Опрез - висока температура! Нанесите сирће! | pangudownloads.com
Лепота и здравље

Опрез – висока температура! Нанесите сирће!

Када се жива колона на термометру држи на 38 ° Ц, сматра се да је прерано да се пробије аларм. Да се ​​избаци температура брисањем са сирћетом или уз помоћ антипиретичних средстава потребно је када се прелази преко ознаке – 38 ° Ц. 

Зашто се телесна температура повећава?

Опрез - висока температура! Нанесите сирће!

Али сва реакција на грозницу је другачија. Неки лако толеришу 38 ° Ц, у другим случајевима, поремећај се јавља када стуб живота достигне 37 ° Ц са малим “реп“. Шта да радим? Антипиретици са готово фебрилном температуром нису препоручени.

Један од начина да се помогне угаљ грозница је да се обрише с кисом на повишеној температури.

Улога повећања температуре у борби против болести није научно утврђена. Постоји теорија да на тај начин тело активира своју одбрану. Али како онда објаснити да на високој температури – преко 40 ° Ц – тело започиње патолошке промене, понекад неповратне? «Све је умерено у реду“- ова фраза се може изговорити на свакодневном нивоу, али наука ради са чињеницама.

Повећање температуре доводи до развоја имуног система специјалних супстанци – пирогена. Подстицај њиховој репродукцији може дати унутрашње органске процесе или реакцију на пенетрацију патогене флоре у тело.

У производњи пирогена повећава се оптерећење срца и плућа – због чега постоји грозница. Процесима који се јављају у телу не постају непоправљиви, температура тела мора бити срушена када дође до критичне марке, а свака има своју.

Стабилизација температуре код деце

Брисање деце са сирћетом на повишеним температурама вежбало се од давнина. Али сада постоји теорија да се за врло малу децу ова процедура сматра штетном. Сирцонска киселина, пенетрирајући кроз поре на кожи, може изазвати интоксикацију организма.

Одлука остаје код родитеља – нежељени ефекти на лекове могу бити израженији од ефеката исправно разређеног јабуковог сирћета.

Говоримо о јабучном сирћету јабуке јер овај алат не делује само агресивно на телу, већ има и лековита својства. Апсорбован кроз кожу, нормализује стање нервног система.

Када се кисели раствор испарава, метаболизам у ћелијама коже се убрзава, површина коже загријава, мрзлица нестаје.

Али ипак, када брисате бебе, требало би да будете пажљиви. Да би се смањио ризик од нежељених манифестација на минимум, бебе само обришу руке и стопала, без тресања раствора сирћета.

Пружање помоћи дјетету старијим од 3-4 године дјелује према другом алгоритму:

  • Тело дјетета је обрисано меком крпом натопљеном у раствор, посвећујући посебну пажњу ослобађајућим шупљинама, лакатима и кољенама;
  • На чело можете ставити тканину навлаженом раствором, која ће играти улогу компресије.

Тинејџери су обрисани сирћетом на високим температурама на исти начин као одрасли.

Кут се обнавља за одрасле

Обришите одраслим сирћетом на температури према следећем алгоритму:

  • Прво дланове и стопала;
  • Затим обрађују области у којима постоје велика пловила: аксиларне шупљине, врат и поплитеална фоска;
  • Можете направити компресију и ставити га на чело или обмотати торзо мокрим листом.
Опрез - висока температура! Нанесите сирће!

Уз тешку главобољу, одрасла особа се прожима са киселим раствором вискија и чела. Промените сирће у току дана, ако се примењују на малу површину. Начин употребе листа може се користити само једном дневно.

Ако се повећање укупне температуре комбинира са хлађењем удова, не користи се сирчење сирћета. Поступак ће бити неефикасан.

Пропорције сирћетног раствора за смањење температуре

За брисање предности, сирћет треба правилно поставити. Кис је одрастао у стакленим или металним посудама – керамика или пластика могу реаговати са реагенсом под утицајем реагенса, а штетна једињења ће затим ући у тело пацијента.

Пропорције сирћета за брисање деце на температури: 1 жлица на 500 мл топлу кувану воду. Топло је – није вруће. Требало би да је степен топлији од нормалне телесне температуре.

Кис је боље узимати јабука – 9%. Ако нема јабуковог јабуковог сирћета, користи се уобичајена, али његова количина у раствору мора бити мало смањена. Деца преко 3-4 године могу направити засићеније раствор, 2-3 кашике по 500 мл воде.

Одрасли сирће са водом разређује се у омјеру од 1/1. Да би се повећала стопа испаравања раствора, додала му се водка или алкохол: за 500 мл воде, 2 кашике жлица. У раствору за компримовање, један део сирћета се разблажи са 5 делова воде.

Упркос чињеници да је овај фолк лијек тестиран у многим генерацијама, опрезно трљање треба обавити пажљиво:

  • Тканина, навлажена са сирћетом, се наноси на кожу слободно, сирће се не трља у тело;
  • Дојенчади до шест месеци старости, сирћетне марамице се не могу изводити;
  • Испарења из сирћета који улазе у респираторни тракт могу изазвати напад кашља. Ако дијете има дијагнозу: бронхијална астма, – или повећање температуре изазива болест дисајних путева, само подручје доњих екстремитета је обрисано сирћетом.
Опрез - висока температура! Нанесите сирће!

Стање, ако се топлота одржава, не може се нормално сама. Организму треба помоћи. Окови киса дају импулс стабилизацији вредности температуре.

Требало би да знате! Кис не представља лек и није лек! Кутије за оку су нека врста “амбуланта“. Код одраслих особа, у већини случајева, користи се истовремено са антипиретским лијековима ради убрзања смањења температуре.

Када сирћет није помогао у стабилизацији вредности температуре код деце, неопходни су антипиретички лекови. Ако ово не помогне, морате позвати хитну помоћ.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

31 + = 37

Adblock
detector