Мошус у селективној парфимерији: како се извлачи и како мирише? | pangudownloads.com
Лепота и здравље

Мошус у селективној парфимерији: како се извлачи и како мирише?

Једна од најчешћих компонената парфемских производа је, наравно, мошус. Он је тај који даје духовима огромну дубину, сензуалност и пикантност. Истина, данас овај састојак се не може наћи у свим парфемским производима, бар у чистој форми. Овај тренутак је због високе цене природног мошуса. У исто време у саставу базе и нотама било које композиције, ова супстанца се и даље појављује.

Шта је мошус атрактиван?

Мошус у селективној парфимерији: како се извлачи и како мирише?

У ствари, и даље је могуће упознати само са селективним парфимеријама. Мошусни мошус није само привлачан мирис. Такође је одличан фиксер мириса, односно обезбеђује стабилност овог или оног парфемског производа.

Поред тога, то је најјачи феромон и афродизијак, и за жене и за мушкарце. Арома мошуса природног животињског порекла је изузетно сложена и не може се описати било којим асоцијативним терминима.

Али навикли смо на говор о дубоким дрвеним композицијама "Мошусни", без обзира да ли је компонента присутна у чистој форми.

Прави животињски мошус је специфичан производ природног порекла, који производи посебна жлезда мужјака неких сисара - јелена-мошуса, мускрата, мускока, цивета и десмана. Неки парфимери сада замењују овакве драгоцене производе мошусним бобом. Заправо, ова супстанца у бобру није ништа инфериорнија од супстанце друге шуме "Браћа".

У природи је мошус неопходан за мушког да метил својом територијом, привлачи женама и упозорава на своје границе друге мушкарце. У бобарима и другим воденим птицама ова супстанца служи за подмазивање вуне како би се заштитила од влажења. Да, управо ова просаична супстанца се појављује у вриједним скупим жељама селективног сегмента. Произвођачи парфимерије на тржишту преферирају употребу синтетичког мошуса, јер је по приступачним ценама приступачнији.

Мала "мирисна" историја

Мошус у селективној парфимерији: како се извлачи и како мирише?

Екстракција супстанце не може се назвати хуманом. Због тога, ако сматрате себе екологима или вегетаријанцима, требало би да прескочите читање овог одељка. Раније, да би добили тајну, ловце "Наручени" да добије жлебове јелена-мошуса. И, само замислите - да бисте добили само један килограм супстанце, морали су да убију до четрдесет одраслих. То је довело до чињенице да је животиња класификована као угрожена врста. Оштар пад популације јелена претио је њиховом потпуном нестанку са лица Земље, те је од 1979. године званично забрањен лов на њих.

Али то није зауставило квалификоване парфимерије. Почели су да измишљају начин повратка ноте дубине и топлине до основе својих дрвених композиција. Тако је добијен синтетски, синтетски мошус, који је направљен на бази нитроглицерина. Међутим, његова прича је била краткотрајна - научници су убрзо доказали токсичност супстанце и ликвидирали су се из фабрика.

Узгред, то је ова опција "Активна супстанца" коришћена је у првој оригиналној верзији легендарног парфема «Цханел № 5». Штавише, садржано је у износу једнаком 1/10 укупног састава.

Мошус у селективној парфимерији: како се извлачи и како мирише?

Данас парфимерије користе апсолутно нетоксичне и безопасне замене за природни мошус. Такође, као што смо већ приметили, може се укључити и тзв "Беавер стреам", даман или цивет. Шта мирише на мошус? Ово питање је тешко одговорити недвосмислено. Али знајте да купујете оријенталне дрвене композиције, готово ћете гарантовати исти мошусни укус.

Мошусни мошус мошуса у модерним парфимеријским композицијама није присутан и не може бити - забрањен је лов на животиње.

Ина ~ е, овај прелепи величанствени јелен и даље зиви у {умама Пакистана, Тибета, Индије, Кине и насег родбина Сибира. Одређене врсте мошуса спадају у Међународну црвену књигу. У неким земљама постоји строго дефинисана граница за одузимање ове животиње. Истина, то не негира постојање црног тржишта, где се, између осталог, природна супстанца продаје по фантастичним ценама - око 45.000 америчких долара по килограму.

Црни мошус је један од најскупљих производа, а његова вриједност превазилази чак и трошкове злата! Оно што плаши још више - један мушкарац може добити само неколико грамова тајне. И да би добили килограм супстанце, око 150 јелена се уништава. Теоретски, супстанца се једноставно може извући из жлезда без лишавања животиње животиње. Међутим, у пракси су такве акције изузетно ретке.

Мошус у селективној парфимерији: како се извлачи и како мирише?

Међутим, научници, хемичари и натуралисти не слаћу. И успели су да узму чак и поврће мошус, што није инфериорно од животиње за све његове кључне квалитете! То је једнако топло и фасцинантно, али мање грубо и узбудљиво. Посебна сорта је бијели мошус. Супротно обичним погрешним схватањима, такво име носи не због своје боје. Тако се позива на чистоћу, свежину и безалбност. Парфимерије "Гурмани" упоредите његову арому са мирисом нежне коже бебе.

За разлику од уобичајене мошуске животиње, у којој се користи "Тешко" вечерње композиције, бели мошус намијењен за свеже "Свакодневно" парфем. Аромови створени на његовој основи су дизајнирани за свакодневну употребу Чарапе - радити, на универзитет, кафић, састанак или састанак са пријатељима. Ова супстанца је мање "Хот" и сексуално, али префињенији. Ароме направљене на његовој основи су неутралне, али истовремено елегантно елегантне.

Бели мошус у селективним парфемима

Мошус у селективној парфимерији: како се извлачи и како мирише?

Шта је бијели мошус у парфимерији? Овај производ се користи у многим ницијим (селективним) сегментима ароме. И то је релевантно и за женске и за мушкарце духове. Али у формату Унисек готово се не примењује. Верује се да за мушкарце додаје бруталност и самопоуздање, а за жене - природни шарм, нежност и сензуалност.

Врло често се у саставу арапског нафтног духа појављује напомена супстанце. На Истоку верује се да овај мирис може ускладити интимне односе у браку. Треба напоменути да је овај састојак поврћа, а тиме и они који се искрено брину о очувању живота животиња, брину о сопственом "Злочини" не вреди.

Арома белог мошуса је врло заводљива и стога се такође може сматрати афродизијаком.

Велики познавалац бијелог мошуса је Монтале - најпознатији произвођач селективних парфимерија. Овај произвођач има арому која је буквално најважнија од белог мошуса. Заправо, има посебан назив - бели мошус.

Друге композиције засноване на материји међу нишним парфемима:

Мошус у селективној парфимерији: како се извлачи и како мирише?
  1. Аутомне;
  2. Блацк Ананда;
  3. Кристална жена бр. 11;
  4. Ђумбир мошус;
  5. Вхите Вингс;
  6. Пуре Голд;
  7. Солеил Де Капри;
  8. Аоуд Блоссом;
  9. Напомена Ванилла;
  10. Мошус за мошус.

Ако желите да мирис заиста изврсно, пробајте селективне парфеме на бијелој боји, а ако имате среће и црни мошус. Гарантујете да се осећате секси и женствено, пробудите унутрашњу хармонију у себи и креирајте око себе завој заповести.

Будите неодољиви!

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

29 + = 34