Шта је скривено у водоводној славини? | pangudownloads.com
Лепота и здравље

Шта је скривено у водоводној славини?

Да би пронашли чисту воду у граду, могуће је само на неколико места: у супермаркету, апотекама и код куће, ако постоји одговарајући филтер. Једноставна водоводна вода већ дуго није престала бити сигурно пиће, а да не помињемо чињеницу да то никада није било корисно.

Званично није забрањено пити то сирово, али лекари сами инсистирају на томе да је вода од воде извор различитих, понекад прилично озбиљних и опасних болести.

Шта се састоји од урбане воде?

Састав воде добијен од славине је упадљив у својој варијанти.

Главне компоненте такве течности су:

Шта је скривено у водоводној славини?
  • Гвожђе, погоршавајући укус течности, негативно утичу на састав крви, рад јетре и репродуктивне способности;
  • Манган, изазива анемију и дисфункцију у централном нервном систему;
  • У водоводној води, има много сулфата и хлорида, другим речима, соли хлороводоничне и сумпорне киселине. Дуготрајна потрошња таквог производа је преплављена потешкоћама у раду гастроинтестиналног тракта;
  • Састав градске воде подразумијева присуство магнезијума и калцијума, због чега стиче значајну ригидност. Као резултат - у телу, а нарочито у бубрезима, жуч и бешак акумулирају со и камење;
  • Присуство флуора је још један разлог због којег се не пије водоводна вода, јер ова супстанца уклања калцијум из тела, ствара зубни емајл, потискује имунитет, проводи ненормалне промјене у раду и структури јетре и бубрега;
  • Непријатан мирис воде из подножја кухиње обезбеђен је присуством сулфида - водоник-сулфида. Такође може изазвати кожне алергијске реакције;
  • Алуминијум, акумулација која може изазвати анемију, главобоље, колитис, дисфункцију јетре, повећан ниво узбуђења и тако даље.
Шта је скривено у водоводној славини?

У закључку овог става, вреди подсјетити да непријатан мирис и крутост воде за пиће није најгора ствар. Чињеница је да у њему постоје богате органске загађиваче, односно бактерије. Оне такође могу изазвати разне болести као што су дисентерија, тифус, грозница или полиомиелитис.

Занимљива чињеница је да су градске водоводне мреже већ дуги низ година дезинфиковане уз помоћ хлора. Без сумње, ово је профитабилно са финансијског становишта, а бактерије су убијене на лицу места.

Али хлор - ово је врло лојална супстанца, с вољом улази у хемијске реакције са осталим елементима периодичне таблице, и формира с њима прилично штетна једињења.

Ако говоримо о калоричном садржају воде добијене из славине, онда можемо рећи: ова течност, без обзира на његово порекло, нема никакве калорије. Међутим, његов састав и специфична тежина појединачних супстанци значајно варирају због мјеста од које је добијена животна влажност. Живописан пример може бити минерална вода из природних извора: његова калорична вредност је нула, али предности су једноставно непроцењиве.

Други важни параметри

Шта је скривено у водоводној славини?

Верује се да је кувана вода из подножја кухиње лишена свих његових негативних својстава и потпуно је дезинфикована. Заправо, остаје хлор, који под утицајем високих температура почиње реаговати са другим штетним супстанцама.

Поред тога, кувана течност задржава скоро све тешке метале и, стога, не може се сматрати потпуно безопасно. Испоставља се да водоводна славина треба да се кува само у једном случају - када су алтернативни начини дезинфекције и пречишћавања воде немогући.

Смрзнута вода у замрзивачу или снијегу сматра се чистим и корисним пижем. И постоји мишљење да се процес одмрзавања и замрзавања треба поновити неколико пута, а тек онда ће замрзнута влага постати потпуно безопасна. Може се користити за кување хране или чаја. Константна потрошња таквог пића је преплављена недостатком важних елемената у траговима и супстанцама. Све ово захтијева особу да замрзне и кучи воду за своје потребе, узима минералне суплементе и мултивитамине.

Коначно, мало запремина, што би требало да буде температура градске воде из славине. Заправо, у овом случају неопходно је одвојити санитарне норме и посветити више пажње тренутној сезони. Температура ће зависити од степена топлоте резервоара, од које се врши уношење воде, и топлота земље, у дубинама којом све везе раде.

Шта је скривено у водоводној славини?

На примјер, зими, ова цифра је можда чак негативна, мада се обично креће од +4 до +5 степени. Љети се загријава до + 16 - + 20.

Уопште, могуће је градска вода погодна за пиће, и постоји много начина. Поред већ описаног замрзавања и кључања, течност се може бранити, пречишћена са шунгитом, активним угљем или кућним преносним (стационарним) филтером. Узгред, речено је да се сличан учинак чишћења може постићи коришћењем активног угљеника, сребра и чак мангана за дезинфекцију. Ослањајући се на влагу у флашираној боји, такође је погрешно, због дуготрајног складиштења и транспорта, троши његову корисност.

И запамтите древну мудрост: ми смо оно што пијемо и једемо.

Пијте чисту, чисту воду и ваше тело ће бити здраво!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 19 = 26