) – они доприносе интензитету жвакање подстиче проток пљувачке и обављање механичког санације усне шупљине.

Такође је важно јести свеже и зелено лишће поврће – њихови сокови имају антисептичне и благе бактерицидне особине. Црни и зелени чај садрже флуорид, који апсорбује флуорид и јача дентин. Наравно, причамо само о природним напитцима, а не о пакираном сурогату.

Реминерализација зубног емајла уз помоћ физиотерапијских процедура

Калцијум за зубе: како надокнадити продавнице елемента у телу?

Поступак електрофорезе са калцијум глуконатом на зубима је најтраженији у савременој терапеутској и естетској стоматологији. “Спуттеринг” емајл, како га зову пацијенти, се јавља у амбулантном окружењу стоматолошке ординације уз употребу посебне опреме и препарата.

Електрофореза са калцијум глуконатом потпуно враћа емајл, компактира и засићује површину зуба са важним храњивим материјама. Процедура физиотерапије је потпуно безболна и удобна.

Позната је по њеној безбедности: у поступку доктора користи само штедљиве хемикалије које не утичу на укупно здравље.

Стручна реминерализација може бити потребна и за превентивне и терапеутске разлоге, када је емајл већ мршав и дјелимично оштећен. Неки пацијенти окрећу се и уопште из естетских разлога: зуби након што постану густе и више беле, сијају, као након полирања.

Индикације за примјену технологије су обимне:

Калцијум за зубе: како надокнадити продавнице елемента у телу?
 • Општа слабост и “Ерасабилити” емајл, рекурентни каријес, брз напредак пулпитису;
 • Формирање густе плоче;
 • Преосетљивост и крварење десни;
 • Рестаурација после ортодонтских процедура (носити кочнице и капе за изједначавање оклузије);
 • Консолидација резултата општих санитарних усана (пуни комплексни третман свих зуба).

За реминерализацију треба редовно лечити и започети терапију оптимално од детињства.

Гелови и решења за топикалну примену

Неки стоматолози саветују своје клијенте да ојачају зубну емајлу уз локалну подршку. Посебно популаран међу њима био је течни гел са високом концентрацијом калцијума. Он пружа свеобухватни терапеутски ефекат, а механизам његове акције је усмјерен на превенцију и лијечење постојећих патологија.

Гел за зубе под називом “Течни калцијум” познат је по следећим резултатима:

Калцијум за зубе: како надокнадити продавнице елемента у телу?
 • Одлично органско бељење и полирање површине емајла;
 • Супресија преосетљивости нервних завршетака зуба;
 • Елиминација густе плоче и камена;
 • Пуњење микрокаута у емајл;
 • Поуздана заштита од каријеса.

Пре употребе било какве лекове лекове, без обзира да ли обогаћене производи или локалне гелове за подршку не заборавите да се консултује са својим лекаром или гледам!

Узмите у обзир – само-лијечење је у скоро свим случајевима погубно, и скоро увек води до најочекиваних и непредвидивих посљедица. Нека ваш осмех сија са здрављем!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 6 = 1

Adblock
detector