Hur man lagar köttfärgen och vad kan man laga från det? | pangudownloads.com
Matlagning välsmakande

Hur man lagar köttfärgen och vad kan man laga från det?

Beef tongue är en biprodukt som tillhör första klass och anses vara en delikatess. Det används för att förbereda olika rätter eller bara äta istället för den vanliga korven. För att inte bli besviken i smaken av den här produkten behöver du veta reglerna och hemligheterna för dess förberedelse. Tänk inte att processen är komplicerad, för det är inte så, och nu kommer du att vara övertygad om detta.

Hur korrekt lagar biffens tunga på en tallrik?

Hur man lagar köttfärgen och vad kan man laga från det?

Oftast är det kokt på vanligt sätt i en kastrull på spisen. Det första du behöver göra är att suga biprodukten i kallt vatten i minst 30 minuter. Detta kommer att bli av med befintliga föroreningar.

Efter detta måste det skrapas med en vanlig kniv för att avlägsna slem, fett, blod och annat skräp. Vid slutet av den förberedande fasen skall produkten tvättas noggrant i vatten.

Tänk på stegvis instruktioner om hur man lagar kokt nötkött:

Hur man lagar köttfärgen och vad kan man laga från det?
 • I en djup kastrull häll kallt vatten, koka det och lägg produkten där. Observera att biprodukten under värmebehandlingen ökar i storlek, så om den är för stor, skärs i 2 delar;
 • När vattnet kokar en andra gång, avlägsna det bildade skummet och låt allt koka i 15 minuter och töm sedan vätskan. Överför produkten till nytt kokande vatten och koka tills det är klart. Om skum bildas, var noga med att ta bort det.
 • Många människor är intresserade av: hur mycket är nötköttet bryggt? Faktum är att allt är individuellt och beror på produktens storlek, liksom på djurets ålder. I genomsnitt kan matlagningen ta 2 till 4 timmar. För att kontrollera beredskapen, piercera huden med en gaffel, och om en klar juice tilldelas kan du stänga av elden och när det är lerig, fortsätt sedan att laga mat;
 • Från den heta buljongen måste produkten överföras till en kall vätska i några minuter. Detta är viktigt för att göra det lättare att ta bort huden. Efter ett sådant förfarande, enkelt klistra det med en kniv, och det kommer lätt att gå i pension,
 • Nu är det dags att lägga till salt. För att göra detta måste subprodukten åter läggas i buljong, där den kokades, tillsätt salt, några svarta pepparkorn, en hellök, morot och lövblad. Efter kokning kokas tungan i ytterligare 15 minuter. Det är det, matlagningsprocessen är över.

Hur man lagar köttfärgen i en multivariat?

Idag använder många människor en multivark istället för en konventionell spis, där man kan laga helt olika rätter. Låt oss nu se hur det lagar slaktbiprodukter.

Steg-för-steg instruktion:

Hur man lagar köttfärgen och vad kan man laga från det?
 • Produkten är beredd och rengjord, som i föregående recept, och lägg sedan den i multivarkens skål. Skicka sedan hela skalad glödlampa och morötter. Grönsaker kommer att ge en original smak;
 • Vi ska laga mat i "störtkylning", Men hur mycket detta görs i tid, bör processen vara minst 2,5 timmar. Återigen beror allt på storleken på produkten. Vi kontrollerar beredskapen, som i föregående recept;
 • I 15 minuter. Till slutet av tillagningen, tillsätt salt och, om så önskas, rötter och vitlöksklyftor;
 • Efter en ljudsignal, sätt tungan i kallt vatten och ta av huden.

Hur man lagar köttfärgen i en dubbelkokare?

Ett annat alternativ för matlagningsbiprodukter, vilket anses vara mest användbart, eftersom den maximala mängd ämnen kvarstår.

För att laga detta recept ska du ta dessa ingredienser: 1 tunga, väger 500-700 gram, citron, 155 gram ost, salt och italienska örter.

Beredningsstadier:

Hur man lagar köttfärgen och vad kan man laga från det?
 • För att bevara smaken kommer vi att laga mat i en speciell säck med matfolie. Det är nödvändigt att skära folien i skivor med en längd av 30 cm. Sprid dem på ett bord och strö med kryddor;
 • Underprodukten ska tvättas ordentligt, skrapas med en kniv och skärs i skivor högst 1 cm tjock. Placera medaljongerna på de förberedda bitarna av folie. Toppa med salt och strö med citronsaft;
 • Det återstår att vrida folien för att göra improviserade väskor. Sätt dem på grillen på ångbåten och sätt på timern i 1,5 timmar;
 • När tiden går, ta av påsarna, ta av skalen, toppa med riven ost och rulla folien igen. Koka ytterligare 5 minuter.

Vad kan kokas från en kokt biprodukt?

Det finns en stor mängd rätter som använder denna biprodukt, till exempel sallader, första och andra rätter, mellanmål, etc. Tänk på några få populära och enkla recept.

Sallad med tomater

En enkel skål som är lämplig för daglig användning och för en semester. Mängden produkter beräknas på 3 portioner.

Hur man lagar köttfärgen och vad kan man laga från det?

För detta recept, förbereda sådana ingredienser: Kokt nötkött, 125 gram hård ost, 100 gram hemlagad majonnäs, halv burk oliver, 2 tomater, salt och peppar.

Matlagningsprocess:

 • Koka produkten på något av ovanstående sätt och skär det i remsor;
 • Ostgris på en stor rivare, oliver - ringlets och tomater - en kub;
 • Blanda alla ingredienser genom att sätta salt, peppar och majonnäs. Rör och servera.

Originalgelé

Många familjer har en tradition för att förbereda sig för en semester. Vi erbjuder att förbereda originalversionen med gelé.

För att förbereda en maträtt för detta recept måste du ta dessa produkter: 125 g tunga, 55 g gröna ärter, 250 ml buljong, lökblad, 1 msk. rött torrt vin, 0,5 msk. Vitvinäger, 1 msk. en sked salt, en vitlöksklyfta, 50 g konserverad peppar, oliver och paprika.

Matlagningsprocess:

Hur man lagar köttfärgen och vad kan man laga från det?
 • Subprodukten kokas inte i vanligt vatten, men lägger till lauré, vin, ättika, hackad vitlök, salt och peppar. Ärter laga mat och skär paprika i en kub;
 • Produkten avlägsnas och skärs i tunna remsor och buljong genom ostkanten viks i flera lager;
 • Ta någon form och häll lite buljong in i den. Skiktets tjocklek ska vara ca 0,5 cm. Sätt i kylskåpet i en timme. Efter tiden har gått, sätta ut tungan, ärter och peppar. Häll återstående buljong och skicka till kylskåpet tills det är helt härdat, och helst på natten. För att flytta jellieden till en platt maträtt, sänk formen i några sekunder i kokande vatten och vrid det helt enkelt över. Dekorera med oliver.

Holiday rullar

Vill du överraska gästerna, förbered sedan den här originalrätten, som kommer att glädja både vuxna och barn. Antalet ingredienser beräknas på 6 portioner.

För detta recept, förbereda sådana livsmedel: 400 g tunga, lök, 175 g mushroom, 110 g gräddfil, 3 vitlöksklyfta, 2 msk. skedar av valnötter och salt.

Matlagningsprocess:

Hur man lagar köttfärgen och vad kan man laga från det?
 • Koka tungan enligt något av ovanstående recept, och skära sedan tunna skivor;
 • Skala löken i små kuber och stek på en liten mängd olja. Rena svampar skivar tunna plattor och läggs på lök. Koka tills all vätska har förångat och en gyllene färg visas. Tillsätt salt och peppar;
 • Vitlök passeras genom en press och blandas med hackade nötter, och tillsätt sedan till svampen.
 • Fyll dem med fyllning i skivorna i tungan och fyll dem i en panna och häll sedan över gräddfilen. Skicka det till ugnen, upphettas till 180 grader, i 10 minuter. Servera med nötter.

Nu känner du till alla hemligheter och funktioner i att laga köttfärgen, samt rätter från den. Som du kan se är processen ganska enkel, så förbered dig för nöje.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

+ 38 = 46