Användbara egenskaper hos arugula, hur det planteras, odlas och lagras | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Användbara egenskaper hos arugula, hur det planteras, odlas och lagras

Rukkola innehållsförbrukning kalori graviditet graviditet plantering vård vårdförvaring.

Rukkola är en växt från familjen cruciferous, vars funktion är närvaron av ett stort antal vitaminer och en massa användbara egenskaper.

Detta grönsakssallad (Roshen sallad eller ruccola) med en ljus kryddig senap smak, är utbrett i Medelhavsländerna. Han var redan känd i antiken, och i Ryssland ansågs ett ogräs som kallas gusenichnik.

Vad är användbart för arugula och vad innehåller den?

Användbara egenskaper hos arugula, hur det planteras, odlas och lagras

Oljan av denna växt (den kallades också arugula) användes av forntida healers. Med hjälp av det, läkade sprains, furuncles, blåmärken, huvudvärk.

I vår tid, oljan kommer in i raketkomponenterna i naturkosmetika, hjälper det att ta hand om problem hud, för att behandla dermatit, blekmedel fräknar, åldersfläckar, ta bort blåmärken och förhårdnader. Denna växt används ofta för matlagning och för medicinska ändamål.

Rukkola innehåller många vitaminer - A, C, E, K, grupp B, och även nödvändiga för hälsan och spårelement fosfor, magnesium, jod, zink, selen, järn, koppar, mangan, fosfor, citronsyra och äppelsyra.

Raketsallad används ofta i medicin. Det innehåller ämnen som har en positiv effekt på matsmältningsprocessen och tarmarnas arbete. Anläggningen har expektorativa och diuretiska egenskaper.

Men detta är inte allt som är användbart för arugula i dess användning för människors hälsa:

 • förstör virus och olika bakterier;
 • stärker immunförsvaret
 • ökar nivået av hemoglobin;
 • främjar förebyggande av cancer;
 • reglerar sockerhalten i blodet
 • förbättrar blodkoagulerbarheten;
 • sänker blodtrycket;
 • positivt påverkar venernas tillstånd
 • hjälper till vid behandling av specifika "Male" sjukdomar.

Rukkola är känt för sin användbarhet som kosttillskott. Det stärker och skyddar väggarna i magen, därför är det nödvändigt att användas av ett lidande sår eller gastrit. Senapgräs är oumbärligt för dietter.

Eftersom det innehåller en stor mängd användbara ämnen, tillåter användningen kroppen att behålla sin kapacitet för arbete med en begränsad diet. Fiber i denna sallad bidrar till mättnad.

Rukkola har ett litet kaloriinnehåll, vilket påverkar ämnesomsättningen positivt. Förseglad från sin senapsolja är fylld med sallader, och i kosmetologi används den för att stärka hårets struktur.

Rukkola under graviditet och matning

Användbara egenskaper hos arugula, hur det planteras, odlas och lagras

Denna växt, som har många användbara egenskaper, är oumbärlig i en kvinnas diet under graviditeten.

Det normaliserar matsmältning, tack vare låg kalori varnar en uppsättning onödig vikt. Diuretiska egenskaper hos salladsgrönsaker lindrar svullnad.

Rukkola ökar immuniteten försvagad under graviditeten, skyddar kvinnans kropp mot infektioner. Det är indicerat för blåsning och en minskad nivå av hemoglobin.

Denna gröna normaliserar ämnesomsättningen, rengöringsfartyg, men summan av alla användbara egenskaper, kroppen läker och stärker den blivande modern.

Användningen av arugula är kontraindicerad för ökad livmoderton, förekomsten av allergiska reaktioner och individuell intolerans.

Det är känt att alla grönsaker och örter i kosten har en fördelaktig effekt på bröstmjölksammansättningen. Men inte alla vet om det är möjligt att äta rukola av ammande mamma. Det visar sig, förutom de ovannämnda fördelaktiga egenskaperna, stimulerar det framställning av bröstmjölk. Näringsämnen som ingår i denna gröna bidrar till underhållet av laktation. Tillsammans med detta stärker de kroppens kropp under amningen.

Rukkola under utfodring bör gradvis införas i kosten. Liksom andra växter från familjen cruciferous, kan det i vissa fall orsaka uppblåsthet i barnet.

Rukkola - plantering och vård

Rukkola har årliga och biennala sorter, snarare opretentiösa, kan växa på platser som inte alltid lyser av solen. Men med stark skuggning är hon vild, blir liten.

Odling av arugula kan utföras på en sluten och öppen mark, i form av plantor eller frön.

För att få kvalitetsgröna under plantering, är det nödvändigt att ta hänsyn till vissa funktioner i att odla en raketsallad:

 • Det växer på någon, periodiskt lossad jord. Men för utveckling är det nödvändigt att ha tillräckligt med kalcium, så arugula föredrar en svagt sur eller limig komposition.
 • Landning på plats rekommenderas att utföras i växel med pumpa, tomater, potatis, morötter. Efter den relaterade cruciferous planteras växten efter 3 år.

På friland kan plantering av frön göras från april till september, med ett intervall på 2 veckor.

I växthus kan odling av raketlök utförs året runt. Det är viktigt att hålla lufttemperaturen i varmbäddarna minst 16 grader, och med brist på ljusskott belyser artificiellt.

Innan du planterar en rukkola i ett växthus, rekommenderas att du förbereder jorden:

Användbara egenskaper hos arugula, hur det planteras, odlas och lagras
 • lossa det för rengöring från ogräs;
 • Efter två veckor, ploga vidare marken för att försiktigt avlägsna ogräset från de djupa lagren;
 • att genomborra i syfte att fängsla en fukt i jorden.

Rukkola kan odlas i plantor.

För detta ändamål, var de framställda behållarna (krukor, behållare) frön sådda 1 cm djupt i. De odlade plantorna med en JORDKOKA transplanteras till öppna marken.

På natten frost rekommenderas unga plantor att täcka med genomskinliga behållare, öppnar på morgonen.

Vård av denna växt är i lossning, vattning och utfodring. Rukkola refererar till kylabeständiga grödor, den växer bäst och utvecklas vid en lufttemperatur på 16-18 grader. Frekvensen av att vattna växten kan minskas genom att man muterar jorden med klippt gräs.

Vattning utförs genom översvämning (lägger en slang mellan rader) eller små sprinkling. Brist på fukt leder till en fördröjning i lövtillväxt, accelererad blomning och minskad smak. Det rekommenderas att mata raketsallad med en lösning av kycklinggödsel eller mullein, kvävegödselmedel.

Denna användbara anläggning kan odlas under hela året på fönstret i lägenheten. Rukkola på fönsterbrädan utvecklas inte värre än i trädgården. För plantering måste du välja behållaren i enlighet med området med ledigt utrymme vid fönstret.

För en korrekt växling av växten måste jorden vara lös, vattenpermeabel, med ett optimalt kväve- och fosforförhållande. Plantering kryddig gröna utförs genom att sprida frön över fuktad jord. Därefter är de täckta med ett litet lager torr mark och behandlas med en sprinkler med stående varmt vatten.

Täckt med en transparent film (eller glas) ska behållaren placeras på en varm plats före uppkomst. Effektiv tillväxt av arugula kräver daglig vård, som består i att lufta och fukta jorden. När de första skotten visas, skyddas beläggningen, mini-greenhouse är inställd på sin permanenta plats.

Denna sallad, som andra gröna grönsaker, är lättälskande. För en rumsträdgård på fönsterfönster som inte finns i ett sydligt fönster är det önskvärt att ge ytterligare belysning. På vintern och i grumligt väder tar det en hel dag att lyfta fram planteringen. Skörden av arugula kan samlas efter behov, när lövverket når en höjd av 10 cm.

Hur man lagrar arugula

Du kan lagra arugula länge på flera sätt:

Användbara egenskaper hos arugula, hur det planteras, odlas och lagras
 1. Efter skurning sprid den på en plan yta, torka i ett ventilerat skuggat rum i 5 dagar. Häller den resulterande kryddan i en glasfat, den kan lagras i ungefär ett år.
 2. Skär de klippta bladen, lägg dem i plast- eller plastbehållare, förvara dem i frysen.
 3. Tvättade och torkade blad fryss helt i speciella behållare.

Torkade grönsaker läggs till buljonger, fisk, kött, grönsaker. Frysta arugula används för att göra pasta och sallader.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 1 =