Полимерни гипс: нијансе кориштења имобилизирајућег дреса | pangudownloads.com
Лепота и здравље

Полимерни гипс: нијансе кориштења имобилизирајућег дреса

Полимерни гипс се сматра одличном и погодном алтернативом стандардном гипсу. Посебно је погодно да се намеће преломи који се налазе у пределу кракова удова. Стога, овај медицински инструмент штити повређеног пацијента од тешких контрактура, који се тешко развијају након уклањања традиционалног фиксатива.

Које су предности?

Полимерни гипс: нијансе кориштења имобилизирајућег дреса

Још једна очигледна предност имобилизацијске облоге је једноставна употреба. Пацијент се не осећа у буквалном смислу ријечи "Ограничен", пошто је њен положај сличан чињеници да је рука или нога након прелома везана једноставним еластичним траком. Истовремено, материјал из кога је производ направљен је изузетно јак, иу том погледу осваја чак и конзервативне фиксативе.

Вреди нагласити да материјал од кога је производња полимерног завоја потпуно нетоксичан, и стога не могу изазвати алергијске реакције и дерматолошке иритације пацијент.

Лечење прелома и посттрауматских синдрома у полимерним завојима је много брже и лакше него код конвенционалне, класичне терапије. Они су неопходни у ортопедији и рехабилитационој терапији за особе са повредама горњег и доњег екстремитета. Гипс из пластичних материјала значајно смањује период рехабилитације. Ово доводи до потпуно објективног закључка да је хабање пластичног гипса у преломима много удобније и корисније него што се користи стандардни гипсани материјал.

Како су полимерни завоји фиксирани?

Неке посебно конзервативне личности могу уплашити понуду трауматолога да стави на оштећени крак "Пластика" (како се иначе називају) гипса. Слажем се, ово је мало необично и необично. Међутим, ако у вашем случају постоји таква могућност, обавезно инсталирајте овај завој. Пре свега, јер ће вам бити много лакше развити заједничку флексију или екстензорски контракт. Уосталом, са свим очигледним предностима овог уређаја, њена фиксација није могућа у свим случајевима.

Размотримо недостатке стандардног гипса, који често поквари процес рехабилитације након тешких модрица и прелома:

Полимерни гипс: нијансе кориштења имобилизирајућег дреса
 • Они су тешки, и, парадоксално, веома крхка. Ако се они налазе на доњим екстремитетима, са средњим и великим тежине пацијента готово одмах почети да се распада. Мрвице су накупила у структури и у контакту са кожом, која је већ под сталним расправе и трења, почиње да јој смета још више, изазива неподношљив свраб и иритацију страшну;
 • Дуготрајно ношење класичног гипса доводи до крвотока крвотока. Свежа, оксигенирана и богата храњивим крвљу, пробија њену микроциркулацију и изузетно тешко продире у мишиће. У контексту овог деструктивног процеса, мишићне структуре пролазе кроз атрофију;
 • Немогућност покретања удова доводи до заједничке атрофије, због чега почињу "Овергров" коштано ткиво изнутра. Формирају се колективни контракти, који су у процесу рехабилитације изузетно болни и тешки;
 • Традиционални гипс је скоро увек подложан тешким деформацијама при најмањем мокрењу. То доводи до губитка фиксирања, а сам фрактура, посебно ако је свежа, може се добро померити или погрешно консолидирати;
 • Гипс класична имају слабу рентгенпроводимостиу, тако да је доктор је изузетно тешко пратити динамику фузија пратећи стање коштаног ткива на слици;
 • Такође не пролазе ваздух и потпуно блокирају приступ кожи кисеонику, што резултира болним пеленим осипом и леђима, које се тешко могу ослободити.

На крају, стандардни гипсани материјал се не разликује естетски. Не само да је то визуелно "Пилинг уп" и веже удове, тако да брзо постаје прљаво, због чега изгледа неугодно.

Да ли је болно наметати пластични гипс?

Полимерни гипс: нијансе кориштења имобилизирајућег дреса

Свако ко анализира горенаведене ствари постаје скоро потпуно спремно за експеримент да инсталира аналогни полимер. Међутим, неки су престрављени због наметања таквог уређаја. Није тајна да се сваки стимулус прелома чини врло болним, и "Повлачење" готово гумени штап и тешко је замислити. Заправо, процес наношења полимерног гипса се мало разликује од традиционалног.

Чврста структура гипса добијена је комбиновањем неколико материјала - силиконског праха и воде. Завршни материјал је заптивен и стога не дозвољава слободно циркулацију ваздуха на површини коже. "Пластика" завој је израђен од полиестера и има импрегнацију од полиуретанске смоле. Због полимеризације смоле постиже се оптимална тврдоћа завоја.

Полимерни гипс је одлично решење приликом фиксирања пете. Тешки имобилизацијски материјал може се користити као функционална облога и јаки уметци. Они пролазе ваздух на кожу и ране (ако их има), радиопаични и имају највећу чврстоћу.

После фиксирања специјалиста завоја, сачекајте пола сата пре него што ојачају. После материјала "Граб", то ће постати тврда и велика снага. Чак и уз накнадни контакт са водом, гипс није деформисан и не губи своје неопходне особине.

Полимерни гипс: нијансе кориштења имобилизирајућег дреса

Облик полимера је израђен од посебне иновативне сировине «Интрариц Цасте», због чега опстаје стабилизује тонус мишића, смањује вероватноћу развоју костију, мишића и заједничког атрофије, смањеног развој едема и стагнације.

"Пластика" Гипс је погодан за фиксирање пете, лакта, бутине, шљака и других делова удова који су оштећени. Иначе, овај уређај је погодан не само за лијечење прелома.

На листу патологија са којима се може излечити "Вештачко" гипс, спрјечава спрјечавање, руптуре тетива, поремећај мишића. Погодан је и за рехабилитацију након операције на удовима.

Предности полимерног завојивања

У принципу, ако упоредите овај уређај стандардним гипсом, све "Трумп картице" биће у његову корист. Једноставно речено, ако анализирате недостатке другог, можете само замијенити негативан знак за сваки и добити карактеристике полимерног гипса.

Такође бисте требали бити упознати са таквим погодностима као што су:

Полимерни гипс: нијансе кориштења имобилизирајућег дреса
 • Еколошка чистоћа материјала, од којих се прави средство за имобилизацију удова након механичких повреда;
 • Висока радиопака (оптимална пенетрација зрака, која помаже у праћењу исправности и брзине адхезије костију);
 • Снага, поузданост и издржљивост материјала;
 • Естетска привлачност дизајна;
 • Одсуство фибергласа у бази и додатном материјалу (који пружа поуздану заштиту од алергијских реакција);
 • Обезбеђивање нормалне ваздушне размене између површине коже и животне средине;
 • Отпорност на влагу и заштиту од деформације за било какво влажење;
 • Одлично уклапање у кожу, глаткоћу и оптимално моделирање завоја;
 • Способност брзе, сигурне и лако преклапања повријеђеног подручја, елиминисање неугодности и болова код пацијента.

Завој је направљен од светлих боја, без повећања трошкова.

Како да уклоним имобилајзер?

Неким пацијентима којима је дозвољено да се ослободи фиксирајућег елемента, размислите како уклонити полимерни гипс у кући? Одмах ћемо извршити резервацију - није неопходно да се ангажујете у селекцији. Боље је да се обратите лекару који вам је поставио завој.

Полимерни гипс: нијансе кориштења имобилизирајућег дреса

Или, барем, дежурном трауматологу у његовој окружној клиници. Чињеница је да је полимерни завој теже одвести од конвенционалног гипса. Иако је у оба случаја, прелиминарна консултација специјалиста је обавезна.

Поред тога, немате код куће инструменте са којима је уобичајено уклањати имобилизацијске завоје било које врсте. На пример, специјална тестера која смањује завој може сећи кожу.

И опет ћете морати тражити помоћ од лекара. Према томе, немојте се бавити аматерима и покушајте да се сами ослободите завоја.

Нека све што је речено остаје за вас само уводни материјал, и будите здрави!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 + 5 =