Ångad ris - produktbeskrivning och matlagningsrekommendationer | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Ångad ris – produktbeskrivning och matlagningsrekommendationer

Ris är en populär spannmål, där du kan laga många olika rätter. Idag erbjuder butikerna ett brett urval av sorter av denna spannmål. Vi är intresserade av ångat ris, eftersom många talar om sina otroliga fördelar och smak. Vare sig denna produkt förtjänar vår uppmärksamhet, nu förstår vi.

Vad är skillnaden mellan vanlig och ångad ris?

Först och främst ska vi räkna ut hur man får denna typ av spannmål. De uppsamlade råa riskornen fuktas och sedan bearbetas under tryck under högtemperaturånga.

Först därefter rengörs de från skalet och poleras, men denna procedur är redan säker, eftersom alla användbara ämnen redan är fixerade i kärnans mitt. Detta är den största skillnaden mellan ångad ris och vanlig spannmål. Tack vare ångbearbetning blir kornen ljus beige i färg.

Användningen av ångad ris är ganska stor och består av följande:

Ångad ris - produktbeskrivning och matlagningsrekommendationer
  • i sammansättningen av spannmål är ca 75% kolhydrater, vilket tillåter en lång tid att upprätthålla en känsla av mättnad. Det finns olika mineraler, vitaminer, aminosyror och andra användbara ämnen i den. Vitt ris kan inte skryta med en sådan rik och komplett komposition;
  • Den innehåller mycket fiber, som låter dig samla och dra tillbaka alla skadliga ämnen för kroppen och ta bort dem från kroppen. Dessutom förbättrar olöslig fiber intestinal motilitet, vilket har en positiv effekt på matsmältningssystemet. Fiber hjälper snabbt att tillfredsställa hunger, och ändå kommer det att ge mättnad under en lång tid;
  • i denna croup finns det ingen gluten, där många människor har allergi. Ris kommer att vara en idealisk produkt för personer med gastrit och sår, eftersom det kan bilda slem som omsluter magen.

En annan skillnad gäller värmebehandling, eftersom kokningstiden för parboiled ris är mindre än den vanliga graden av denna spannmål. Det behöver inte ens tvättas och blötläggas, eftersom under fermentering avlägsnades alla onödiga ämnen. Dessutom är det nästan omöjligt att smälta, och till och med under tillagningen förlorar det praktiskt taget inte de tillgängliga näringsämnena, till skillnad från andra sorter.

Det bör också noteras att under tillagningen ris absorberar mycket vätska, och därför visar sig gröt nästan dubbelt så mycket. Ett annat faktum som skulle vilja påpeka att för pilaff parboiled ris anses vara den bästa eftersom det absorberar kryddor, smör, resterande skarp.

Hur man lagar ångad ris?

Ångad ris - produktbeskrivning och matlagningsrekommendationer

Ett enormt plus av denna spannmål är att även kokta spannmål utan tillsatser blir fräck, välsmakande och doftande. Det viktigaste är att följa vissa regler för värmebehandling.

Låt oss börja med den vanligaste versionen av matlagning och lära oss att laga ångad ris i en kastrull på spisen. Det viktigaste är att observera proportionerna, så för 1 msk. ris är det nödvändigt att ta 2 msk. vatten. Om du vill laga en god och smaklig maträtt, använd den istället för vanligt vatten, buljong eller helt enkelt tillsätt kryddor.

Till att börja med i pannan hälla vatten och föra den till koka och sedan vsypte gryn och lägga smaken av salt. Om du tittar på din vikt eller du vill gå ner i vikt, bör salt kasseras. All nödvändig blandning, täck och koka på låg värme. Vi ska räkna ut hur man ordentligt lagar ångad ris, så varaktigheten av värmebehandlingen ska vara - 20 minuter. Det rekommenderas inte att ingripa under tillagningen eftersom detta kommer att resultera i bildandet av stärkelse, vilket gör gröt trögflytande och klibbig.

När tiden är över stänger du av elden, öppnar locket och täcker allt med en handduk, lämnar i 10 minuter. Detta gör att överskott av fukt kan avdunsta. I slutändan är det värt att lägga lite olja på och sedan lossa allt upp. Om du vill komplettera gröt kan torkas frukt, samt färska frukter och grönsaker.

Låt oss överväga andra sätt att laga mat:

Ångad ris - produktbeskrivning och matlagningsrekommendationer
  1. Låt oss börja med att laga ångat ris i en multivarett, som inte skiljer sig från gröt gjord på traditionellt sätt. I skålen med multivarkers, sätt kram och vatten, eftersom varje 100 g ska ta 200-250 ml vatten. Om så önskas, tillsätt salt och kryddor. Beroende på den valda tekniken måste du välja programmet: "Varka", "Grechka" eller "Pilaff". Tiden bör vara inställd på 30 minuter. Efter ljudsignalen, öppna inte locket, men lämna det fortfarande i 5 minuter;
  2. Du kan laga gröt i en mikrovågsugn. Först måste du förbereda rätt maträtt, som bör vara av keramik eller glas. Dessutom bör det vara stort, eftersom du kommer ihåg att croupen kommer att öka i storlek. Det är nödvändigt att ta grits och vatten, eftersom vätskan ska vara 2 gånger större. Den valda behållaren ska täckas med ett lock, vilket ger ett litet mellanrum för att tillåta ånga att fly. Slå på mikrovågsugnen med full ström och ställ in tiden i 15 minuter. Det är viktigt varje 5 min. stoppa och rör gröt. I slutet av tiden bör du lägga salt, kryddor och smör
  3. Ett annat matlagningsalternativ finns i ångbåten. I det här fallet bör du ta en speciell behållare konstruerad för ris. Sätt torrkroppen i den och häll i vatten, eftersom 100 g av produkten ska stå för 200 ml vätska. Sätt salt och kryddor, och stäng sedan locket och sätt på ångbåten. När det gäller hur mycket det kostar för att laga gröt är tillagningstiden 35 minuter;
  4. Det finns också en separat teknik för denna livsmedelsbutik - riskokare. Ställ rumpan i en skål, med tanke på att 250 ml av produkten slutar med någonstans runt 500 ml färdig gröt. Därefter häll i vatten, vars mängd ska vara 2 gånger mer än spannmål. Om så önskas, sätt kryddor, salt och smör. Se till att det inte finns några korn i skålen ovanför vattennivån, eftersom de bara brinner. Stäng risugnen och sätt på den. Det är viktigt att inte öppna locket under tillagningen, eftersom du släpper ut den ånga som behövs för tillagning. När gröt är klart kommer själva utrustningen att stängas av. Efter detta är det nödvändigt att ge croupen stå i 10-15 minuter. och först då kan du öppna locket. Rör om och servera omedelbart.

Om det inte har blivit ris efter att ha framställts av dessa metoder, är det nödvändigt att ändra dosen. Ett dåligt resultat kan bero på att tekniken är annorlunda och resultatet kan också skilja sig åt. I händelse av att groatsna är raka, kan du ta det till beredskap på spisen.

Eftersom pilaf från ångat ris visar sig vara mycket gott, föreslår vi att vi beaktar receptet för dess beredning. Framställa följande produkter: 1 kg av ris, 1,5 kg av kött, 0,5 kg lök och morötter, vegetabilisk olja, en nypa salt, svart och röd paprika, och ytterligare 4 vitlöksklyftor, 2 tsk kummin, och berberis. gurkmeja.

Beredningsordningen:

Ångad ris - produktbeskrivning och matlagningsrekommendationer
  • Förbered kött och grönsaker. Lökhack ringar och stek i en kittel på het olja. Lägg sedan bitarna av morötter, hackad vitlök och kött. Stew det under locket i 5 minuter. Sätt kryddor, blanda och häll i vatten, så att det helt täcker innehållet. Stäng locket och koka i 30 minuter. på minimal eld
  • Häll sedan ris och häll varmt vatten, så att dess nivå var ett par fingrar över innehållet. Rör det är inte nödvändigt. Koka under locket tills vätskan absorberas. Därefter öppnar du locket och gör ett hål i hålet för att göra extra ånga. Koka ytterligare en halvtimme.

Parboiled ris är idealisk inte bara för pilaff, men också för matlagning, risotto, pudding, grytor och olika desserter. I allmänhet kommer en sådan gröt att vara en utmärkt rätter till fisk och kött, och du kan komplettera den med olika såser. Om du gillar närande sallader, lägg sedan till den här sorten av flingor i dem.

Nu vet du hur man ordentligt förbereder parboiled ris i en konventionell pan, multivark och andra sätt. Vi hoppas att du är övertygad om att denna produkt förtjänar att inkluderas i din familjs diet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

− 1 = 2