Badyan - smaksatt kryddor | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Badyan – smaksatt kryddor

Badyan – ett kryddor från familjen Magnoliaceae, som har en bitter-söt smak, en doftande lukt. Det kallas också en anisstjärna, men det har inget samband med det.

Med anis kombinerar badon bara kryddig arom. Markspice – ett pulver av gulbrun eller röd-burgunderfärg med små korn.

Badyan - smaksatt kryddor

Kryddets hemland är Kina, dess sydliga och östra del. I Ryssland kom spiciness först genom Europa, där den importerades till sjöss. Senare öppnades vägen till Kina genom Sibirien, och märkena levererades direkt på land.

Den odlas i speciella plantskolor av frön och planteras sedan på plantager. Spice tree växer tillräckligt högt, blommar med gula eller gröna blommor. Då faller blommorna bort, så den stjärnformade frukten framträder. Inuti är frön som torkas och används i matlagning.

Örtte recept med badan

Detta te kan bli berusat under övergångsperioden av väderförhållanden, när vår kropp blir svag och sårbar. Användningen av kryddor i te ger styrka och förhindrar förkylningar och influensa.

Sammansättningen av te för en halv liter vatten innefattar:

Badyan - smaksatt kryddor
 • 8 gram torkad timjan;
 • 8 gram limefrukt;
 • 8 gram torr St. John’s wort;
 • 3 hallonblad
 • 2 stjärnor av märken;
 • 2 g ingefära;
 • kanelsticka;
 • en citronskiva
 • honung.

Förbered våra örter, ingefära ren och galler. Tekanna hälls över med kokande vatten, sedan häller vi i örter, ingefära, karby, häll kokande vatten, täcka med lock och linda den. Vi insisterar på trettio minuter.

Konstant te hälls på te muggar, vi lägger honung, citron, tubberry, kanel. Ha ett gott te!

Badian Properties

Badjan innehåller eteriska oljor, harts, tannin, socker. Det används i medicin som ett medel för att förbättra hälsan hos hela kroppen och aktivitet i magen, som har karminativ, antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt.

Tack vare de användbara egenskaperna hos badjan började man ofta lägga till kompositionen av läkemedel, sirap och godis från hosta. Det är också en del av många läkemedel för gastrit, radikulit och reumatism.

Recept för honung pepparkaka med badan

Hur man gör ett användbart te med spicery vet vi redan. Och vilken typ av te utan sött bakverk? Därför ger vi dig recept på läckra pepparkakor.

ingredienser:

Badyan - smaksatt kryddor
 • honung – 700 gram;
 • ägg – 3 stycken;
 • äggulor – 10 stycken;
 • krossade nötter – 2 koppar;
 • ingefära och kardemumma – 1 tesked;
 • kanel – 5 tsk;
 • badonia – 2 tsk;
 • mjöl – 600 gr.

Honung häll i en kastrull, koka, ta bort det bildade skumet från toppen och slå sedan det med en mixer.

Efter kylning tillsätt vispadda ägg separat, fortsätt att piska, tillsätt kryddor.

Vi lägger igen på elden, värmer upp det, men koka inte det. Åter, slå upp och gradvis häll mjölet, vilket leder blandningen till en tjock konsistens. Vi häll degen i formar, baka vid 180 grader i en halvtimme.

Färsk varm pepparkaka sätts på en tallrik och vi använder den med te!

Kulinarisk användning av badjan

Mycket ofta läggs denna krydda i degen under knådningsprocessen. När degenprodukterna är bakade värmer bokhvetan upp och öppnar doften, som inte försvinner i framtiden.

I rysk och europeisk matlagning används spicery i komposit, dryck och söta rätter (pajer, kakor, frukt desserter, puddingar). Komponenter från kvitten, päron, äpplen, plommon förvärvar en tunn arom med en badan. Populära är likörer, bittra likörer, buckthorn vodka, te- och kaffedrycker. Denna krydda förbättrar smaken och förlänger produktens hållbarhet.

Asiens folk gillar att sprinka rikligt på hinken stekt rätter av fågel, fårkött, fläsk. Smaken av köttet blir intensivare om du blandar krydden med vegetabilisk olja och socker. Förutom ris, grönsaker, fiskrätter läggs baden tillsammans med peppar, lök och vitlök.

Smaksättningen kombineras perfekt med fänkål, kanel, svartpeppar, ingefära, kryddnejlika, vitlök, lök och vanilj.

Tillämpningen av kryddor sker i följande proportioner:

 • för kötträtter – ca 1 gram per portion;
 • för flytande rätter – en kvart tesked pulver per 2 liter;
 • för söta rätter – 1 eller 2 stjärnor på 5 minuter före beredskap.

Badyan förhindrar sockerhet och bevarar den naturliga färgen på konserver, marinader och pickles, eftersom det fungerar som ett konserveringsmedel.

Recept på biff med aubergine och badan

Badyan - smaksatt kryddor

produkter: nötkött med låg fetthalt, sojasås, daikonrädis, aubergine, grön lök, vegetabilisk olja, sesamolja, risvinäger.

kryddor: ingefära, potatisstärkelse, salt, chili, vitlök, torr sherry, tubberry, koriander.

Vi skär köttet i skivor, sprida det i en skål med sojasås, torr sherry och stärkelse. Vi ställer den åt sidan så det kommer att bli defaced. Mala ingefära med vitlök och chili. Vi rengör och skär i daikon och aubergine i separata skålar.

Aubergine salt och insistera. Värm upp stekpannan med smör, lägg köttet. Så snart det har blivit ljus, slänger vi det tillbaka till kolven. Krama auberginen.

Vi tar en stekpanna med höga sidor, lägger ut vitlök, ingefära, peppar, äggplanter, hackade gröna lök. Häll lite vatten, blandad sherry med sås och ättika och slaktkropp. Efter kasta badonen, rädisa daikon, kött. Vi lyfter lite stärkelse i vatten, häll det i köttet. Vi fortsätter att gryta. I slutändan lägger vi till en liten sesamolja.

Klar att äta en hel måltid i en tallrik, dekorera med korianderblad och lök. Servera som garnering för ris och potatis.

Här kan sådana användbara rätter förberedas med denna krydda.

Badyan – krydda med en utsökt smak som kommer att dekorera dina mästerverk av matlagning!

Previous PostNext Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 15 = 24