Plomme syltetøy: nyttig høst for vinteren! | pangudownloads.com
Matlaging velsmakende

Plomme syltetøy: nyttig høst for vinteren!

Syltetøy – dette er en interessant variasjon av søte forberedelsene til vinteren, som er faktisk vanlig syltetøy, men med en geleaktig konsistens, og hele biter av frukt. Imidlertid er den sistnevnte betingelse ikke nødvendig, og mange husmødre foretrekker å preform i form av fruktpuré.

Rikdom av alternativer

For det grunnleggende grunnlaget for høsting, er produkter som familien din liker, i bruk. Spesielt populært hos oss er syltetøy fra epler, pærer og selvfølgelig plommer.

Plomme syltetøy: nyttig høst for vinteren!

Du kan også tilberede en slags syltetøy fra fruktsortiment. Det første eksemplet er favoritt syltetøy og epler. Og selvfølgelig har du det siste ordet når det gjelder å velge en rekke krydder og krydder for den ferdige parabolen.

Confiture of plums har en fantastisk, sur-søt, utrolig rik smak. Som alle lignende produkter bærer den ikke bare utprøvde smakegenskaper, men også visse nyttige egenskaper.

For eksempel vil en slik anskaffelse være utrolig verdifull for de som opplever problemer med naturlig tarmmotilitet.

Også det vil være nyttig for personer med noen problemer med funksjonene i organene i fordøyelseskanalen. Kort sagt, dette er ikke bare en godbit for vinteren, men den mest naturlige medisinen.

Hans oppskrifter kan også inkludere andre frukter. Mest populære blant “Temptation” Husmødre legger til syltetøy konfiture av epler og pærer. Men hvis du liker andre produkter av denne typen, kan du trygt diversifisere en oppskrift etter eget skjønn. En annen ubestridelig fordel ved konfiture ligger i den ekstreme enkelheten ved utarbeidelsen. Med ham kan han “Excellent” selv en amatør kan takle!

Vel, la oss gå videre til den praktiske delen og begynne å studere oppskrifter av syltetøy fra plommen.

Den klassiske oppskriften på plomme syltetøy

Det er en enkelt, tradisjonell oppskrift på syltetøy fra plommer til vinteren, som enhver husmor kan introdusere i sin kulinariske praksis. Slike syltetøy innebærer ikke en overflod av komponenter, og har ingen spesifikke handlinger.

Det er denne klassikken “Gull” Oppskriften kan varieres og varieres i henhold til din egen smak og skjønn – det vil i alle fall vise seg deilig hvis du følger alle regler for standard matlagingsteknologi. Forbered plomme syltetøy er enkelt, men det vil kreve deg til en viss nøyaktighet.

Billet i sin endelige form vil ha en tett puree-lignende konsistens, og i det vil bli funnet stykker “Main” frukt som minner om enten syltetøy eller kandisert frukt eller godteri. Hvis du ikke liker, når du er i og syltetøy over hele stykker, anbefaler vi at du slipe den resulterende pastaen i en blender eller food prosessor standard.

Gjør det bedre etter matlaging og relativ avkjøling, før du tapper i steriliserte glassperler. Det er mye mer praktisk å bruke en nedsenkbar blender til dette formålet, men hvis du ikke har en hjemmeblander, bruk en vanlig kjøkkenapparat.

For å forberede confiture fra plommer uten groper for vinteren, trenger du:

 1. Plommer (helst moden, til og med litt overripe) – 1 kg;
 2. Sukker (hvit eller brun) – 300 g;
 3. Vannet er rent drikke – ½ kopp.

Instruksjoner for matlaging:

Plomme syltetøy: nyttig høst for vinteren!
 • Ripe frukter av blå plommer vaskes under rennende vann ved hjelp av såpe. Pass på at du går gjennom frukten og sørg for at det ikke var noen bortskjemt frukt blant dem. Videre frigjør dem fra gropene (noen foretrekker ikke å gjøre dette, men denne typen konfekt er bare egnet for personer med bestemt smak);
 • I tillegg er det ikke nødvendig å kutte plommene – det er nok at de er ødelagte i halvparten;
 • Plasser frukten i en gryte med en tykk bunn og fyll med den angitte mengden vann;
 • Sett en beholder med plommefrukt og vann til middels varme. Fortsett å røre massen, bring den til koking;
 • Når kokingen oppstår, senk varmen til et minimum, og kok i 40-50 minutter. Plommer må koke riktig. For å røre syltetøy er det nødvendig at det ikke brenner og ikke koke. Det er også ønskelig å periodisk fjerne skummet dannet på overflaten, om noen. Mer vann kan ikke legges i det hele tatt – plommer skal være opphøyet i en liten mengde væske! Ellers vil sirupen ikke vise seg å være like mettet som du vil;
 • Deretter, når frukten er kokt, fordyp blenderen i massen og skru den til en fruktgrøt. Hvis du ikke har slike husholdningsapparater, kan du tørke frukten gjennom en sigte eller passere en kvern med tykk grilling;
 • Den resulterende puree igjen hell i en kjele og fyll til det 300 g sukker (du kan bruke mer, avhengig av dine personlige preferanser, det viktigste at sanden var ikke mer enn en kilo);
 • Kok over lav varme i 40 minutter, rør kontinuerlig med en silikon eller tre skje;
 • Kontroller syltetøy for beredskap – drypp en dråpe på tallerkenen. Hvis den ikke sprer seg og holder sin form, betyr det at den deilige konfitureen av plomme er klar!
 • Hell massen over de tidligere steriliserte krukkene med et passende volum for deg. Totalt for denne oppskriften skal være et kilo syltetøy, så to halvliter krukker vil være nok. Rull dem ut og legg ferdigproduktet på et kjølig, tørt sted.

Som du kan se, er det ikke så vanskelig å forberede en delikatesse. Det viktigste er ikke Overdrive det med sukker. Dersom epler eller pærer krever mer søt sand, i tilfelle av plommer er nødvendig å utvise den største forsiktighet, ellers resultatet du får er ikke den samme smaken, som du ser ut til.

Apple-plomme confiture

Hvis monokomponent syltetøy ikke inspirerer deg, prøv å lage et rikt aromatisk sortiment.

Plommer og epler perfekt kombinert i alle husholdningsvarer – kompotter, syltetøy, syltetøy. Så hvorfor ikke bruke dette “En trumfkort allianse” og i dette tilfellet? Så, hvordan lage mat konfekt av eple og plomme?

For å gjøre dette må du:

 1. Plommer – 1 kg;
 2. Epler (gul eller grønn) – 500 g;
 3. Sukker (hvit eller brun) – 1 kg;
 4. Kanel – 1 teskje;
 5. Cedar en halv sitron – om ønskelig.

Instruksjoner for matlaging:

Plomme syltetøy: nyttig høst for vinteren!
 • Forbered frukten: vask den med rent vann og såpe, se etter buler og ormhull. Epler kan skrelles; fra dem er det nødvendig å ta ut kjernene og kutte fruktene med lobules. Plommer skal enkelt knuses i to med hender og bein fjernet;
 • Skrellet og skivet frukt i en panne med en tykk bunn, dryss med sukker og kanel, forsiktig mash. Samtidig kan du legge til bakken sitronskall på en fin riper. Dette er imidlertid bare verdt å gjøre hvis du er 100% sikker på at plommene er søte nok. Ellers kan den ferdige konfekten være sterk “Sour”;
 • La den resulterende sukker blandes i en time eller to i en slik tilstand at fruktene får lov til å drikke rikelig juice;
 • Plasser beholderen på en middels intensitet, og kok til massen begynner å koke. Når koke skjer, lage bål og koke syltetøy minimum en halv time (i ulike tilfeller av denne tiden kan variere, så vi anbefaler deg å holde styr på sin egen jam);
 • Når frukten blir myk og tilstrekkelig mettet med sirup, kan du male dem med en nedsenket blender slik at massen har en konsistens av tykk potetmos. Alternativt kan en sil eller kjøttkvern brukes. For de som liker hele biter av frukt i billets, er denne anbefalingen allerede irrelevant, men du må fortsatt fullføre syltetøyet.
 • Etter at du har oppnådd en tykk homogen masse, plasserer du igjen potetmos på ovnen og smelter på en liten brann i ytterligere en halv time;
 • Hell den ferdige syltetøy på rene bokser i en varm, tett lukk hvert deksel. Kjølig og kjølig (eller noe annet kjølig sted uten overflødig fuktighet).

Det er mange oppskrifter for deilig plommekonfeksjon, og du kan bruke alt du liker personlig. Og enda bedre – å oppfinne sin egen teknologi for å forberede en vakker vinterkupong.

Dine husstander vil sikkert sette pris på din innsats, etter å ha smakt en slik godbit. Bon appetitt!

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

22 − = 19