Balsamikrämma - metoder för applicering | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Balsamikrämma – metoder för applicering

Visst har många älsklingar hört talas om ett sådant ämne som balsamvinäger. Alla har länge känt sina smakdata och metoder för tillämpning. Men grädden är italiensk balsamico, idag är det en relativt ny livsmedelsprodukt, som lyckades vinna det välförtjänta godkännandet av de kulinariska specialisterna på alla ränder.

Ursprung och sammansättning

Så vad är en mat nyfikenhet?

Balsamikrämma - metoder för applicering

Kompositionen innehåller huvudämnet i balsamik. Den enda skillnaden med ättika är att kräm innehåller förtjockande komponenter som ger produkten en viskös tjock konsistens.

Den används för att fylla grönsaker, kött, fiskrätter. Det används också framgångsrikt som en självständig matkomponent för att dekorera mat. Jag måste säga att användningen av balsamisk grädde i matlagning har vunnit stor popularitet, främst i England och Italien.

Det är inte förvånande, eftersom det är ingen hemlighet att balsamvinäger uppfann laga italiensk och grädde recept baserat på det – värdet av Culinary Albion.

Vad är en del av ett gott kosttillskott? Produktionen av balsamisk grädde är baserad på kokande ättika balsam med tillsats av mjöl, stärkelse eller andra förtjockningsmedel. Tack vare detta förblir smakämnen intakta i den. Den färdiga produkten utsätts inte för värmebehandling under användning.

Liksom vinäger är den rik på innehåll:

Balsamikrämma - metoder för applicering
  • mineraler;
  • antioxidanter;
  • vitaminer i grupp b.

Och eftersom det perfekt kompletterar sallader och andra kulinariska läckerheter som ett dressing, ger disken extra piquancy, juiciness. Det är känt att i Italien på grundval av krämig balsamvinäger laga delikat, läckerhet dressing genom att blanda balsamico grädde och olivolja, som alltid ska vara kallpressad.

Italienare gillar att äta läcker sås, sprida den på nybakat bröd. Magnifika smörgåsar uppfyller hela hungern och är oumbärliga för ett matbord.

Smak, komposition och tillämpning

Balsamikräm med sin viskösa struktur kan skilja sig väsentligt i färg på grund av tillsatsen av ämnen som har en ljus färg. Ofta läggs frukter, honung, bär till grädden. Frukt och bär naturliga ingredienser kan du få nya, intressanta smaker.

Balsamikrämma - metoder för applicering

Verkligheten av kockar vet verkligen inga gränser!

På grund av produktens unika smakkvaliteter, kombinationen med kött och skaldjur, används den som marinaden. Tunn, mjuk, raffinerad komposition, impregnering av fisk eller kött, gör maten smakigare och mer doftande. Smaken av någon av disken omvandlas till det bättre, vilket ger en aptit för gäster och familjemedlemmar.

Creamliknande balsamico används också för att tillverka osttillit.

Ofta rekommenderas denna tankning av kocken att tillsättas fruktsallader.

Produkten har ett brett utbud av applikationer, eftersom det tillsammans med utmärkta smakegenskaper har ett antal medicinska egenskaper. Det verkar till exempel som en antiviral, koleretisk, diuretikum. Bland annat ökar det effektivt aptiten.

Hur man förbereder en produkt hemma

Säkert kommer många hemmafruar att vara intresserade av frågan om var du kan köpa en balsamikräm och om det finns någon försäljning alls?

Balsamikrämma - metoder för applicering

Hittills har köparen stora möjligheter att köpa en produkt med dofter: apelsin, söt körsbär, fikon och till och med vita tryffel.

Produkten på vår marknad är dock ganska exotisk, eftersom priset kan vara obehagligt överraskande. Det spelar ingen roll – vi ska förbereda en utsökt krydda själv. Om någon från värdinnan bestämmer sig för att ta reda på receptet för en riktig balsamisk grädde för att göra det med egna händer, förtjänar en sådan älskarinna respekt.

Trots det faktum att denna produkt inte kan beställas för arbete är priset för en god nyhet ganska hög. Det är därför det blir överflödigt att notera beredningen av grädden.

Balsamikrämsås framställs enligt följande: du måste hälla balsamvinäger i en liten behållare, svetsa sedan och kontrollera djupet av vätskan med en träpinne. Den färdiga produkten ska vara 1/3 av den ursprungliga volymen. Det är bättre att först göra rätt märken på pinnen.

Brewed ättika med kontinuerlig omrörning för att förhindra bränning. Efter 40 minuter ska vätskan tjockna.

Balsamikrämma - metoder för applicering

Sedan är det nödvändigt att hälla innehållet i en stekpanna och förånga till oljiga, tunga bubblor. Grädden ska filtreras tills den har svalnat. Lagringstiden på en kall plats upp till 3 månader. Receptet för framställning av italiensk balsamisk grädde är, som vi ser, ganska enkel.

Viktigt! Mycket beror på kvaliteten på råvaror: behöver en sann balsamvinäger, om i dess ställe skulle vara en billig surrogat (vin med smaker och ättika) fungerar inte.

Använd sådan kräm som en dressing för eskaloper, stekar från kött eller fisk. Du kan laga en efterrättversion, för vilken du måste ta 0,5 liter balsamvinäger, 1 glas socker, flera bitar choklad.

Som du kan se kan du göra minsta ansträngningar, presentera i dina matlagningselement av högt kulinariskt sätt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

43 + = 49

Adblock
detector