Matlagning välsmakande

Hemligheter att laga engelska pudding

Innan vi pratar om receptet för pudding, är det värt att bo lite på historien om dess förekomst.

Skålens historia

Hemligheter att laga engelska pudding

Engelska pudding är en traditionell julgran. Det var förberedt inte bara i England, utan inom dess många kolonier. Initialt innehöll delikatessammansättningen mjöl, ägg, brödsmulor, fett och en mängd kryddor.

Traditionellt 25 veckor efter treenigheten hördes en särskild bön i kyrkan. Efter hennes uttalande i familjen började de förbereda maträtten. I genomsnitt, från början av blandningen till julkvällen, tog det ungefär tre veckor.

Det finns en version som ursprungligen pudding bereddes av havre med kött eller köttbuljong. Till en tjock havregrynsgröt tillsattes lite honung, nötter, torkade plommon och brödsmulorna kvar på bordet. Vid slutet av 1700-talet såg socker i skålen och blev gradvis en favorit efterrätt.

Traditionell pudding var hjärtlig och välsmakande, och hölls under lång tid. Förbered det kan vara i vilket kök som helst, och matlagningen krävde inte speciella kulinariska färdigheter. Inte överraskande var det han som blev symbolen inte bara för England, utan för hela British Empire.

Till denna dag, och några ritualer som var obligatoriska under beredningen av den traditionella julen efterrätten. Vid knådning av ingredienserna deltog alla familjemedlemmar, från små till stora, och rörde degen från öst till väst.

Hemligheter att laga engelska pudding

Inuti pudding sätta nödvändigtvis ett mynt, en ring eller en liten knapp. Den som i delikatessycket kom över ett mynt kunde hoppas på lycka till i affärer eller resor.

Ringen lovade ett snabbt äktenskap eller ett äktenskap, men knappen förutspådde ett ungkarlsliv.

Traditionell engelsk julpudding serverades till bordet med en söt sås. För detta bryts cremen dessutom eller smöret med rom eller konjak framställdes.

Receptet på en traditionell efterrätt

Trots ett stort antal olika recept, är det mest grundläggande naturligtvis receptet på den klassiska engelska julpudding.

Innan du förbereder en engelsk julpudding, bör du samla alla nödvändiga ingredienser:

 • 0,5 kg russin (det rekommenderas att ta mörk och ljus lika);
 • 250 g brödsmulor;
 • 250 g granulärt socker eller pulver;
 • 120 g smör;
 • 120 g olika kandade frukter;
 • 100 g glaserade körsbär;
 • 150 g mandel och valnötter;
 • ett äpple
 • 3 ägg;
 • en matsked mjöl;
 • 150 ml cognac;
 • en skal av en citron och en apelsin;
 • en nypa salt
 • en tesked kardemumma;
 • vaniljssocker;
 • 0,5 tsk jordnötsnöt
 • 200 g torkad plommon och aprikos.

När alla ingredienser i behandlingen samlas, kan du börja laga mat.

Hemligheter att laga engelska pudding

För det första är det nödvändigt att noggrant tvätta de torkade aprikoserna, svamp och russin. Den tvättade torkade frukten lämnas en stund, så att glaset är helt fyllt med vatten. Äppel och nötter gnidas på ett fint rivjärn. Till dem kan du lägga till lite citronsaft.

Ta sedan en stor skål eller gryta, häll ut alla torkade frukter, kanderade frukter, försmord, zest, riven äpple och nötter, körsbär. Allt detta måste noggrant blandas med en sked.

Till den resulterande massan efter massering tillsätt socker, salt, häll i en blandning av mjöl och brödsmulor, sätt kryddorna. Smält smör och konjak hälls i disken. Efter att ha tillsatt alla ingredienserna, ät degen för hand. Det måste knådas tills en homogen massa bildas i en skål eller panna.

För att göra en pudding måste du bygga ett vattenbad. Du behöver två tankar, varav en är fri att passa in i den andra, men inte vid botten. Som en form för framtida efterrätt kan du använda en glas värmebeständig eller metallskål.

När du flyttar degen i en form är det nödvändigt att försiktigt, men med en viss insats för att fixa det, så att massan är tillräckligt tät. Därefter placeras behållaren i ett vattenbad, och utrymmet mellan formen och pannan är fylld med vatten.

Skålens topp med degen bör vara tätt täckt. För detta kan du ta vanligt bageripapper. Ovanpå lägger du ett tätt passande lock eller vikar toppen av formen med folie. Så det blir möjligt att hålla konjakan inne i pudding.

När vattnet kokar, sänks elden till ett minimum och fortsätter att förbereda skålen och ständigt tillsätter vatten som avdunstar från en stor behållare. Efter kokning av vattnet hålls degen i ett vattenbad i minst 4 timmar.

Hemligheter att laga engelska pudding

I slutet av denna tid tas skålen bort, täckt med en tallrik på vilken det är planerat att servera maträtten mot bordet och försiktigt vänds över. Det är det - Engelska julpudding är redo. Det återstår att dekorera det och häll det med sås.

I England, före middagen, hälldes pudding med en stark sprit och satt i brand. Det är inte nödvändigt att uppfylla denna tradition, men älskare av denna efterrätt säger att det blir mycket mer gott.

Recept för varje dag

Om du gillar originella och välsmakande efterrätter, som också är enkla och snabba att förbereda, erbjuder vi recept för en mängd engelska puddingar för varje dag.

Citronpudding kan framställas enligt följande. Först, slå en halv matsked mjukat smör, 50 g granulat eller pulver, en skal av en citron. Fortsätt att slå massan, tillsätt sedan juicen pressad från en halv citron, en äggula, en tredjedel av ett glas mjölk och 2 matskedar mjöl. Det återstående proteinet slås separat och införes gradvis i den redan framställda blandningen. Efter att degen fått en jämn konsistens, hälls den i formar.

Hemligheter att laga engelska pudding

Ugnen värms till 180 grader, en bakplåt med höga kanter placeras i den och formarna fyllda med deg sätts upp. Häll sedan kokande vatten försiktigt i bakplåten. Vatten ska nå mitten av formulären. Tillagningstiden för engelsk traditionell citronpudding är 30-35 minuter.

Mycket populär i England och receptet på ris efterrätt. För att göra det måste du ta 100 gram ris (använd helst runda kvaliteter), 0,5 liter mjölk, 50 gram socker, 2 ägg, kanel att smaka och lust för en liten citron.

I det första steget i beredningen löses sockret i mjölken, citronzest tillsätts och efter blandning kokas det. Därefter hälls riset i pannan och ständigt omrörar innehållet igen, koka det i ytterligare 10-15 minuter. Därefter placeras pannan i förvärmd till 110-130 graders ugn och lämnas där i en halvtimme.

Efter att riset har nått sin fulla kapacitet tas den ur ugnen och får svalna. I början läggs äggulorna till den kylda gröt och blandas.

Vita är slagna separat. Innan du piskar kan du tillsätta citronsaft (5-6 droppar). Ett tjockt skum av proteiner införes försiktigt i den tidigare beredda massan. Riset placeras i ugnen i 10 minuter. Färdig skål strönad med kanel, hälld med sås eller sylt.

Förresten är den engelska traditionella rispudding som framställts enligt detta recept en av de favoriträtterna från den brittiska drottningen själv.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

80 − 77 =