Matlaging velsmakende

Pasta: hva de er og hvilke som er nyttige

Makaroni er en av de mest kjente produktene. Vi bruker dem til bordet nesten daglig, spesielt uten å tenke på fordelene eller skadene. Disse produktene leverer energi til kroppen vår, da de består av komplekse karbohydrater.

Hvis du spiser dette produktet, vil følelsen av matfett ikke forlate deg lenge. Dette kan imidlertid bare sies om pasta fra durum hvete.

struktur

Pasta: hva de er og hvilke som er nyttige

Alt avhenger av hva slags hvete dette produktet er laget av. Hvis fra myk, så i pastaen er det nesten ingenting nyttig. Men den glykemiske indeksen de har høye, så når de brukes øker nivået av glukose og legger til ekstra kalorier.

Det er en annen sak om basen var hard hvete. I dette tilfellet inneholder produktet vitaminer B1, B9, B2, PP, E, samt mineraler - kalium, fosfor, jern, mangan og aminosyre tryptofan. Tryptofan forbedrer humøret og normaliserer søvn. I tillegg inneholder dette produktet vegetabilsk protein og fiber.

Den glykemiske indeksen for dette produktet overstiger ikke 40. En slik type produkter gir kroppen vår energi i lang tid, og på samme tid blir ikke utsatt i form av ekstra kilo.

Mel av durum hvete, som brukes til fremstilling av slik pasta, har indikatorer på nyttige stoffer mye høyere enn myke varianter.

Fordelene med pasta laget av durum hvete

Siden dette produktet har mye fiber, er det en enkel måte å lindre tarmene på overflødig, forsiktig stimulere sin peristaltikk. Og derfor påvirker det positivt alle trinn i fordøyelsen. Selv om det ikke er så mange vitaminer i pasta, er deres kjemiske struktur slik at de blir fordøyet mye bedre enn fra andre produkter. Bruken av denne eiendommen er ubestridelig.

B-vitaminer bidrar til å holde alle komponenter i nervesystemet i orden: de fjerner irritabilitet, aggresjon og øker stressmotstanden. Og de har også en smertestillende egenskap, som er veldig nyttig for hodepine. Aminosyre tryptofan stimulerer, hjelper til å finne styrke for langsiktig aktivitet, lindrer depresjon. E-vitamin bidrar til å opprettholde ungdom, forhindrer kreftutvikling.

Regelmessig bruk av dette produktet kan forbedre hemoglobinnivået i blodet, styrke bein og hjerte, bli kvitt dysbiose, styrke immunitet, mindre sannsynlig å få forkjølelse.

Det er denne typen hvete som er nyttig, dets egenskaper skyldes innholdet av sporstoffer og vitaminer.

Hva er kaloriverdien av makaroni basert på fast hvetesorter

Pasta: hva de er og hvilke som er nyttige

Tørrproduktet inneholder ca 330 kcal per 100 g. Men i kokte produkter reduseres mengden kalorier - 100 kcal per 100 g. Men i myke matvarer vil kaloriinnholdet være høyere - 175 kcal per 100 g.

Makaroner er nyttige for folk som prøver å gå ned i vekt. Tross alt er de godt mettede, og etter bruk er det ikke noe ønske om å ha en matbit. I tillegg varer ikke matvarer til slanking lenge, ellers vil den glykemiske indeksen øke, og dette vil gi ekstra pounds.

Det er best å lage mat i fem minutter. I tillegg bruker mye vann - per 100 gram pasta en liter vann.

Det er enda et spesielt diett, her er det reglene:

 • Du kan ikke spise sukker, fett kjøtt, kaker, hermetikk, marinader;
 • Du kan spise noen grønnsaker (unntatt poteter), frokostblandinger, sjømat og fisk, frukt, urte og grønn te, rugbrød, svart kaffe og juice;
 • Makaroner bør spises til frokost eller lunsj.

Hvilken pasta å velge mellom durum hvete

Den riktige pastaen er gulbrun, sterk og glatt. Emballasjen viser mengden proteiner, så den skal være stor. Forsiktig studer bordet av næringsverdi. Merkingen kan være: fast hvetesorter eller gruppe A klasse 1. De bør ikke kokes og holdes sammen under varmebehandling.

Nå er spørsmålet om hvilke produkter som skal velges, ikke verdt det. Fra alle varianter av pasta, velg bare hardt.

skade

Den viktigste skaden til kroppen kan forårsakes hvis du bruker dette produktet med fete sauser, bacon, ketchup. I dette tilfellet vil kaloriinnholdet i parabolen øke. Det er best å spise pasta med salater, kokte eller stuvede grønnsaker, sjømat, grønnsaker.

Men en deilig oppskrift - spaghetti med reker saus.

Du trenger:

Pasta: hva de er og hvilke som er nyttige
 • tomater - 300 g;
 • Spaghetti - 400 g;
 • hvitløk - 8 tenner;
 • Pakket reker - 500 g;
 • chili pepper - 1 stk;
 • basilikum - 7 grener;
 • kalk - 2 stk;
 • pepper, salt, tomatpuré og olivenolje.

forberedelse:

 1. Kok spaghettien ved å legge en hvitløksklær, pepper, salt og litt olje til vannet.
 2. Reker marinerer, hakker tre fedd hvitløk og chili og bukt med limejuice;
 3. gå for en time;
 4. i olivenolje stek sjømat bokstavelig to minutter;
 5. separat stek kiks hvitløk;
 6. med tomater skrelle, kutt i små biter og legg til hvitløk;
 7. klipp basilikumet og legg det til grønnsakene, hell tomatpastaen;
 8. kok fem minutter, tilsett sjømat og kok i et minutt
 9. Bland sausen med spaghetti.

Kok sunne retter fra pasta, ikke spis pølser og pølser med disse produktene. Og så får kroppen din alle de nyttige stoffene, og du kan ikke være redd for figuren din.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 71 = 80