Matlaging velsmakende

Oppskrifter for fetaost hjemme

Fetaost refererer til myke oster som modner i saltlake. Produser den i forskjellige land fra kum, sau eller geitmelk. Strukturen er myk, men med mekaniske hulrom. Den pikante smaken har en liten surhet, og det er også litt salt. I dag kan dette produktet finnes i mange butikker, men et mer økonomisk alternativ er å forberede en hjemmeversjon. I tillegg kan du i dette tilfellet være sikker på fordelene med ferdigproduktet.

Contents

Hvordan hjemme for å lage fetaost fra kumelk?

La oss starte med den enkleste og mest rimelige oppskriften, lage et hjemmelaget produkt. Hans smak vil ikke være noe annerledes enn butikkalternativene. Det kan brukes til å tilberede forskjellige retter, for eksempel salater, snacks, etc.

For å lage feta hjemme fra kumelk må du ha et slikt sett med produkter: 200 g surkrem, 8 pepsin tabletter, 3 ss. skjeer med kokt vann og 2 liter hjemmelaget melk.

Kokeprosess:

Oppskrifter for fetaost hjemme
 • Først må du ta 1 ss. melk og fortynnet i det forberedt rømme. Sett resten av væsken på brannen og varm den til 35-38 grader. Deretter fjernes sautépannen fra brannen og hell i rømme, omrør hele tiden med en visp. Det er viktig å bevege seg intensivt;
 • I varmt vann, oppløs de tilberedte pillene, bare gjør det bra. Send dem til den forberedte blandingen og la om natten eller i minst 5 timer. Etter at tiden er utløpt, skal serumet dreneres;
 • Ta en sigte, dekk den med gasbind og spred en forberedt masse inn i den med en skje. Denne prosessen vil bli kvitt det gjenværende serum. La det stå stille i 2 timer;
 • Det neste trinnet er å sette massen i et lerret bag, som skal lastes med en vekt på ca 3 kg. Alt skal bli igjen igjen for natten. Neste dag, forsiktig utpakke posen, legg hodet i en tallerken og kutt i stykker;
 • I tilfelle at tettheten er utilstrekkelig, er det en hemmelighet – ta den mottatte massen og salt den med salt. La det ta en stund for å fjerne overflødig væske. Vær oppmerksom på at produktet blir mer salt. Hvis feta er for tett og sprø, bør den settes i saltvass eller kaldt vann med salt i en time. Det anbefales å lagre osten i en saltlage, som tar 200 ml vann eller myse og tilsett 1-1,5 ts salt. Hell det ferdige produktet med saltlake og la det stå i 7 dager.

Hvordan lage fetaost fra melkepulver hjemme?

Et deilig produkt kan tilberedes av naturlig melkepulver, det er viktig at det er av høy kvalitet. For å smake vil få mennesker kunne fortelle forskjellen mellom ost laget av vanlig melk og tørkemelk.

For å forberede fetaost hjemme, ta: 1,5 liter varmt vann, 150 g rømme, 1 teskje salt, 1 kg melkepulver, 0,5 teskje eddik og rennet.

Kokeprosess:

Oppskrifter for fetaost hjemme
 • I varmt vann, hvis temperatur skal være 35 grader, oppløs tørrpulveret. Rør ved en visp for å bryte opp mulige klumper. Det anbefales ikke å bruke et elektrisk apparat;
 • Tilsett samme rømme og rør igjen. Det er viktig å gjøre dette i et raskt tempo. Forløs oppløsningen av enzymet i kjølig vann. Det må sendes til melkeformelen. Igjen, bland alle sammen raskt;
 • Det er på tide å hente eddik og bland det grundig. Det er viktig å gjøre alt fort, slik at væsken forblir varm. Dekk beholderen, pakk den med et teppe og la det gå i 12 timer;
 • Etter at tiden er gått, må du kvitte seg med serumet. For å gjøre dette, ta en kolander og dekk den med gasbind i flere lag. Deretter send innholdet i pannen. På toppen, plasser en beholder med mindre diameter med vann som trykk. Det anbefales å forlate alt i 8 timer;
 • Legg hodet på platen og kutt det med en kniv. For å forberede saltlake i vannet, tilsett salt til smak og hell osten inn i krukken. La alt for en uke, og så kan du behandle deg selv.

Hvordan hjemme gjør fetaost fra yoghurt?

Et deilig og ikke-kalorisk produkt oppnås hvis du bruker denne oppskriften. På en gang vil vi fortelle at på 100 г er det bare nødvendig 57 kcal. Det er bare det perfekte produktet for en diett. Mengden av produkter beregnes på 6 porsjoner.

For å forberede dette produktet, bør du ta slike ingredienser: sitron, 1 kg naturlig yoghurt, 1 ss. en skje olivenolje, 1 teskje sjøsalt, fennikel og spidskommen, 2 chili og 3 sprigs mynte. Det anbefales å ta yoghurt fra geitemelk.

Kokeprosess:

Oppskrifter for fetaost hjemme
 • Grind sitron på en rist og kombiner den med salt, smør og yoghurt. Ta en colander, dekk den med flere lag av gasbind og legg den forberedte blandingen der. Plasser den over en bolle og sett den på kjøleskapet i 2 dager. Etter at tiden er gått, skal små baller bli laget av den resulterende massen;
 • I en tørr stekepanne stek frøene av fennikel og spidskommen for å avsløre duften. Til dem legger du til hakket chili. Ikke glem å fjerne frøene fra det på forhånd. Klipp av den tynne skrellen av sitron og rive av mynteblader;
 • Ta en ren beholder med et lokk, legg de tilberedte kulene der, hell i oljen, sett skelen, frø og pepper. Lukk lokket og send det til kjøleskapet. Preparatet tar 2 dager. Deretter kan du nyte den originale smaken av krydret ost.

Oppskriften på matlaging av fetaost hjemme fra hytteost

Det tilberedte produktet er også lavt kalori og kan inkluderes i menyen under Ducane dietten. Det er nødvendig å bruke lite fett hytteost. Alt er tilberedt veldig raskt og enkelt fra hytteost og salt.

Fremgangsmåte for fremstilling av ost:

Oppskrifter for fetaost hjemme
 • Høst ost skal være godt sprinklet med salt fra alle sider. Fest den i en matfilm og la den stå i kjøleskapet i 3 dager. Dette vil tillate osten å være godt saltet;
 • Du kan sette cottage cheese under et trykk for å få en mer tett masse. Det viser seg at produktet skal smake veldig lik fetus.

Oppskriften på feta fra kefir hjemme

En annen variasjon på fetaemnet, som vil være nødvendig i tilfelle at det ikke er melk. Alt er forberedt mye raskere enn i den klassiske oppskriften. Smak vil vær så snill med sin ømhet. For å lage mat hjemme, ta 2 liter kefir og salt.

Kokeprosess:

Oppskrifter for fetaost hjemme
 • I en gryte, bland ingrediensene og sett den på en minimal brann. Etter at alt begynner å koke, vil whey skille;
 • Colander lå et par lag med gasbind og hell innholdet i pannen. La alt gå for noen timer. Når væsken vil stoppe, vri gazeen i en improvisert pose og legg den under pressen for natten. Om morgenen kan du nyte deilig ost.

Hvordan lage syltet ost?

Til tross for at feta er et deilig produkt, kommer kokker med forskjellige alternativer som gjør at du kan forbedre og diversifisere smaken. Marinert ost er en utmerket selvbetjent matbit. Oljen som vil vise seg å være en perfekt dressing for salater.

Denne oppskriften trenger slike produkter: 400 gram feta, olivenolje, 6 fedd hvitløk, et stykke chili, olivengress og 2 ts søt ert.

Kokeprosess:

Oppskrifter for fetaost hjemme
 • Feta skal kuttes i kuber og hogge hvitløk med plater. Pepper tørke i en mørtel, og chili kuttes i tynne ringer, etter at frøene er fjernet.
 • Ta glasset og legg stykker ost der, skift dem med hvitløk og provencalske urter. Ikke glem å legge til pepper. Fyll alt med olje slik at nivået dekker alle ingrediensene. Lukk lokket og la det stå i kjøleskapet i 2 dager. Du kan oppbevare den oppnådde delikatessen ikke mer enn 3 uker.

Nå vet du noen oppskrifter for deilige hjemmelagde oster som alle kan mestre. Bruk fetu som et frittstående produkt, og inkluderer også salater, snacks i oppskrifter og bruk som bakervulde.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply