Који је праг болова? Како знате свој ниво осетљивости на бол? | pangudownloads.com
Лепота и здравље

Који је праг болова? Како знате свој ниво осетљивости на бол?

Сви људи имају различита осећања због болова: неки лако толеришу било какву манипулацију, а за друге, рутинска вакцинација је озбиљан тест. Зашто се ово дешава? То је зато што свака особа има праг болова.

Који је праг болова? Како знате свој ниво осетљивости на бол?

Научници су доказали да зависи од индивидуалне способности да пренесе непријатне сензације, које се формирају на генетичком нивоу.

Ниски и високи болни прагови зависе од природе.

Овај индикатор није мање важан од висине, тежине, врсте крви, па је важно добити максималне информације о овој особини свог организма и знати како повећати праг болова.

Која је мера бола?

Можда у нашим вриштима и агонијама? Или у броју нервних ћелија које су умрле на врхунцу болова? Можете сазнати праг болова користећи посебан уређај – алгазиметар. Принцип његовог деловања је то: постепено повећава снагу електричне струје, одређује однос притиска, загрева одређене површине коже. Уређај решава одговор тела на стимулише и одређује праг осетљивости на бол.

Да би разумели како да знате гранични праг за болешћу, потребно је схватити да је природа подијелила све људе на 4 ноцицептичне врсте:

Који је праг болова? Како знате свој ниво осетљивости на бол?
  • Ниски праг и толеранциони интервал. Људи који су овакве врсте категорички су супротстављени свим непријатним осећањима и физичким патњама. Ово се односи не само на дјевојчице, већ и на мушкарце. Они су веома осетљиви на било који бол и не могу да га толеришу. Такве природе су склоне меланхолији, воле самоту. Скептични су од свих позива да се повуку заједно пре било које процедуре, јер је немогуће расправљати са природом. Све манипулације треба изводити под анестезијом, тако да нема болног шока;
  • Низак праг и велики толеранциони интервал. Човек ове врсте је такође тешко носити бол, али има храбрости да се труди. Такви људи могу да подрже друге, доживљавају своју патњу и осећају пуну бића. Биће лакше да издрже непријатна осећања, ако су претходно били морално припремљени. Помозите мало психолошких суптилности: потребно је замислити бол у облику балона и пустити га на небо. Или креирајте другу слику и ментално га обавезујете да пуцате;
  • Који је праг болова? Како знате свој ниво осетљивости на бол?Високи праг и мали толеранциони интервал. У почетку, људи овог типа могу изгледати неосетљиво, али чим се сензације повећавају, брзо реаговање тела одмах следи. Под маском мирности смештене су многе осећања, тако да особа може имати изненадне промене расположења и емоционалне избацивања. Покушајте да се извучете заједно и не дозволите да те искуство извадите из равнотеже. Добар помирујући чај, аналгетичке инфузије биља;
  • Високи праг и велики толеранциони интервал. Људи ове врсте су повезани са истинским војником. Немају апсолутно никакав страх од бола. Посебно изненађујуће је квалитет жена. Али ова равнодушност према физичким патњама није због огромне храбрости и воље, већ слабе осјетљивости на бол. Такви људи су мобилни, активни, самопоуздани и увек теже да буду лидери. Они обожавају да су у центру пажње и да не толеришу усамљеност.

Како повећати праг болова?

Ноцицептори су зоне завршетка нервних ћелија које нису прекривене мембраном.

Налазе се на целом телу:

Који је праг болова? Како знате свој ниво осетљивости на бол?
  • на кожи;
  • мукозне мембране;
  • на унутрашњим органима.

То су врста сензора који анализирају сензације болова. Карактеристике њиховог функционисања, квантитета, степена осетљивости су они фактори који одређују ниво прага болова код мушкараца и жена.

Редовна изложеност овим зонама се формира “Имунитет” на спољне стимулусе.

Да би тјелесни систем против болова дјеловао ефикасно, неопходно је обучити ноцицепторе, на пример, да лежи на тепиху игала, постепено повећавајући вријеме поступка.

Ако вас занима како мало смањити праг болова, морате знати важну нијансу: страх повећава физичку патњу и агресију – тупе. Ако имате неугодну процедуру, радите са својом подсвестом и пронађите свој подстицај, што је Хоће ли “наплатити” потребан вам је прави бес.

Који је праг болова? Како знате свој ниво осетљивости на бол?

Да повећате свој праг толеранције бола, водите здрав животни стил.

Током физичке активности произведе се енкефалини и ендорфини, који су аналгетици. Тело мора бити у довољној количини за примање витамина Б. Редовно се бави респираторном гимнастиком. Такве мере ће помоћи у смањењу нивоа ваше физичке патње.

Ако ваше дијете или вољени уопште не узимају бол, немојте журити да га кривите због мекоће и слабости.

Највероватније је таква реакција тела на физичке стимулације његова генетска карактеристика.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 1

Adblock
detector