Hur man lagar broccoli? | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Hur man lagar broccoli?

Broccoli är en ovanlig sorts blomkål, som är Asien Minor och Medelhavet. För första gången försökte européerna endast denna grönsak på 1500-talet, medan grekerna och romarna hade det för 2 tusen år sedan. Den här gången är mer än tillräckligt för att studera alla användbara egenskaper hos broccoli och lära sig att förbereda det inte bara korrekt, men också gott.

Vad är den största fördelen?

Hur man lagar broccoli?

Blomställning av broccoli utsätts vanligtvis för minimal värmebehandling, vilket gör att du kan spara de mest värdefulla vitaminerna och mineralerna. Och de, förresten kommer att sägas, innehåller mycket. Kål av denna sort är till exempel ett verkligt lagerhus av mangan, fiber, kalcium, svavel, järn och fosfor. Det finns i det, och protein, och mineralsalter, och vitamin C, B och PP, provitamin A och mycket mer.

Det är intressant att veta att klorofyll är närvarande i överflöd i blomställningarna, vilket positivt påverkar den kvalitativa sammansättningen av humant blod. På grund av detta rekommenderas broccoli att äta med patologier av blodkärl och hjärtmuskulatur.

Dessutom hindrar grönsaken utseendet och utvecklingen av nervsjukdomar, renar kroppen av salter av tungmetaller och fungerar även som en förebyggande åtgärd för cancer.

Människor som ständigt kämpar med övervikt också kommer inte att vara ute för att lära sig att koka kål, eftersom 100 gram innehåller bara 34 kcal.

Grundläggande matlagningsregler

Hur man lagar broccoli?

Så, innan du vill laga broccoli för första gången i ditt liv, lär du dig läget om den kommande händelsen. Först och främst beror varaktigheten av matlagningen direkt på huruvida den frysta eller färska grönsaken ligger på bordet. Om vi ​​betraktar varianten med färska blomställningar, bör deras uppehållstid i kokande vatten inte överstiga 5-7 minuter. Men halvfabrikat måste koka lite längre, ca 10-12 minuter. Vattnet ska vara lite podolit och eld för att göra det minimalt.

Kom ihåg att ju mindre du lagar mat ju mer sparar du näringsämnen, vitaminer och mineraler. På grund av detta är det ibland lämpligt att bara baka kål eller laga den i en multivariat. I samtliga fall, demontera de stora blomställningarna i små, och skära för tjocka stammar i bitar.

Matlagningsmöjligheter

Efter att ha blivit bekant med de allmänna reglerna kan du fortsätta med hur det är möjligt att laga gott broccoli. Först överväga receptet, där kålen är lagad i smeten.

Du behöver dessa produkter:

 • 0,5 kg av grönsaken;
 • 3 färska ägg;
 • ett glas siktat mjöl eller brödsmulor;
 • peppar, salt och andra favorit kryddor.

Vidare gör vi det:

Hur man lagar broccoli?
 1. Fryst eller färskkål bör kokas i rätt tid, kastas i en kolv och lämnas för avrinning.
 2. Vid denna tid måste du piska ägg, lägga kryddor och salt åt dem;
 3. Varje enskild blomställning dips först från ägget, sedan till mjöl (brödsmulor), och skickas till en heta stekpanna med vegetabilisk olja;
 4. Stekningstiden är 5 minuter på varje sida.

Nu erbjuder vi en steg-för-steg guide till hur man lagar en läcker och dietisk broccolisoppa.

För honom behöver du:

 • 0,5 kg blomställning
 • tre tomater;
 • en morot
 • 2 lök huvuden;
 • 4 potatis;
 • 3 liter vegetabilisk eller kycklingbuljong;
 • gröna och vegetabilisk olja.

Nästa soppa bryggs på detta sätt:

Hur man lagar broccoli?
 1. I kokande buljong läggs morötter, skärs i tunna cirklar;
 2. Efter det läggs potatis, skärs i små kuber;
 3. I en stekpanna med magert olja stekas hackade lökar;
 4. Utsläppta kålblomställningar skickas till kokande buljong;
 5. Med en tomatskalad skärs de i kuber, och lägger också i en panna med soppa;
 6. Då måste skålen koka i 5 minuter med locket stängt och på låg värme, låt det brygga i 15-20 minuter.

Från broccoli kan du laga inte bara snacks eller första kurser, utan också fulla garneringar.

En av dem är gjord enligt följande recept:

 • 400 gram färg, bröstspiror och broccoli;
 • 100 g hård ost;
 • 100 g gräddfil
 • Italienska torkade örter och salt.

preparatet:

Hur man lagar broccoli?
 1. Innan du kokar frusen eller fräsch broccoli, liksom alla andra färska grönsaker, ska vatten kokas, salt och sätta ut en liten eld.
 2. Då ska alla slags kål tillagas enligt alla regler och därför att det ska ske i högst 10 minuter.
 3. Sedan överförs de till en sikt, dräneras och skickas till en uppvärmd stekpanna med tjocka väggar och en botten;
 4. Där tillsättes kryddor till grönsaksblandningen, riven ost och gräddfil, allt blandas och värms tills osten smälter. Sedan garnera smäller i pannan i ytterligare två minuter, och det kan serveras.

Slutligen är det värt att notera att broccoli inte är bra med alla kryddor, men bara med paprika, rosmarin, varm senap, slipad svartpeppar och timjan. Det är bra att lägga till basilika och speciell sås. Den senare är gjord av smör, en sked mjöl, äggulor, grönsaker, kryddor och grönsaksbuljong. Faktum är att detta är en sorts berömd Béchamelsås, och den är beredd enligt en liknande princip.

Broccoli är en av de få grönsaker som kan fylla vitaminbristen nästan året runt. Det viktigaste är att förbereda det korrekt, annars kommer det ingen fördel.

Hur man gör det, vet du redan, och det är inget svårt i nästa matlagning av nästa kulinariska mästerverk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

66 + = 71