Matmoth: hvordan bli kvitt det og forhindre utseendet | pangudownloads.com
Matlaging velsmakende

Matmoth: hvordan bli kvitt det og forhindre utseendet

Matmøllen er et insekt kjent for hver av oss, som en kakerlakk. Men sistnevnte, til stor glede for alle huseiere, klarte å trekke seg i motsetning til møll, som fortsetter å fly rundt kjøkkenet og ødelegge matvarer - løs korn, søtsaker og annen dagligvarer. Kan jeg bli kvitt det og hvordan?

Typer av insekter

Matmoth: hvordan bli kvitt det og forhindre utseendet

Det finnes flere typer branner - matmøller, men for å bli kvitt dem, vet ikke nødvendigvis alle funksjonene i utseendet deres. Det er nok å si at matrepresentanter er forskjellige fra klær - det vil si de som spiser ullklær.

Sistnevnte kommer sjelden til husholdningens oppmerksomhet, men de gjør sitt arbeid riktig, men maten flyr fritt rundt kjøkkenet, og om ønskelig vil huslederen alltid finne stedet hvor de kommer fra.

Mange mennesker er interessert i: spiser maten mat? Nei, de spiser kun dagligvarer og garderobeposter er ikke av interesse for dem.

Dette insektet har en ganske kort syklus av reproduksjon. Romtemperatur og luftfuktighet på ca 50% er ideelle forhold for deres eksistens, og fra utseendet til en legging av egg til en annen kan det ta om lag to måneder, og noen ganger mye mindre.

Profesjonelle entomologer sier at den voksne ikke spiser i det hele tatt, og lever bare om en uke, men hver kvinne legger opp til et og et halvt hundre egg om gangen, og på steder der fremtidige avkom helt og normalt kan spise.

Hvor larver utvikler seg og hvor farlige de er

Hvor er den vanligste matmøllen? Hun forkjenner ikke mye av det som er lagret i hver kabinettskaps kjøkkenskap - tørket frukt, kakao, nøtter, sukker, mel, frokostblandinger, brødsmuler, kjeks, ikke veldig krydret krydder, etc.

Moth larver bruker ikke bare de ovennevnte produktene, men fletter også seg med en kokong laget av silke. Som et resultat er croup eller mel caking, og i nøtter vises pent reder med en orm inne.

Med begynnelsen av aktive økonomiske relasjoner mellom land og kontinenter, spredes matmalet raskt over hele verden, ødelegger og deaktiverer innholdet i kornlagringsanlegg. Dette er skaden av matmøller for en person - en moth-spist matbutikk er ikke lenger mulig å spise.

Og i de afrikanske landene er stekt larver en delikatesse, for våre landsmenn er gleden av slike mat svært tvilsomme. Det forurensede kornet i varehusene kommer til behandling, og som følge av kjøperen kjøper i butikken en mat som ikke passer for mat og bringer den til huset sitt.

Bekjempe matmøllen

Det er vanskelig å bekjempe dette innenlandske insektet. Selv om det er engang beseiret det og fullstendig kvitte seg med dette nabolaget, kan det ikke garanteres at det ikke kommer inn i leiligheten igjen med forurenset mel eller brød.

For å ødelegge det, brukes en rekke metoder, her er noen av dem:

Matmoth: hvordan bli kvitt det og forhindre utseendet
  • Uansett hvilken metode du bestemmer deg for å kjempe med en flygende brann, først og fremst må du ødelegge alle sine infiserte produkter. Gå gjennom alle grynene i kjøkkenskapet, kontroller innholdet i alle pakkene nøye og send dem til søplaen uten å angre. Hvis du føler deg lei for å kaste bort alt dette bra, kan du skrape croupen, fjerne larven fra den, og varm den deretter i ovnen ved en temperatur på ikke mindre enn 60 ° C. Dermed vil du ødelegge de lagt eggene og kan allerede bruke løs produkter til matlaging;
  • hvordan å trekke en matmal? Ødelegg eggene og larver som ligger på overflaten av skap og nattbord kan bruke aerosolinseksjonsmidler. Den mest utbredte var slike stoffer som "Raptor""Kampkommandør""Armol"Og"møll". Imidlertid bør de ikke sprøytes på matvarer, da giftige komponenter som utgjør dem kan skade en persons helse. Hvis du av denne grunn er redd for å bruke slike former for kamp, ​​ta vanlig eddik og tørk dem alle veggene og skapene i kjøkkenmøbler;
  • En god effekt er gitt av feller for matmøller. Faktum er at fange flygende sommerfugler ikke er så enkelt, og en spesiell felle med en klebrig limbase tiltrekker dem med lukt og sikrer fullstendig ødeleggelse som har falt inn i sin "nettverk"Et insekt.

Folkemidlene

Matmoth: hvordan bli kvitt det og forhindre utseendet

Hva mer er matmoten redd for? Våre bestemødre og farmemødre hadde ikke mulighet til å bruke spesielle insektmidler, og de kjempet dette insektet med medisinske urter og andre metoder. For eksempel ble det lagt merke til at moten er redd av de sterkt luktende urter - malurt, skum, lavendel, rosmarin.

Ikke "liker"Hun og lukten av sitrus, økonomisk og jordbær såpe, kegler av hestkastanje. Men ved å begynne å bruke ett enkelt middel for matmøller fra de presenterte, kan man møte det faktum at insektet vil bli brukt, tilpasse seg lukten og slutte å være redd for det.

Derfor er det nødvendig å håndtere insekter på en omfattende måte, ved hjelp av alle tilgjengelige metoder. En god effekt gir også vanlig hvitløk, som kan dekomponeres i bokser og pakker med croup. Vel, hvis du vil møte så sjelden som mulig med en slik nabo, hell alle de oppkjøpte bulkvarene inn i glassburker med tett vriddeksel.

Fra utseendet av larver i dem, vil dette ikke spare deg, men du vil kunne unngå ytterligere distribusjon og reproduksjon av insekter. Lykke til i dine bestrebelser!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

40 + = 43