Favorit av många delikatesser: recept för att göra potatischips hemma | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Favorit av många delikatesser: recept för att göra potatischips hemma

Crispy, doftande och läckra marker är mycket populära i många länder. Särskilt deras barn älskar. Att veta den verkliga sammansättningen av butiksprodukter, försöker föräldrar att utesluta en sådan delikatess från deras barns kost.

Det finns ett alternativ som kommer att tillgodose både vuxna och barn - matlagningsprodukter från potatisar hemma. Du kan laga dem med olika tillsatser, till exempel med kryddor, ost, gröna etc. Låt oss överväga några sätt att förbereda hushållssnacks.

Potatischips hemma i friterad

Detta alternativ anses vara den mest skadliga, eftersom rotgrönsaker kommer att lagas i varm olja. För att förbereda denna delikatess behöver du potatis, så det ska väljas korrekt. Föredra medelstora knölar med rätt form. Det är viktigt att grönsaken hade ett tätt och inte löst kött, så var noga med att fråga säljaren vad som är den bästa klassen att välja. Det är också nödvändigt att använda olja, som måste förfinas och deodoriseras.

Du måste laga det här sättet:

Favorit av många delikatesser: recept för att göra potatischips hemma
 1. Tvätta potatisarna väl, och skära sedan det tunna skivor. Om det finns en speciell rivare eller skördetröskor, är det bättre att använda dem. I allmänhet bör tjockleken inte vara mer än 2 mm. Nästa steg är att skölja skivorna i rinnande vatten för att bli av med överskott av stärkelse. Lägg dem i en kolsyrare och blöt sedan med pappershanddukar.
 2. Om det inte finns någon friterare, använd sedan en kittel eller en panna med tjocka väggar och en botten. Häll oljan och värm den till en temperatur av 170-200 grader, men inte högre. Om så önskas kan du lägga till lite fläsk eller bifffett;
 3. Sprid i vegetabilisk olja i små portioner så att skivorna fritt flyter och inte klibbar, annars kommer de inte att stekas. När du får en fin guldfärg kan du få det med hjälp av bullret. Sprid på en tallrik fodrad med servetter för att ta bort överskott av fett. Det är viktigt att notera att sådana skivor inte håller på länge för att rädda deras knäcka och, som ett resultat, mjukna, så försök att äta dem omedelbart efter tillagningen.

Recept på potatischips i ugnen

Med det här alternativet kan du förbereda en god och användbar delikatess som säkert kan ges till barn. En sådan behandla som män under en favorit skumdryck. För smak kan du använda olika kryddor, vi föreslår att du bor på paprika.

Detta recept innehåller sådana produkter: 400 g potatis, 1,5 msk. skedar av olivolja, söt paprika, kryddor, salt och peppar.

Du måste laga det här sättet:

Favorit av många delikatesser: recept för att göra potatischips hemma
 1. Vi börjar med beredningen av rotgrödor, som måste tvättas och rengöras ordentligt. Skiv och skölj noggrant i rinnande vatten. Lägg dem i en skål, tillsätt paprika, kryddor och olivolja. Blanda allt grundligt så att alla skivor är täckta. Gör det bäst med dina händer. Lämna ett tag
 2. Ta ett bakplåt och täck det med folie och topp med olivolja. I ett lager lägger du ut tillagade skivor potatis. Skicka panelen till ugnen, som måste värmas till 200 grader. Koktid - 20 min. Det är värt att notera att tiden kan variera, för allt beror på ugnen. Det är därför som vi kolla igen och igen. Med de färdiga skivorna böjs kanterna och en vacker guldfärg kommer att dyka upp.

Recept på potatischips i en potatis

Det mest användbara alternativet, eftersom grönsakerna inte stekas i olja och torkas. Vi erbjuder matlagning inte från råttor, men från puree. Även om skivorna utåt och inte kommer att se ut som originalet, men smaken av dig kommer bara inte att göra dig besviken.

För att göra marker i torken, ta en sådan uppsättning produkter: 0,5 kg potatis, ägg, 2 msk. matskedar vegetabilisk olja, 1 msk. en sked mjöl, 100 ml vatten, kryddor, 1/4 tsk gurkmeja, 1 tesked paprika och salt och peppar.

Du måste laga det här sättet:

 1. Rot rotgrönsakerna, skär i bitar och koka tills kokt. Salt i vattnet behöver inte tillsättas. Glöm inte att ta bort det bildade skummet. Därefter dränera vattnet och kyla potatisarna;
 2. Till grönsaken, tillsätt vatten, mjöl, kryddor, slagen pre-egg och laga potatismos. Du kan använda en mixer, det viktigaste är att lämna inga klumpar. Nu är det nödvändigt att smörja oljekanna med oljan. Sedan från potatisflaskorna. Sprid ut med en sked och sedan nivå med en silikonspatel. Torka vid 80 grader. Vanligtvis tar processen 10 timmar, men tiden kan variera med plus eller minus 3 timmar. Färdiga chips måste vara torra och krispiga.

Potatischips i mikrovågsugnen

Ett annat alternativ till användbara chips som inte är beredda i olja, så att du kan ge en sådan läckerhet till barn och inte vara rädd för deras hälsa. Allt är förberedt mycket snabbt och processen tar i genomsnitt 20 minuter.

Det är nödvändigt att ta sådana produkter: potatis, olivolja, salt, peppar och kryddor. Ta mängden ingredienser till din smak.

Du måste laga det här sättet:

Favorit av många delikatesser: recept för att göra potatischips hemma
 1. Grönsaker tvätta, rena och sedan skära. Återigen rekommenderas att skölja för att avlägsna överskott av stärkelse. Som ett resultat måste vätskan vara transparent. Varje olja smörjs med olja, och det är bäst att göra det med en silikonborste. I detta fall behövs lite olja;
 2. Ta en tallrik som är avsedd för användning i en mikrovågsugn och lägg skivorna i ett lager. Topp med salt och kryddor. Till exempel kan du använda torkad vitlök, dill, paprika, etc. Slå på mikrovågsugn med full effekt och tillagningstid - 3 min. Efter ljudsignalen, vrid potatisskivorna och laga i samma tid, men bara minska strömmen till 50-60%. Förbered följande satser mindre i tid, eftersom plattan kommer att värmas upp.

Receptet på att laga potatisflis i multivarket

Många använder en multi-bar för att förbereda olika rätter, inklusive skivor. Allt är förberedt extremt enkelt.

Sådana produkter bör beredas: 300 g potatis, vegetabilisk olja och kryddor.

Du måste laga det här sättet:

 1. Förbered potatisen, som i tidigare versioner, det vill säga rena, tvätta flera gånger, klippa och torka. Häll olja i koppen och vrid på läget "Rostning";
 2. Efter oljan har bränt, lägg en skiva potatis i ett lager och koka i 3 minuter. Sprid på en tallrik, vävt med servetter.

Hur man lagar potatischips i en våffeljärn?

För många kan det vara förvånande, men i våffelmakaren kan du laga inte bara strån utan också chips. Naturligtvis ser de inte ut som originalet, men du kommer ihåg smaken länge. Vi ska laga mat igen från potatismos.

Ta den här uppsättningen produkter: 3 potatis, ägg, lök, mjöl, gröna, salt och kryddor.

Du måste laga det här sättet:

Favorit av många delikatesser: recept för att göra potatischips hemma
 1. Vi städar potatisen och gnuggar den med lök på ett fint rivjärn. Tryck på händerna på överflödig juice, men det är bättre att använda gasbind för detta. Lägg till hackade grönsaker och lämna ingredienserna. Blanda allt grundligt tills det är smidigt. Lägga till mjöl, ge konsistens, som på draniki;
 2. Värm vaffeljärnet ordentligt och lägg ut ett lager av beredd massa. Täck överdelen med den andra delen av våffeljärnet. Inget behov av att steka länge, eftersom chipsen blir bittra. Den resulterande potatisvaffeln är fortfarande varm uppdelad i bitar.

Nu känner du till de olika recepten av potatischips, du kan laga dem inte bara med kryddor, men också med hackad ost. För att förbättra smaken av mat, använd olika såser, till exempel, baserat på majonnäs, gräddfil, ketchup och senap.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 86 = 93