Matlaging velsmakende

Hvor riktig og hvor mye å lage mat torsk?

Fisk er en av de mest nyttige produktene. Den inneholder et stort antall vitaminer og regnes som et lite fett og matrett. Torsk er en populær type fisk. Den har utmerket smak og enkelhet i matlaging. Denne fisken vil være et utmerket tillegg til festbordet, samt en favorittrett i den daglige menyen.

Et annet pluss er hvor lang tid det tar å lage mat fisken. Bokstavelig talt om en halv time kan du lage en velsmakende tallerken for hele familien.

Fordel og skade

Hvor riktig og hvor mye å lage mat torsk?

Torsk er en veldig nyttig sjøfisk. Noen kaller det en ekte gave til en person. Hvor mye det inneholder aminosyrer som er nyttige og nødvendige for en menneskekropp, blir bare ikke talt.

Torsk forbedrer metabolismen i kroppen, fordi den inneholder biotin. Det er dette stoffet som bidrar til å bekjempe overflødig vekt og fikser figuren.

Det er bemerkelsesverdig at i så liten fisk inneholder nesten hele periodiske bordet. I den finner du absolutt alle vitaminene i gruppe B:

 • vitamin B6, som styrker nervesystemet;
 • vitamin B12, som er ansvarlig for blodpropp og regulerer hemopoiesis.

Også torsk er en direkte kilde til fluor, jod, vitamin PP (mer enkelt, niacin), selen og mange andre stoffer som er nødvendige for normal kroppsstyrke.

Hvis du mangler kalsium, vil torsken også hjelpe med å løse dette problemet. Tross alt inneholder den 40 prosent mer kalsium enn til og med i tørkede aprikoser eller izume.

Klargjøre torsken for matlaging

Før laging av torsk må den være forberedt. Bare skylling vil ikke være nok. Det er veldig viktig å kutte av alle finnene, halen og hodet, så vel som helt tarm.

Hvor riktig og hvor mye å lage mat torsk?

Etter at du har trukket torsken, må den kuttes i porsjoner (dette blir lettere å lage mat) og skyll grundig igjen under rennende vann.

Hvis du ikke kjøpte fersk fisk, men frosset, må den tines opp riktig. Det er bedre å gjøre dette naturlig. Det vil si, la torsken stå i kjøleskapet for en dag for å fullstendig avrimme den.

Hvis du bruker mikrobølgeovn eller vann, kan fisken miste konsistens, så vel som det meste av smaken.

Deretter må du bestemme hvilken vei du skal lage torsk. Du har flere alternativer å velge mellom:

 • bruker en konvensjonell panne;
 • ved hjelp av multivarkers;
 • ved hjelp av en dampbåt;
 • med en trykkkomfyr.

I alle fall får du en myk, saftig og deilig fisk, som du kan spise selv for et barn.

Funksjoner av matlaging torsk

Selv om du er i matlaging, og spesielt i matlagingstråd, er det ingenting komplisert, du trenger fortsatt å vite noen av funksjonene i denne prosessen. Selvfølgelig, bare hvis du vil lage mat virkelig deilig, sunn og næringsrik fisk.

Hvis du skal lage torsk i en vanlig panne i brann, må du overvåke mengden vann. Fisken skal være helt dekket med vann.

En hyggelig overraskelse i matlaging torsk er at den kan tilberedes ikke bare i kokt, men også i kaldt vann. Det vil si, du kan kaste fisken i en panne og fortsette å gjøre sin egen virksomhet. Dessuten anbefaler mange kulinariske eksperter å bruke kaldt vann. Og alt fordi kjøttet av torsk er et ganske tøft produkt. I dette tilfellet får du jevnt kokt og mykt fiskekjøtt.

For å forbedre smakegenskapene til fisk, er det nødvendig å bruke et stort antall ingredienser:

 • ulike krydder;
 • salt og pepper;
 • sitronsyre;
 • tomatpuré;
 • pickle agurk og mye mer.
Hvor riktig og hvor mye å lage mat torsk?

I matlagingsprosessen anbefaler mange husmødre å legge til solsikke eller olivenolje til vannet slik at fisken er mykere og saftig.

Det er svært viktig å kontrollere brannen der torsken brygges. Ved første fase bør brannen være maksimal. Når vannet er kokende med fisken, bør det reduseres til et gjennomsnitt. Til slutt må du sette ganske svak brann.

Vær oppmerksom på at du kan lage torsk med både åpent og lukket lokk. Det er ingen forskjell i dette. Derfor velger du det beste alternativet for deg selv.

Hvis du ikke er sikker på kvaliteten på fisken, tviler du på friskheten, så det er bedre å ikke lage torsken. Og alt fordi, så snart det overgår varmebehandling, kan det bli farlig for menneskekroppen. Det kan forårsake sterk forgiftning, hvor mye du ikke vil brygge det.

Sjekk kvaliteten på fisken er veldig enkel. Først av alt må du fokusere på lukten. Ingen utenlandsk lukt bør høres fra torsken. Du bør også trykke på overflaten av fisken. Hvis den ikke deformeres, betyr det at torsken er frisk og du kan begynne å lage mat.

Hvor lenge og hvordan å lage mat torsk

Det første spørsmålet som oppstår i hodet til hver husmor er hvor mye å lage torsken til klar. I gjennomsnitt tar denne prosessen ca 20-30 minutter. Hvis du har svært små biter av fisk på hendene, kan det ta omtrent 5 minutter å forberede dem.

Men hvor lang tid tar det å lage mat til babyen? I tilfelle at du skal lage en torsk for et barn, så uansett størrelsen på fisken, skal den tilberedes i minst 20 minutter. Pass på å avkjøle fisken etter matlaging, demontere og fjern alle bein, selv de minste.

Hvor riktig og hvor mye å lage mat torsk?

Mange husmødre lurer på hvor lenge det vil ta å lage torsk i en multivark eller dampbåt, da de vil spare noen minutter. Forberedelsen av fisk på denne måten tar også 20-30 minutter. Du kan lagre bare 5 minutter hvis du lagrer torsk med en trykkkomfyr.

Det er veldig enkelt å bestemme fiskens beredskap. Du trenger bare å ta hensyn til graden av mykhet av kjøtt, samt hvordan beinene fra huden. Hvis du kan gjøre det uten problemer, så er torsken klar til bruk.

Lekkert øre

Kokt torsk kan serveres som en selvstendig tallerken. Men hvorfor ikke lage et deilig og saftig øre ut av det? Videre er det veldig enkelt å gjøre dette. Denne retteren appellerer til et barn som hele tiden nekter å spise den første. Hvis du er interessert i spørsmålet om hvor lang tid det tar, svarer vi umiddelbart - ikke mer enn 35 minutter.

Så, for matlaging suppe trenger du følgende produkter:

 • 1 kg torskefilet
 • 3 store poteter;
 • 1 medium gulrot
 • 2 pærer av middels størrelse;
 • 2 laurbærblad;
 • salt - legg til smak
 • svart pepper (må være erter) - ca 8 stykker;
 • en halv sitron;
 • saffran og dill - 2 gram (ikke nødvendigvis til smak).

Oppskriften er veldig enkel:

Hvor riktig og hvor mye å lage mat torsk?
 1. Alle grønnsaker rengjøres og kuttes i små terninger.
 2. Vi bringer vannet til koking og legger alle grønnsaker til det.
 3. Kok på lav varme til potetene er tilberedt.
 4. Deretter legger du til krydder og løvblad.
 5. På denne tiden, kutt filetene av torsk i små terninger.
 6. Vi sprer kuber av fileten i kjøttkraft og kok i 10 minutter.
 7. Etter 10 minutter tar vi ut fileten fra buljongen.
 8. Etter 5 minutter etter tilsetning av salt til suppen, lag i ca 10 minutter.
 9. Fjerner øret fra brannen, og vi returnerer fileten til stedet.

Øret skal infunderes. Før du serverer, må du legge til platene finhakket dill og et stykke sitron.

På en så enkel måte har du et reelt øre, hvor duften vil vekke appetitten til alle familiemedlemmer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 2 = 1