Hedgehogs fyllda med ris: smakar bättre! | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Hedgehogs fyllda med ris: smakar bättre!

Som en oberoende andra skålen som garnering tillförseln till fläktar av olika livsmedel och gourmands och små fastidious idealisk lätt förberedelse både i stekpannan och in i ugnens igelkottar köttfärs med ris.

Lyssna på receptet och servera dem till festbordet eller bara till middag, skäm bort din familj!

Hedgehogs fyllda med ris: smakar bättre!

Någon kommer att säga att det inte finns något original i denna maträtt. Men det här är helt fel! En speciell piquancy till koloboksen är fäst vid råvaran, som vid svettning till exempel i ugnen sväller.

Vid full beredskap från köttbullar sticker ut рисинки - så finns det prickles, absolut som vid nuvarande igelkottar. Vad är hemligheten att laga mat i ugnen, i stekpanna eller i en multivark, huvudingredienserna, alternativ för sås och experiment med kompositionen i en detaljerad beskrivning av recepten. Gå till köket!

Receptet på igelkott från malet kött och ris är enkelt. Det viktigaste är att det har en obligatorisk förteckning över produkter, men för att inkludera fantasi, förbjuder ingen att lägga till din smak.

För att förbereda vanliga igelkott från malet kött med ris behöver du en enkel uppsättning produkter:

 • 500 g malet kött (lämpat för fläsk, nötkött, kyckling, blandning av fläsk och kyckling, en blandning av fläsk och nötkött);
 • långkornigt ris, ½ ett fasettglas (inte kokt, men rå!);
 • flera lövlökar;
 • 2-3 vitlöksklyfta;
 • 2 kycklingägg
 • salt, en blandning av kryddor och peppar;
 • vegetabilisk olja;
 • mjöl.

Hela listan kommer att ligga till grund för de mest utsökta bollarna.

Förbereda köttbasen

Ju mer kvalitativt grunden för framtida igelkottar är beredda, desto mer utsökta blir rätterna. Alla ansträngningar bör göras för att laga fyllning. Efter det klassiska receptet köttes köttet, det är bättre att det är en tull eller kyckling (kycklingbröstet), passerar genom köttkvarn. För att köttkomponenten blir mer öm, ska du vrida den på köttkvarnen 2-3 gånger. Vikten bör stå i 20-30 minuter.

Slösa inte tid förgäves: skära lök och vitlök.

Hur man lagar igelkott med malet kött och ris? Att förbereda köttbotten för att baka i ugnen är ett separat steg.

Halvfabrikaten för framtida yummies är gjord enligt algoritmen:

 1. på skärbrädet finhackade lök, som läggs till köttstocken;
 2. massan är grundligt blandad;
 3. vitlök skärs med en kniv eller hoppas över garlicken;
 4. allt detta läggs till i arbetsstycket;
 5. noga blandad
 6. kycklingägg skakas i en separat skål före leverans till knådningen, först då införas de i billet;
 7. tillsätt kryddor, kryddor och salt till smak
 8. Ris som tvättas under rinnande vatten skickas också till den totala massan;
 9. alla komponenter är blandade.

Från en homogen massa bildas kolobox som sedan går till ugnen. Ämnen ska göras inte så små, men inte mycket stora - den genomsnittliga storleken är optimal. Idealt sett är vikten på varje boll 50-70 gr. Kruglyashi faller i mjöl, läggs ut på stekpannan eller ugnen, smörjs med fett eller olja. Låt det finnas en panna eller bricka från en multivark - det spelar ingen roll.

Tillägg till koloboks

Hur man inte stekar, bära inte bollar, men utan sås blir de torra. Idealisk - igelkott med malet kött med ris och sås. Aromatisk sås till ugnen är av två typer: sur grädde eller med tillsats av tomatpasta.

Receptet på en mild sour cream sås, som är beredd från:

Hedgehogs fyllda med ris: smakar bättre!
 • 200 g mejeriprodukt med medelhaltigt fettinnehåll (den optimala procentsatsen är från 12 till 20);
 • ett glas buljong eller vatten;
 • 2-3 lövlökar;
 • salt, kryddor till smak.

Grädde blandas med buljongen, i arbetsstycket sätts finhackade lök. Basen av salt och peppar.

Sås hällde köttrundar, som redan lagts på en bageri i ugnen eller stekas i en stekpanna. Stew skålen på låg värme inom en halvtimme.

Receptet på tomatsås skiljer sig något från mjölkkollegan.

Huvudkomponenterna är:

 • 100-150 g tomatpasta;
 • ett glas buljong eller vatten;
 • två små morötter
 • 2-3 lökar;
 • salt, socker, kryddor.

Tomatpasta kombineras med buljongen. I arbetsstycket, rista den revade moroten och finhackade lökarna. Allt är grundligt blandat. Salt, socker och kryddor läggs till smak. Hedgehogs hälls med resulterande sås och gryta tills det är klart i en stekpanna eller i ugnen (30-40 minuter över låg värme).

Hur man gör dietiska igelkottar

För dem som har problem med matsmältning, liksom diabetiker och spädbarn, är ett annat recept på denna maträtt idealisk. Detta är baserat på kycklingbröstet. Hedgehogs från kycklingmalt kött med ris skiljer sig inte från receptet på välsmakande fläsk eller nötkött. För mjukhet kan kycklingkomponentens ömhet sättas till smörets bas (20-30 g).

Stek, stew, bake!

Det finns så många alternativ för att laga kött igelkottar kan användas i kulinariska övningar. Stekpanna, bakplåt från ugn eller multivark, till och med en glaspanna med lock som passar för att få kolokokserna till full beredskap. Stekt mat är den mest utsökta, men skadliga.

Om allt är i ordning med matsmältningssystemet, kan de runda kakorna stekas i vegetabilisk eller olivolja i en stekpanna eller i ugnen tills en guldskorpa bildas. Då bör du lägga en halv kopp vatten och lägga ut under locket.

Hedgehogs med malet kött och ris i ugnen kommer att vara mjuka och mjuka. Ugnsdisken smörjs med smör (smör), koloboks läggs ut, sur grädde eller tomatsås hälls ut. Vid en temperatur av 180 grader stuvas i 35-40 minuter. Resultatet - saftiga och doftande igelkottar från ugnen, täckt med ris "nålar."

Hedgehogs gjorda med malet kött och ris i en mångsidig kock ännu enklare än i ugnen. I koppen placeras koloboks och sås. Kapaciteten sätts i multivarken, ett specialprogram väljs. En färdig maträtt väntar tills den finaste timmen, medan den inte brinner, kommer den inte att torka upp.

Shop Tips

Så hur läckra att laga igelkott från malet kött med ris i ugnen, i stekpanna eller i en multivark?

Dra nytta av våra användbara tips:

Hedgehogs fyllda med ris: smakar bättre!
 1. Basen blandas bäst med färskt kött, inte tinas.
 2. Det är viktigt att inte byta ingredienserna (spannmål, lök, ägg), annars kommer massan att falla ifrån varandra.
 3. Gör inte för stora bollar (anledningen, se punkt 2).
 4. Det är bättre att ta grodd inte rund, men långkornigt: nålar blir mer realistiska.
 5. Såsen ska inte helt täcka köttbitarna. Den optimala nivån är upp till mitten av kolobok.
 6. Lägg inte vitt bröd i köttbasen. Hedgehogs är inte cutlets, men en slags köttbullar. Luke, vitlök och spannmål är tillräckliga som hjälpkomponenter.
 7. Köttbullar kan fungera som en självständig maträtt eller som ett företag för sidrätter. Perfekt tillskott till kruglyasham - stewed eller kokt grönsaker, bovete gröt, potatismos, pasta. Men ris är bättre att inte tjäna.
 8. Köttbullar skiljer sig från köttbullar i att riskrus placeras inte kokt, men rå. Det är i den här formen kommer det att sticka ut ur bollens yta och påminna om detta prickiga djur.
 9. Kokad från kycklingkött eller kalvkött, kommer denna mat vara ett utmärkt alternativ för köttfoder till din baby. Koka bättre på ett par eller i ugnen.
 10. För breading används mjöl, inte kex. Den senare gör disken hård.
 11. För att minska kaloriinnehållet i kött är det värt att ta magert och istället för köttbuljong använda vatten eller vegetabilisk buljong.
 12. Fans av ost sätta denna köttprodukt på köttberedningen. En bit ost i mitten av en boll är en överraskning.
 13. Noggranna hemmafruar vill frysa råa koloboks i frysen. De kräver inte fullständig avfrostning. Sätt på en bakplåt, baka i en halvtimme - den andra kursen är klar.
 14. Exotiska älskare kommer att uppskatta basmati-ris, bruna och andra sorter av denna spannmål i skålens sammansättning.

Från vad som helst hakat kött skulle igelkotten inte ha gjort, skulle de under alla omständigheter vara utsökta.

Något av recepten på såsen kommer att ge kärlek till maträtten, och familj och vänner kommer att vilja äta mer och mer utsökt från ugnen med absolut non-stick nålar.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 14 = 24