Hur man lagar en läcker kycklinggel med gelatin | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Hur man lagar en läcker kycklinggel med gelatin

Gelatin är en färglös och smaklös kristalliserad produkt, vilken erhålls från djur och fiskvävnader. Från latin: "fryst" eller "fruset". 85% av denna produkt är protein, och de flesta av fördelarna med det är kollagen.

Hur man lagar en läcker kycklinggel med gelatin

Vid en tidpunkt i 1845 patenterades denna produkt först av ingenjören Peter Cooper.

Hans uppfinning kunde inte förstås av någon omkring 50 år, folk förstod inte vad det var, huruvida det var användbart eller var man skulle tillämpa det. Många tyckte att detta var en helt värdelös produkt, tills en annan uppfinnare - Pearl Waite gjorde med sin användning en läcker efterrätt och gav namnet "Jelly".

Efter detta fall avslöjades användbarheten av gelatin fullständigt och denna produkt tog en ärade plats i förberedelsen av en mängd recept.

Nu kan du använda ett sådant förtjockningsmedel i en kall, jellied, olika krämer, gelé, etc. Före användning är det bättre att tillsätta det till kallt vatten och lämna det där tills förtjockningsmedlet sväller. Och det löser sig endast i en varm vätska.

Denna produkt används inte bara i matlagning, läkemedel använder också gelatin, kapslar och ljus är gjorda av det. Den läggs till i schampon och masker och används för framställning av fotopapper. Han har också alternativ - agar-agar, pektin.

Grunden för detta förtjockningsmedel är kollagen. Också i kompositionen är: stärkelse, proteiner, kalcium, fetter, natrium, järn, kolhydrater, vitamin PP, glycin, fosfor. Främjar restaurering av vävnader och bindbrosk, bidrar till tidig benväxt.

Detta är en underbar dietkomponent i nästan varje maträtt, som det absorberas väl av kroppen.

Applicera på mat, du kan enkelt stärka naglarna, förbättra hårväxten och göra lederna mer elastiska. Läkare rekommenderar de som har osteokondros eller artrit, blodets låga koagulerbarhet, problem med hjärtmuskeln, slöhet systematiskt använder den i diskar.

Det finns praktiskt taget inga kontraindikationer för det, i det extrema fallet finns det en allergi.

Hur man ordentligt spädar gelatin?

Ofta gör hostesserna en jellied med en sådan komponent. Tack vare honom blir förkylningen ren och vacker. Men för att uppnå ett sådant mål, hur man gör gelatin till en holland? Köp det kan vara i form av ett kristallpulver eller genomskinliga blodplättar.

Hur man lagar en läcker kycklinggel med gelatin

Om produkten är pulveriserad, häll den sedan i en skål och häll fem skedar kokad vätska. För att förbereda den färdiga blandningen måste du blanda och låta stå för att granulerna ökar i storlek.

Och om sådant förtjockningsmedel är i form av en platta, kan den också blötläggas i en vätska i ungefär fem minuter, dränera sedan vattnet, pressa ut och sätt i en annan skål.

När du lagar mat, är det bättre att använda ett vattenbad, för det här måste du koka vattnet i en gryta eller en vanlig gryta och täcka med redskap med vår huvudkomponent. Rör om systematiskt tills det smälter. Men kom ihåg att temperaturen inte ska överstiga 80 grader. Ju bättre vi rör, desto bättre kommer det att stelna senare.

När förtjockningsmedlet smälter måste behållaren avlägsnas och spännas genom en siktvätska för att avlägsna filmen och oupplösta granuler.

Hurra! Förtjockningsmedlet är färdigt att tillsättas till hett vatten, vilket anges i receptet.

Hur man lägger till gelatin i en gelé?

Tack vare denna komponent kommer jellyen att bli mycket vacker och snygg. Men det är också nödvändigt att veta - hur mycket gelatin ska läggas till förkylningen?

Först måste du ta ett glas kallt vatten och lösa hela dospåsen i den och sedan lägga åt sidan i en timme.

Vi häller blandningen i emaljerade rätter och lägger på en svag eld, ständigt rörande tills den är helt upplöst. Filtrera vår lösning och blanda med köttbuljongen för gelé.

Om du förbereder en sådan maträtt på gelatinbasis, bör morötterna hakas fint. På en liter vätska måste du ta 20 gram gelatin. Den extra kvantiteten kan göra disken för svår och förstöra smaken. För att bestämma hur mycket graden av förtjockningsmedel, måste du ringa i en vätska att väta ett finger och en sked i den. Om det är klibbigt men bara lossnar från det andra fingret, så är allt bra.

Receptet på en kyla med gelatin

Hur man lagar en läcker kycklinggel med gelatin

Vi tar en kyckling eller en kuk, det blir bra om köttet är hemlagad. Vi torkar liket, min, torka det, klipp det i bitar och lägg det i vattnet i en kastrull. Vi lägger allt på spisen, på en stark eld. När allt kokar och skum uppstår, ta bort skummet med en sked eller ett ljud. Vi lägger en hel borstad lök, peppar av peppar, lövblad och salt. Koka på låg värme, efter kokning, cirka tre timmar, kan du även lite mer.

Medan vi förbereder våra kyckling indränkt halv tsk gelatin i 100 gram varmt lite vatten och ställ åt sidan hennes två timmar. Cook hårdkokta ägg tre, vi trycker genom pressen fem luggen vitlök och hackade örter. När kycklingen svetsas dra ut den ur pannan och kasta bågen, han behövde för att smaksätta buljong och öppenhet.

Torka buljongen och tillsätt vårt förtjockningsmedel där. Separera köttet från benen och finhacka. Vi lägger stekpannorna i skålarna eller djupa plattor och strö över vitlök på toppen. Från ett ägg snida en prydnad: en krona, en blomma eller bara cirklar, så är detta enligt ditt eget gottfinnande. Vi lägger gröna. Fyll med buljong. Låt oss frysa maträtten först på bordet och sedan i kylskåpet. Och den kylda kycklingen med gelatin är klar!

Låt oss sammanfatta resultaten

5 tricks för matlagning:

Hur man lagar en läcker kycklinggel med gelatin
  • Gelatin kan inte kokas, annars får man inte en tjock konsistens;
  • Ta inte en aluminiumpanna för matlagning, eller skålen kommer att ha en ful färg och en dålig smak.
  • Om du inte vill ha klumpar i utspädningen, använd en varm behållare, förvärm den med varmt vatten, men om du inte blir av med dem, filtrera blandningen;
  • Kyl inte massan i frysen, bara i kylskåpet.
  • grönsaker för kyld, bättre slipning.

Att följa dessa enkla regler, din maträtt blir den mest utsökta och vackra, och dina nära och kära kommer att vara glada! Bon appetit!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 55 = 64