Сушење косе са сушачем за косу: за и против | pangudownloads.com
Лепота и здравље

Сушење косе са сушачем за косу: за и против

Скоро свака девојка током сушења косе воли фену. А не зато што је његова употреба штетна или корисна. О томе, заправо, врло мало људи, у принципу, размишља. Али чињеница да брзина ове процедуре омогућава да имате времена за све важне догађаје је чињеница.

Сушење косе са сушачем за косу: за и против

Али ако размислите о томе: утицај врућег ваздуха делује изузетно негативно на наше кравље, због чега су постали суви и без живота. Стога, данас ћемо сазнати како се смањити штета од сушења помоћу сушара за косу и како правилно сушити косу са феном. 

Разумјети проблем

Слажемо се да никада нећете посушити главу одмах након купања. Било би најбоље ако чекате мало. Али, ако хитно треба да трчите негде, онда можете да користите пешкир.

Али немојте трљати главом сила, покушавајући да што више исцедите косу. Дакле, само ћете их нанети великој штети. Биће тачније да благо замућени крављи, примјењујући минималне силе на ову акцију. 

Немојте чак и испрати мокро косу прстима. Неће брже сушити, али ће проблеми са паковањем бити и море. Дакле, или дозволите да се ваша коса природно осуши, или да узмеш фен за косу и не брините о својој штетности. 

Још један савет: ако и даље имате слободно време, онда можете користити функцију за сушење косе као што је снабдевање са хладним ваздухом. Дакле, коса ће бити много здравије, а са складиштењем после таквих проблема са сушењем не би требало да се појави. 

Сада када смо размотрили неколико општих правила о томе шта се не може учинити категорично током сушења кравата, да видимо зашто је штетно за сушење косе са феном.

Да ли је штетна за фен за сушење косе?

Једна од предности сушара за косу је брзина поступка за сушење влажне косе. Наравно, да би се краткотрајно осушило на косу, не треба пуно времена, тако да ће штета од коришћења овог уређаја бити минимална. Али дуга коса у овој ситуацији је веома тешка.

Да видимо који фактори негативно утичу на нашу главу:

  • Висока температура. Стални утицај врућег ваздуха на крају води до чињенице да свака коса постаје слаба и крхка. А ово има веома негативан утицај на стање косе као целине. Последице могу бити снажна падавина, недостатак волумена и тупост праменова;
  • Снабдевање велике брзине. Ако ће млаз ваздуха силом ударити на сваку косу, то ће довести до стратификације косе, због чега ће се прилично велики део главе чула једноставно сјећи. Да би избегли такав ефекат приликом куповине фена, одмах одредите да ли је могуће подесити брзину испуштања ваздуха. Ово ће вам помоћи да избегнете проблеме са подељеним циљевима;
  • Превише честа употреба сушара за косу. Не перите косу сваког дана. Лекари препоручују ову процедуру два пута недељно, и по мом мишљењу, ово је сасвим довољно да изгледа атрактивно. Сходно томе, ако два пута недељно оперете главом, онда ће се сушило за косу користити и више од два пута у 7 дана. А ово ће вам омогућити дуже време да задржите предивну косу! Ако вам је глава чешће чешће - морате посетити доктора, јер вероватно имате проблема са скалпом. 

Као што можете видјети, сушење главе сушилицом за косу је и даље прилично штетно, али ако пратите одређена правила, вероватноћа задржавања волумена и сјаја косе ће бити врло висока. 

Како сушити косу са дифузором

Сушење косе са сушачем за косу: за и против

Практично свака девојка с равном косом сања о кравама. Неко решава овај проблем помоћу гвозденог гвожђа, неко спава на цурлерима, а ми ћемо користити дифузор.

Прво да видимо какав је уређај. И ово је само млазница за фен за косу у облику равног круга са рупом кроз коју улази ваздух и неколико тзв. Прстију. То су "прстима"И створите страховите цурке. 

Прво правило је да никад не посушите главу помоћу дифузора под високом температуром. Све карактеристике уређаја морају бити постављене на минимум, јер само у овом случају коса ће имати времена да формира тачно колико вам је потребно. 

Обавезно користите посебне производе за стилинг. Захваљујући њима, можете задржати косу на дужи период, а ово је велики плус, ми, жене, знамо! 

Како сушити косу са сушилицом и дифузором

Пре свега, пажљиво очистите косу. Ми, наравно, већ знамо да се не препоручује да се чешља док се цурлс не осуше. Али у овом случају, ако се не бринете, завршићете са гнездом уместо шишања.

Пажљиво молим! Да не бацате много косу приликом чесања, користите главу са ретким зубима. 

Нанесите на цијелу дужину косе посебан балзам који ће вам помоћи у креирању слике. Немојте стављати таква средства на корене, јер ће у овом случају бити много брже да се изблаве, и стога ће уместо атрактивне слике добити ефекат неутрјене главе. Зато се не заузмите применом било каквих средстава, јер, као што знате, то је превише, ружно је. 

Сада поделите целу косу на неколико грубо идентичних жица. Тада се свако мора осушити кроз дифузор, на начин који му даје облик. У овом случају пожељно је укључити сушач при најнижим брзинама ваздуха. Дакле, крављи ће бити исти и уредни. 

Сушење косе са сушачем за косу: за и против

Ако вам природни волумен не одговара, можете у пракси да примените тако мали трик: нагните главом и осушите сваку жицу у нагнутом положају. Дакле, коса ће се подићи на коријенима и после "сушење"Биће много веће и величанствено. Ефекат, наравно, неће трајати недељу дана, али већ неколико дана сигурно ћете бити лепи са прекрасним волуметријским стилом! 

Дакле, као што видите, сушење феном је свакако штетно за нашу косу. Али оно што нећете учинити због лепоте. Али наш задатак са вама је да нас привучете не годину или две, већ читав наш живот. Зато немојте мислити да ће ваша коса бити заувек лепа.

Користите мале трикове које су нам предложили, а онда можете дуго држати своје кравате у савршеном стању!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

96 − 89 =