Matlaging velsmakende

Tørket jordbær: Oppskrifter for å gjøre nyttige infusjoner og avkok

Siden oldtiden, mann jaget av jakt og sanking, og ikke minst i menyen tar bær, frukt og grønnsaker, spesielt vill jordbær. Om det de gode egenskapene av våre forfedre kunne bare gjette, men nå med utviklingen av vitenskap og naturvitenskap har blitt bevist at dette væskende uovertruffen smak og utrolig deilig bær er i stand til å bistå i behandlingen av ulike plager.

Den er nyttig både i frisk og tørket form. I tillegg er bladene dessuten av interesse fra medisinens synspunkt.

Sammensetning og egenskaper

Nyttige egenskaper til både friske og tørke jordbær er uuttømmelig. Den inneholder vitamin C og B, organiske syrer, tanniner, pektin, nitrogenholdige stoffer, alkaloider, så vel som en stor mengde av mineraler - jern, kobolt, fosfor, kalsium, mangan, sink, krom, aluminium, selen, nikkel, jod, etc. .

Tørket jordbær: Oppskrifter for å gjøre nyttige infusjoner og avkok

Kalsium i komposisjonen er lett fordøyelig, noe som gjør det mulig å anbefale det til bruk for barn, fordi det krevde den voksende skjelett og bein. Det inkluderer nesten ingen sukker, men det er naturlig glukose og fruktose, noe som fører til ernæringsmessige egenskapene til dette bær. Tørkede jordbær brukes til å forbedre fordøyelsen, slukke tørsten og sulten, eliminere betennelser og magesår i mage-tarmkanalen, galle og urinveiene. Eksperter anbefaler å bruke det som mat for gastritt, kolitt, dysenteri, arteriosklerose, forskjellige typer av astma, hemorroider og uterin blødning.

Tørket jordbærblader har også uttalt gode egenskaper. De er i stand til å stoppe blodet og har en lett vanndrivende, antiseptisk, koleretisk og antitumor effekt. Avkjøling av blader brukes til infeksjoner i luftveiene, myomer og andre gynekologiske problemer forbundet med brudd på menstruasjonssyklusen hos kvinner.

Påføring av tørket løv av vill jordbær har en positiv effekt i leukemi. For dette høstes planten under blomstring og utgraves sammen med røttene. Råvarer er malt og 1 st. l. Hell et glass ferskt kokt vann. Drikk som te for 2-3 krus om dagen, og legg til honning om ønskelig.

I dette tilfellet veksler det ukentlige behandlingsprogrammet med en ukentlig pause og så til fullstendig gjenoppretting. Og hvis det er en ondartet svulst i nese og svelg, da dette buljong skylle halsen. Jordbær tar ikke bare inne, men også eksternt, med ferske og tørket frukt for behandling av akne, eksem, små sår, tannbleking pigmentflekker og forlenge ungdommen i huden og dens skjønnhet.

Slik tørker og lagrer jordbær

Tørket jordbær: Oppskrifter for å gjøre nyttige infusjoner og avkok

Det finnes flere oppskrifter for jordbærtørking. Jorddeler og bær kan tørkes på vanlig bomullstøy på et godt ventilert sted. Samtidig skal været være solrikt, men direkte stråler må ikke unngås på råvarer. Om natten kan det bringes inn i huset, og om morgenen gjennomføres det igjen.

Etter et par uker kan du få tørke jordbær. Oppskrifter for å oppnå tørre råvarer betyr også tørking i ovnen. Det er nødvendig å varme kabinettet til en temperatur på 35 ° C og legg bærene på en bakke.

En time er nok til å få dem til å svette, etter at du kan øke temperaturen til 60 ° C og brenne i et par timer. Etter denne tiden kan du bruke råvarer til formålet, for eksempel å forberede infusjon av tørkede bær og skudd.

Med tilkomsten av moderne husmødre i kjøkkenet til spesielle husholdningshjelpere ble det enda lettere å tørke bær, frukt og grønnsaker. Hvis du har fruktosushka eller aerogril, kan du bruke den til disse formålene. Les nøye instruksjonene til enheten og gjør som det står. De tørkede jordbærene er tilberedt riktig, mørk rød farge og skinnende korn.

Hvordan lagrer du tørke jordbær?

Tidligere ble det plassert i spesielle linnesekker, men dette gjorde ikke redden av bær fra alle slags skadedyr. I dag for løse produkter selges spesielle blikkboller, det er det de anbefaler å bruke til disse formålene. I tillegg kan bærene lagres i glassbeholdere i 2 år.

Cooking oppskrifter

Bruken av blader og bær har funnet sin refleksjon her i disse oppskriftene for fremstilling av medisinske infusjoner og potions:

Tørket jordbær: Oppskrifter for å gjøre nyttige infusjoner og avkok
  • Fett- og kombinasjonshud anbefales å tørke med alkoholinfusjon basert på jordbær. Et glass bær hælder 1,5 glass vodka, insisterer i kjøleskapet i en måned, og deretter belastning og bruk for å ta vare på ansiktets hud;
  • Med gastrointestinale sykdommer 2 ss. l. bakken deler en termos glass kokende vann fra kvelden, og om morgenen belastningen og tar i løpet av dagen som te etter å ha spist 1/3 kopp;
  • I sykdommer i det urogenitale system og forstyrrelser vandig saltutveksling 20 g tørr pre-dampede rå findelt glass forvarmet vanntilførselsbeholder for brann og koke i 5-10 minutter. Infusere i 2 timer, etter filtrering og bring volumet av væske til originalen. Å konsumere 1 ss. l. 3 ganger i løpet av hele vaktetiden;

For å fremme helse og vitamin mangel kastes et par blader av jordbær og noen bær i vanlig te, og de drikker denne drikke hele dagen.

Gjør det samme for deg, og da må du konsultere en lege om helsen din mye mindre ofte. Vær sunn!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

6 + 3 =